Damian_ Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Hej jestem jeszcze zielony w asg wiec sie pytam ludzi co sie orientują w tych sprawach. Jaki mozna by walnać tuning do tej repliki aby mozna było osiągnąc obiecujace wyniki :)?? Prosił bym równierz o zamieszczanie linków z cześćmi dla tej repliki pozdrawiam Damian Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Siema !!! Czytałem, że można zrobić teflon fix'a i polepszy to osiągi o jakies 50-60fps :) Można też założyć precke i tutaj moje pytanie... Jaką średnicę i jaką długość ma lufa wewnętrzna w mp001 ??? I ew. jaka precka pasowała by do tej snajpy? pozdro Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Krakman mi pisal ze lufa pasuje od VSRki TM... ale szukam gumki silikonowej do VSR i nie moge znalezc :/ Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Ludzie nie rozumiem powymyślaliście że gumki sylikonowe są do każdego sprzętu?? Na razie są tyko do elektryków i nie widziałem w polsce innych sylikonowych gumek... 8O Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 no wlasnie jakby byly to bym chyba znalazl? :) jak wlozylem do mojego mp5 wella ftk hurricane gumke silikonowa guardera to kulki zaczely byc ladnie i rowno podkrecane... W Mp001 zdaza mi sie ze jedna jest mniej podkrecona, jedna wiecej... tak w kazdym razie mi sie zdaje... a co bedzie jak bede chcial postrzelac zima? Jak HU mi zmarznie to "po ptokach"? myslalem ze do VSRki jest tylko zle szukam... ale najwidoczniej nie ma Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Możesz pokombinować z gumką od elektryka-kilka osób robiło to w Tanace KJW... Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Tanace KJW :lol: :lol: :lol: dobre Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Prawda? :wink: Superrzuf mam pytanko, bo swoje mp001 dostane dopiero jutro i nie mam jak zmierzyć... Jaką długość ma lufa w tej snajpie ? Bo u krakmana pisze, że to replika PRO SNIPER GSPEC... Jak wszyscy wiemy między jedną a drugą lufą jest jakieś 10cm różnicy bodajże... Więc ponawiam pytanie: Od którego modelu vsr'ki będzie pasowała prec lufa ??? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Budową przypomina to ProS, więc wydaje mi się, że tą dłuższą (Pro S., Real S. - 430mm, G - Spec 303mm.) Choć nigdy nic nie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 o ile pamietam kolo 415mm (ale moge sie mylic bo nie zapisalem :( )... jak bede uszczelnial hopka to zmierze dokladnie Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 430. Wiem, bo mam i wymieniałem na preckę. Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 1) A jaką dałeś preckę ??? Jakąś "firmówkę" czy casto/obi rurkę ??? 2) Dużo polepszyło Ci to zasięg/celność ??? 3) Miałes jakieś kłopoty przy wymianie ? pozdro :wink: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Tanace KJW :lol: :lol: :lol: dobre O jejku haha moja pomyłka M700 z KJW i tak każdy zrozumie... :roll: Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Ja wymieniałem w VSR PS od TM na Prometheusa 510 6.03. Poprawiło celność znacznie, ale za cene tej lufy miał bym tą śmieszną sklonowaną VSR :) Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 jeszcze a propo dlugosci to bedzie to jest to raczej ProS/RS gdyz porownywalem czarna wersje z moja USR 11 HFC i spostrzeglem ze loze w mp001 wydaje sie byc wezsze, a dlugosc calkowita tez lekko mniejsza niz USR, ale to byl moze cm. ktory w USR jest koncowką lufy, czyli lufa wew bedzie raczej taka jak do ProS/RS. Quote Link to post Share on other sites
Ungeziefer Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Co wypadaloby wymienic przy wsadzaniu sp150 (oczywiscie wykluczajac takie sprawy jak precka, hu etc)? Jaki efektow moge sie spodziewac przy przedluzeniu lufy wew. o jakies 10-15cm? Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 najlepiej caly zespol spustowy na "zero" lub wszystkie seary. do tego tlok, prowadnice, mozna wymienic tez cylinder na teflonowy. Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Ja mam pytanie, czy cylinder można normalnie rozkręcić, czy trzeba coś dłubać w głowicy cylindra aby ją zdjąć? Jak to wygląda? Głowica jest na gwincie czy jest inny patent w stylu APS/M6? Pozdrawiam Soldat Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 cześć...słuchajcie...z tego co czytam w łożu jest sporo wolnego miejsca..ja swojego mp001 będe wkrótce zamawiał...i mam prośbe...czy może ktoś mi podpowiedzieć czy da się dociążyć całe łoże a nie tylko kolbe??...z góry dzieki Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Ja mam pytanie, czy cylinder można normalnie rozkręcić, czy trzeba coś dłubać w głowicy cylindra aby ją zdjąć? Jak to wygląda? Głowica jest na gwincie czy jest inny patent w stylu APS/M6? Jeżeli jest to koln VSR to można się spodziewać tego TM'owego sposobu na zabezpieczenie głowicy, czyli tego bolca który trzeba wywiercić, a później ta głowica jest jescze na gwincie. Quote Link to post Share on other sites
Coen88 Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Czy ktoś może mi powiedzieć na jaką maksymalną długość lufy pozwala cylinder, który jest w tej replice? Quote Link to post Share on other sites
Gumski Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Ja wymieniałem w VSR PS od TM na Prometheusa 510 6.03. Poprawiło celność znacznie' date=' ale za cene tej lufy miał bym tą śmieszną sklonowaną VSR :)[/quote'] Masz moze mozliwosc porownania osiagow 'przed' i 'po' ? Jakies konkretne liczby, rozmiary wybranych celow, warunki strzelania? Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted November 13, 2006 Report Share Posted November 13, 2006 Znak, wielkości popiersia człowieka, jakieś 55 - 60 metrów, na starej lufie trafienie było możliwe gdzieś za 4 - 5 strzałem przy braniu poprawek. Na tej lufie trafienie za 1 razem nie powinno stanowić problemu przy 0 wietrze. (mowa tu oczywiście przy 500 fpsowej replice). Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 WItam Mam problem kulka skreca w prawo. Tak mniej wiecej co 2 strzal albo kilka z koli skreca pozniej nastepna znowu leci prosto. CO ejst nie tak! Quote Link to post Share on other sites
Makile Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 Jaka jest szerokość szyny? Bo na taiwangun.com piszą że 20mm, a dołączają do repliki montaż na 25mm. Całkiem zgłupiałem ;) Móglby mi ktoś pomóc? Najlepiej z jakimś namiarem na tanią (do 100zl) lunetę z właściwym dla Mp001 montażem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts