kubex Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Jaki jest dokładnie zasięg skuteczny i max Sl-9 i czy da rade zrobic tuning do 400fpsów?? Quote Link to post Share on other sites
Naal Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 tuning zawsze da radę zrobić. wstawić sprężynkę 120, zespół wzmocnionego cylindra i tłoka i git Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Witam 3 tygodnie temu kupiłem SL8 z BE, to juz kolejny BE jakiego kupiłem. Moje odczucia sa mieszane... co do wygladu to lepszy, duzo lepszy niz AUG. Wnętrze jest przyjemne do rozbierania gearbox v3 i w miarę standardowe HU. Po zakupie prawie z marszu zmieniłem lufe na precyzyjna dłuższą (ta z AUG jest idealna). Strzela w tej konfiguracji porównywalnie z dużo mocniejszym APS2 type 96. Dalsze zmiany to wymiana zespołu cylindra i tłoka, dokupienie innej baterii... I dalej niesmak mi pozostał, gearbox miał zwarcie i bareria sie rozładowywała bardzo szybko, udało mi sie to usunać, jednak pobieranie co jakis czas 2 kulek nie daje mi spokoju. Napewno jest to jakas alternatywa dla droższych modeli SL z CA i Star. na pluz moge zaliczyc dobrze rozwiązany problem lufy zewnętrznej, trzyma sie porządnie i ie ma takich słabych punktów jak w CA, dokręcana część zewnętrzna pozwala na upchnięcie tam lufy na maxa wykorzystującej V3. Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 A ja Mam pytanie czy w tym SL-8 spust jest metalowy??bo nie wygląda i nigdzie o nim nie piszą;-( z góry dzięki... Quote Link to post Share on other sites
clown Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Tak. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 A ja Mam pytanie czy w tym SL-8 spust jest metalowy??bo nie wygląda i nigdzie o nim nie piszą;-( z góry dzięki... To dziwne bo w moim jest plastikowy Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 No własnie mi się też wydaje że plastikowy jest...a szkoda bo chciałem go sobie zakupić...ale za dużo plastiku w nim..;-( Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Kkomus juz sie znudzil, wiec chyba wcale taki rewelacyjny nie jest... http://www.allegro.pl/item155921375_sl_8_be.html Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Czy ja dobrze widzę ze toto ma opcję ognia ciągłego??? W opisie nic takiego nie ma ale na zdjęciach... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Czy ja dobrze widzę ze toto ma opcję ognia ciągłego??? W opisie nic takiego nie ma ale na zdjęciach... Dlaczego miałby nie mieć skoro to aeg? :wink: Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Nie jestem w 100% pewien ale z tego co pamiętam oryginalny SL8 jako karabinek raczej snajperski nie ma ognia ciągłego Aczkolwiek mogę się mylić........ stąd moje pytanie o ogień ciągły w replice............... edit SL8 ostry opis Mała poprawka SL8 jest dedykowany jako karabinek sportowy i oryginał ognia ciągłego nie ma na 200% Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Kkomus juz sie znudzil, wiec chyba wcale taki rewelacyjny nie jest... http://www.allegro.pl/item155921375_sl_8_be.html To nie nuda, cena ca8-2 jest zbyt atrakcyjna żeby przejść koło niego obojętnie. Zresztą chyba nie tylko ja to zauważyłem bo jednak nie sprzedałem tego karabinka. Ale jak ktoś jest zainteresowany to możemy porozmawiać. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Tafi może jakieś pierwsze wrażenia po strzelankach - jak toto się sprawuję - co przeszkadza / co się sprawdza - czy da się z tym wejść do budynku czy jednak troszka przydługi jest... Taką minireckę użytkownika byś popełnił... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Mała poprawka SL8 jest dedykowany jako karabinek sportowy i oryginał ognia ciągłego nie ma na 200% Ale co ma oryginał do CHIŃSKIEJ repliki? Pozatym SL8 fabrycznie chyba jest tylko biały, czy jakiś taki w każdym razie nie czarny. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted January 29, 2007 Report Share Posted January 29, 2007 Udało mi się ostatnio z tego postrzelać... i nie tylko z tego;) Jeżeli chodzi o rozmiar, to jest duży, bardzo duży karabin, do budynku to można raczej wnieść niż wejść z nim, jest dłuższy o jakieś 20 cm od CA8-2. Raczej wygląda na snajperkę nie na karabin szturmowy. Moja SL8 jest po lekkim tuningu, nie żeby to była snajperka na 70m ale na 60 spokojnie doniesie. Wersja stock wymaga po zakupie gruntownego przeglądu, droga dostawy była bardzo kręta i należy guna gruntownie oczyścić i przesmarować. Lufa aluminiowa, pierwsza rzecz do wymiany, można spokojnie wstawić lufę 509mm (ja taka mam), nie będzie można zapakować SL8 do pudełka ale zasięg i celność znacznie się poprawią. Bateria... druga rzecz do wymiany i tu uwaga, pasują tylko mini (3ip ogniwa) większa nie wejdzie do kolby bez jej rozwalenia. Trochę dziwne bo w kolbie przeważnie można upchnąć dowolnie dużą baterię. Jeżeli chodzi o walory użytkowe, wygodnie się z tego strzela, przyrządy celownicze można zdemontować i dać coś na szynę, albo zostawić. Stock to przeciętny AEG, za długi do intensywnego biegania po lesie, raczej nie nadaje się do pomieszczeń. Jako podstawa do dalszych modyfikacji aż się o nie prosi. Jeżeli ktoś chce mieć snajperkę elektryczna a nie stać go na PSG, to SL8 po tuningu za jakieś 300-400zł spełni jego oczekiwania. Ceny ostatnio spadły ale za 1000 + bateria można kupić CA8-2 i tu się zaczyna dylemat. za ok 1000 mamy do wyboru CA8-2 z "CA" i SL8 z "BE". Jako ciekawostkę powiem że SL8 jest kompatybilna z częściami z CA, komora HU, lufa, bateria ale nie magazynki. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Kolejny BOT :!: Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 moj antywirus wykrywa wirusa w tym linku nie otwierajcie tego!!! Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 wracając do SL8 czy ktoś to rozumie... Zbrojownia Air Soft Guns Czyżby 2 serie - jedna z metal druga z plastikowym GB.... Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 ta z airshitguns ma plastikowy gearbox ale jest dużo tańszy i napisali ze ma 25-30m zasięgu to gówniany sklep ale skoro nawet oni tak piszą.........a ten ze zbrojowni ma metal gearbox i jest droższy ale lepiej strzela etc. Myśle ze to 2 rózne egzemplarze SL8 wydane przez BE Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 No to będą przekręty na alledrogo....... a już miałem nadzieję na superpromocję :-P :-P Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Promocja na airschitgun.......aż się boje Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Jeżeli wykonanie zewnętrzne niczym się nie różni, to bym kupował tego z airsotf i wymienił mu całe bebechy- bo i tak trzeba by było to zrobić żeby to był karabin snajperski z prawdziwego zdarzenia. Ma ktoś jakieś informacji o tym modelu- widział, macał??? Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Tylko kupienie tego z airschitguns i włozenie do tego dobrych bebechó wyjdzie ci duzo drozej niz kupienie tego na zbrojowni a moze nawet za te kase kupił byś sobie sl8 od CA Quote Link to post Share on other sites
Bielik Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Sluchajcie,zakupilem wlasnie AEG- SL 8 [bE] ze sklepu asg i rozczarowale sie potwornie. Moze mi ktos pomoze? Jestem zielony wiec zglaszam sie do tematu o tej broni. Wyciagnalem tego kolosa z pudelka,naladowale baterie,naladowalem magazynek kulkami 0.2 i wzialem sie do "strzelania"-tak nie mylicie dalem to w cudzyslow gdyz bron NIE STRZELA! Oddalem pierwszy "strzal". Kulka nie poleciala tylko silnik udezyl. Drugi strzal,znowu kilka nie poleciala,po okolo 4 takich strzalach wyciagnalem magazynek ze wsciekloscia w oczach i zobaczylem ze leca kulki. Z mojego sledztwa wynika ze kulka po prostu nie "wchodzi do broni. Jest taki otworek prowadzacy do tloczka silnika-w ogole tam kula nie wchodzi. Pomoze mi ktos? Co ja mam z nim zrobic? zlozyc reklamacje? Miesliscie tkaie problemy? Jesli tak to czy da rade je rozwiazac? PS:Moj kolega ma tego guna wszystko elegancko chodzi,keidys dal mi g do bitwy. Powiem sczerze-bylm pozytywnie zaskoczony,jako karabinek snajperski jest wspanialy! Trzeba jedynie skolowac do niego jakijs kolimator. Dlatego tez sam sobie go kupilem bo mi sie spodobal i w sobote robimy maja partyjke ASG,ja nie ma mz czym wyjsc ;/ PS2:POMOZCIE PLSKA :P Quote Link to post Share on other sites
Lukas.72 Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 a jaki masz magazynek hi-cap czy low-cap?? jak low cap to może za mało kulek włozyłes...jak hi-cap to jego trzeba nakręcic jak nakręciłes i nie działa to sprobuj nakręcic mocniej jak to nie pomoże to nie wiem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts