Marek Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Musi być coś skopane z hop-upem. Gdzieś już podobny wątek był opisywany na tym forum chodziło o Ak-47 Cymy. Ja zalecam wymienić hop-up Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Wracając do topicu. W moim ak poszedł sie kochać spust, nie zamykał obwodu, i działał veery z dupy, odesłałem do krakmana :] Quote Link to post Share on other sites
Imaginations Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 A jak długo trzeba ładować batkę? I czy wystarcza ona na dłuuuuugggąąą strzelankę? Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 bateria jest taka jak w AK 47 CYMY ale w AK 47 jak i w AK74 wytrzymuje ona od 1500 do niekiedy 2000 kul :) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 men3l - poszedł Ci spust na w skutek upadku? Czy tak po prostu? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 tak poprostu Quote Link to post Share on other sites
SebasTTan Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 Mi niestety przyszedł jakiś felerny, a wygląda to tak: akumulator po około 15 - 20 minutach zabawy wyczerpany i bardzo gorący (akumulator kolegi działa 2 - 3 godziny i jest dobrze) przy ogniu pojedynczym strzela dwu krotnie przy ogniu ciągłym blokuje się i strzela około 40 - 50 razy. Ktoś tak miał ? Czy można to naprawić samemu czy najlepiej odesłać do sklepu żeby oni to robili ? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 miałem identycznie, odeślij Quote Link to post Share on other sites
fifka57 Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 mi niedawno pojawiły się takie objawy :) jest to spowodowane nadmiernym przesmarowaniem - rozłożyłem go i zobaczyłem ze olej był w okolicach styków po jakims czasie samo ustało i teraz jest dobrze Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 mi tez samo ustało, ale potem nagle samo sie włączyło i zablokowało spust na ejmen tak ze nie zamykał obwodu wiec oddałem, wiec na miejscu kolegi, dałbym do skorygowania sprzedawcy, bo taka seria 5-10sek moze byc przykra, i kulkozerna :) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 No i jestem posiadaczem AK 74. Pierwsze wrażenia: O bvana, ale wielki... Później porównałem z pełnowymiarową atrapą AK 47, którą popełniłem kiedyś na potrzeby teatralne i okazało się, że to tylko tłumik daje takie wrażenie. Waga słuszna. Pas oryginał gratis. Nic nie trzeszczy, tylko "wycior" trochę lata w te i wewte, ale to detal. Bagnet od AK pasuje... Zgodnie z instrukcją załadowałem akumulator. Pierwszego "dziewiczego" strzelania dokonałem po godzinie 23. Dźwięk piękny. Celności nie mogłem określić ze względu na ciemności na podwórzu. Nazajutrz w świetle dziennym oceniłem celność. Pierwszy cel - suche drzewko służące za słupek do wieszania prania (średnica ok. 15 cm), odległość ok 10m - na 10 strzałów 7 trafień na ogniu pojedyńczym. Cel następny - drzewo w rogu ogrodu (pień o średnicy 0,5 m), odległość 35m. na 10 strzałów 6 w celu. Nie jest źle, wręcz bardzo dobrze. Pierwsza awaria? Silnik zawył na ciągłym... Co jest?! Spokojnie, bez paniki. Wyjąłem magazynek - kilka kulek wypadło na ziemię... W doprowadzeniu kulek do komory HU widać, że kulka jest w środku. Próbny strzał bez maga - jest nadal. Wycior - i okazało się, że trzy kulki były wewnątrz. Przyczyną zacięcia była "czarna owca" w paczce kulek, która zablokowała lufę. Wystarczyło delikatnie wypchnąć ją i po kłopocie. Wniosek - używać kulek wysokiej jakości. Jak na razie mogę szczerze polecić CM.031. Jak będę miał nadmiar kasy i dostępny będzie metalowu korpus, stanie się FULL METAL. :D Quote Link to post Share on other sites
Imaginations Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Czy wie ktoś ile silnik w tej replice ma Watt? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 mam pytanie? co moze byc nie tak, jezeli strzelam na pojedynczym kulki lataja na ciaglym nie? obracam replike magayznkiem do gory i kulki lataja normalnie ?? Quote Link to post Share on other sites
plair Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 mam pytanie? co moze byc nie tak, jezeli strzelam na pojedynczym kulki lataja na ciaglym nie? obracam replike magayznkiem do gory i kulki lataja normalnie ?? ... to może być wina selektora a dokładnie jego zapadki na gearbox-ie :) ... Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Oto efekty porannego testu puszkowego... Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 a z jakiej odleglosci byly strzaly oddawane? ja mam pytanie, czy mozna wymienic lufe wew, na precke, bo z tego co widzialem onajest w calosci a precka z dziura?jak mozna by to wymienic? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 O co chodzi z dziurą? Lufę można wymienić, ale trzeba też wymienić komorę i gumkę HU, tak samo jak w AK-47 (CM.028) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 ta lufa stockowa to porostu kawałek rurki aluminiowej , a w komorze HU jest tulejka plastikowa z otworkiem.. ten patent zastępuje tradycyjną lufę w której ten otworek jest wykonany standardowo. a wymienić to mozna bardzo prosto- albo lekko modyfikując komore(ja tak zrobiłem:P) albo kupując metalowa komore HU z src albo innej firmy. Pozdrawiam Diablo ps. pisz badziej zrozumiałe posty ;) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 mi sie tam nie chybotał mag, muszka tez jest ok... stopka tez ok ;| miałes jakiegos niesfarconego 74;) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Mag się naprawdę minimalnie chybotał, stopka odpada w ogóle w większości replik, 3 na 5 AK Cymy miały krzywe celowniki. To raczej Tobie się trafił szczęśliwy egzemplarz ;-) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 No to są dwa szczęśliwe AK 74. Już pisałem: NIC NIE TRZESZCZY! A do puszki strzelałem z odległości 5-8m. Quote Link to post Share on other sites
vegeciak Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 cos m isie spierdacyzlo na semi w pewnym momencie spust zaczol ciezej chodzic i nieraz strzela 2 kulkami jak na auto, natomisat na auto spust chodzi lzej i nie ma zadnych problemow. Mial ktos podobny problem? Problem dotyczy AK74 Cyma Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 spust ma chodzic ciezej, wiec Ci sie poprawilo, jak chodzi lekko to znacze ze "kosteczka" nie wraca.Jak to naprawic?, nalezy wyciagnac GB i przed spustem jest kostka a w niej mniejsza(ta mniejsza musi wracac) najezy podniesc lekko cala ta kostke zeby ta mniejsza miala luz i sie nie zacinala. pytania ? Priv Quote Link to post Share on other sites
Ziolko Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Niestety dla laika wyciągniecie GB z kałasza to dosyć trudne zadanie. Jak by ktoś mógł zapodać jakieś zdjęcia to by bardzo pomogło mi i innym którzy się nie znają. Quote Link to post Share on other sites
Ungeziefer Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Zdejmujesz pokrywe zamkowa, odkrecasz jedyna srobke ktora tam jest, odkrecasz skrobke w chwycie pistoletowym oraz w selektorze ognia, pozniej to juz z gorki. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts