Regdorn Posted August 1, 2003 Report Share Posted August 1, 2003 Amen... tj koniec 8) Chyba juz wszystko zostalo powiedziane... Na wszelki wypadek jeszcze nie zamkne watku ale przemyslcie czy jest warto cos jeszcze do tego dodawac... Link to post Share on other sites
GHOSTS_Pagórek Posted August 2, 2003 Report Share Posted August 2, 2003 Jak zwykle ja musze dorzucić swoje 3 grosze, żeby poczuć się dowartościowanym :P Kiedy pierwszy raz przeczytałem post Wit'a to wcale nie było mi tak do śmiechu. Byłem właściwie bardzo przestraszony. A dlaczego ? Dlatego, iż sam jestem osobą -nastoletnią i moi rodzice na początku wogóle nie chcieli nic słuchać na temat takiej zabawy, w której "może mi się coś stać". Teraz dowiedziałem się z kolei, że ASG (jak każda inna (nowa) forma rozrywki zreszająca grono maniaków) jest przez rodziców wogóle nie rozumiana ! Nam się to wydaje dziwne. Z wiadomych względów. My wojne w Iraku możemy oglądać na CNN i do tego jeść popcorn i popijać Cole. A co kiedy nasi rodzice byli młodsi (myśle że nawet niektórzy maniacy) ? W telewizyjny program składał się z wiadomości od góry do dołu, a wiara chrześcijańska tym bardziej umacniała się w ludziach, gdyż była tępiona. Uważam, że nowoczesne formy rozrywki były i są nadal szczególnie przez ludzi starszych nieodkryte i niepoznane podobnie jak ASG np. komputery, nowoczesne style muzyki (moja matka ma jednak dość dobry pogląd na ten temat bo tak jak ja tylko hip-hopu nie zdierży :P) i wiele wiele innych. Wydaje mi się, że dlatego Paintballiści starają się odsunąć od wątków militarnych. Poprostu chcą mieć "problem z głowy", a zależy im tylko na dobrej zabawie i właściwym zużyciu nadmiaru energii. Najśmniejszniejsze w tym wszystkim jest to, że kiedyś kumpel (z którym teraz należymy do jednej grupy) również zaczął prawić gadki, że to symbolizuje zabijanie i że to nie jest poprawna forma rozrywki ! Dlatego wydaje mi się, że powinniśmy doprowadzić do sytuacji, w której ASG będzie odbierane jako sport i rozrywka dla młodzieży chcącej symulować działania militarne z pełną świadomością. Już totalnym przekrętem jest zrzucanie winny na konkretnego maniaka. Rozumiem grupe... całe środowisko... ale jednego Pinkiego, którego wypowiedzi zresztą nie są takie złe jak przedstawiono to w liście do Wit'a ? Pozdrawiam - Pagórek P.S Mam nadzieje, że mój post nie wywoła fali oburzenia (jak niektóre poprzednie) tym bardziej, że jest troche "spóźniony" :P Link to post Share on other sites
Comandosu Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 " Dlatego wydaje mi się, że powinniśmy doprowadzić do sytuacji, w której ASG będzie odbierane jako sport i rozrywka dla młodzieży chcącej symulować działania militarne z pełną świadomością. " - GHOSTS_Pagórek 10 lat minęło i dalej nic z tego, za następna dekade znowu zdam raport. Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 (edited) Jakieś tam uzasadnienie jednak jest. Przez 10 lat nic się nie zmieniło (wnioskując po postach), albo zmieniło na krótki moment, ale wróciło do stanu poprzedniego przez jakiś głupi wybryk. Edited October 30, 2013 by WszystkoZajęte Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 W tym temacie nigdy się nic nie zmieni. Tak jak byli, są i będą rodzice, którzy mają coś do piłki kopanej ("to bez sensu, biegają za piłką, a jak ją dostaną to i tak kopną do innego") i innych aktywności ludzkich (bo jeden uważa, że szachy są bez sensu, a inny, że zawody w ujeżdżaniu koni) tak zawsze będą rodzice, którzy coś będą mieli do airsoftu. Skoro więc potępienie spotyka popularne, a wręcz "narodowe" sporty to i airsoft będzie to spotykać. Dlatego uważam, że temat można zamknąć. Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Dokładnie tak jak piszesz :icon_razz2: Ale jeśli ktoś z nas za 10 lat tu jeszcze będzie, to proszę o tym temacie pamiętać. Link to post Share on other sites
Recommended Posts