xvid Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 P.S. Moje pytanie wynika z tąd że wiem o selektorze ognia tylko tyle że służy do zmiany trybu ognia, niestety nie znam dokładnej jego budowy i nie wiem jak on wygląda. A dociekliwość moich pytań wynika z tąd że chce mieć jak najsprawniej działający karabin, na tyle na ile się da we własnym zakresie. Przepraszam za post po poście ale poprzedniego nie mogłem już zedytować Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Witam Mam pytanie do użytkowników tej repliki, otóż czy posiada ona regulowaną muszkę? U mnie jest ona przechylona na prawo, i nie mam pojęcia jak to naprawić. Sory za odgrzewanie starego wątku ale nic na ten temat nie znalazłem a to jest chyba odpowiednie miejsce na tego typu pytania. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Odkręcasz nakrętkę ktora jest pod muszką i możesz zdjąć cały tłumik/rozpraszacz płomienia z którym jest zintegrowana muszka. Tym samym możesz ustawić ją w rzadanym polożeniu i dokręcić nakrętkę. Trochę zabawy i powinno się udać. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Wreszcie poskłądany z GB G&P i innymi zaczarowanymi częściami.. A więć przy składaniu go na gearboxie G&P wychodzą pewne problemy, nie pasują "płytki" przykrywające/mocujące na GB dźwignie spustu, bezpiecznika, selektora itp. otwory są w innychmiejscach (chyba i o tym już wspominałem), Najciekawsze jest to że po złożeniu do kupy wszystkiego okazuje sie że trzeba podciąć fragment "dolnej obudowy GB" tej z gniazdem dla maga. Stary GB jest troszeczke "inny" i fragment przy G&P po prostu nie pasuje. Następny "zonk" to pokrętło regulacji HU, niestety nie mieści się pod "łożem" i wymaga wycięcia jego fragmentu. Na siłę da sie to to złożyć ale denerwujące są przerwy powstałe między gniazdem magazynka a łożem. Ja u siebie podciąłem łoże i jest OK. Podobnie ma się sprawa z "zatrzaśnięciem" obudowy spustu. Te niestety nie daje rady bo jest to wszystko o jakieś pół może jeden milimetr nie zgodne z wymiarami dołu GB KARTa. Generalnie da sie ale troche trzeba poprzerabiać. No chyba że ja mam takiego pecha i innym wszystko pasowało ;) Co do osiągów za jakiś czas coś napiszę ;) Quote Link to post Share on other sites
Kynio Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 Witam mam 2 pytanka. Czy gb m14 jest kompatybilny z TM?? Chcialem wsadzic bebechy od stockowej TM'ki: -zębatki -tłok -głowica tłoka -głowica cylindra -cylinder -dysza -prowadnica sprezyny -sprezyna -łozyska -zatrzask przeciw powrotny -gumka hop up -lufa -komplet podkładek Pytanko nr 2 Jak wygląda kompatybilnośc czesci zewnętrznych KART-AGM. Dokładniej to z wersji długiej m14 chcialem zriobic wersje Socom na częsciach Agm(lufa zewnętrzna oraz pokrywa lufy) Z góry dziekuje za odp i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Szkilet GB w KARTcie jest niestety niexgodny z wymiarami GP więc zakładam że i TM będzie inszy. Komplet zębatek od KARTa nie będzie pasowałw GB GP więc i w TMowym też raczej nie. Co za tym idzie zębatki z TM nie będą pasowaly w szkielecie KARTa i czeka Cię albo przerabianie szkieletu (otwory na osie kół zębatych albo kombinowanie z różnymi kołami. Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Witam! Mam takie pytanie. Jaki żywot wytrzyma ta replika na stockowych bebechach?? Chodzi mi o wersję posiadającą 300fps. I jak da się przedłużyć jej żywotność oraz powiększyć moc do 400 fps ;] Na jakich częściach. Czy jakaś firma już oferuję części do Kartowski eMek? I ile by wyniósł taki "zabieg"? Pozdrawiam, Silk Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 A przeczytaj sobie ten temat od początku co? Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 A pasują do tego KARTa magi od CYMY? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 A poczytaj ten temat od początku... Podpowiem Cyma ma magi w standardzie TM... Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Kumpel planuje zaopatrzyć się w takowe m14 i czy jest to to samo co tu niżej? http://www.cog-asg.com/index.php?main_page...;products_id=31 widać cena 299zł to naprawde niewiele Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 :o Waga 2kg??? Tryb ognia pojedyńczy??? Nie wiem co to jest ale nei jest to nic podobnego do znanych mi KARTów M14. Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Będzie pasował ten GB? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5111 Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Ktos już go umieszczał w karcie? Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted July 16, 2009 Report Share Posted July 16, 2009 (edited) Odgrzeję kotleta. Mam pytanie: czy owy zestaw (http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=972) będzie pasował to tej m14? Z informacji w wątku wyczytałem że zębatki nie będą pasować (na jednej z pierwszych stron była napisane że v.2 i v.3 pasują), poza tym reszta powinna wejść bez bólu. Swoją drogą, jeżeli się coś zepsuje, to części Cymy powinny pasować. A magi od Cymy podchodzą, są w standardzie TM, a osoby wypowiadające się używają magów DF też w standardzie TM ;) Edited July 16, 2009 by Quarc Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Thor widzę że siedzisz w czternastkach, powiedz mi proszę może słyszałeś o próbie dostosowania kolby od ostrego M14 do aega w szczególności KART'a. Ewentualnie może ktoś czytał/widział coś takiego. Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted July 17, 2009 Report Share Posted July 17, 2009 Zdążyłem sam sobie odpowiedzieć ;) (http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=35014&hl=m14%20kart&st=40) Co do drewna, to nie wiem jak z ostrym, ale wiem że rusznikarz mógłby Ci zrobić drewno. Kumpel tak ma :) Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) mam pytanko. Czy stockowe zębatki wytrzymają sprężynę m130 ? Edited January 30, 2010 by 92marcin Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Przeczytaj cały temat albo chociaż parę stron :poddanie: Od siebie dodam że spr m130 przy reszcie stockowych części to tuning mało przyszłościowy. Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 resztę mam wymienioną oto chodzi że zębatki nie ;D Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 mam jeszcze jedno pytanko jak zablokować selektor na semi ? ponieważ mam tylko auto semi nie działa. I czy to jest płytka selektora czy styki :D? http://img695.imageshack.us/i/20100201358.jpg/ Rozebrałem cały gb i innej płytki nie znalazłem.. o ile jest heh, był podobny temat o agm ale to chyba co innego bo w nim nie zaczaiłem jak to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts