Killo Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Rozkręcałem i to nie raz ... Tylko chce wiedzieć jak ta gumka wygląda i jak ją założyć w razie czego :D Quote Link to post Share on other sites
GaM€(O)H(O)LiX Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 A ja mam pytanie z innej beczki, co nie oznacza że nie dotyczy tuningu 8) . Wszystkie te zabiegi z MP zamiast z VRS 10 są robione po to, aby nie bulić za VRS 10 +/- 780 zł od TM. A gdymym tak kupił VRS 11 od HFC za 405 zł [Link] czy mógłbym go ztuningować tak jak MP001 bez przeróbek i chałupnictwa? Czy części do VRS 10 TM byłyby w 100% kompatybilne z VRS 11 od HFC? I czy w VRS 11 takie rzeczy jak sear są lepiej wykonane niż w MP? Czy sear (stockowy) w VRS 11 będzie się wolniej scierał niż (stockowy) w MP? Kolejne pytanie ( :lol: ): Jaki jest Hop-Siup w VRS 11? Czy jest lipny tak jak w MP i należałoby go wymienić? A jeśli tak, czy dałoby się kupić Hop-Siupa który pasowałby w 100%, aby nie przerabiać go ręcznie, i kupić preckę która także pasowałaby w 100%? (np. do zakupionego Hop-Siupa, a najlepiej do stockowego też). Jestem zielony jak ogórek i nie znam się na domowych przeróbkach (wcale, nigdy nie bawiłem się w majsterkowicza :-F ). Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Teraz moje pytanie: Mam możliwośc kupienia PDI ν-Trigger with Piston End Set for Marui VSR-10 Series. Czy musze odrazu tez kupic Cylinder PDI? Czy bede mogł strzelać na standardowym? I jeszcze pytanie o Zero Trigger. Co jeszcze trzeba kupic? Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Zero trigger to wszystko czego potrzbujesz bo to caly zestaw wiec wystarczy no do tego mozesz dokupic praktycznie kazdy dostepny na rynku cylinder i sie nie powinien rozleciec (ale to teoretycznie) A co do tego czy bedzie działało na standartowym cylindrze to chyba niestety sam bedziesz musial sprawdzic i potem napisac innym czy jest taka mozliwosc ktos musi byc pierwszy ;) (wiem cos o tym bo jako jeden z pierwszych rozkrecilem wszystko co sie dalo rozkrecic w tej replice ;) ) Quote Link to post Share on other sites
HW_Lisu Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Panowie - jeszcze raz proszę o pisanie konkretów. Dywagacje na temat gwarancji nie tutaj. Tutaj piszemy co udało się zrobić lub rozmawiamy na temat możliwości tuningu danej repliki. Pokasowałem kilkanaście postów - skasowałbym pewnie kolejnych 5-6 stron bzdur ale nie mam teraz czasu. Quote Link to post Share on other sites
SAMCRK Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 a można by prosić jakąś instrukcje jak wykonać "teflon fix'a" lub dokładny opis krok po kroku bo przeczytałem te wszystkie strony (o zgrozo...) i nic konkretnego nie znalazłem albo za szybko przelatywałem.... i jeszcze jedno jakie cześci tuningowe od vsr 10 tm pasują bolt on na mp001 ? jakaś listę moze by ktoś zrobił ? Quote Link to post Share on other sites
orzel154 Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Mam pytanie gdzie sa umieszczone sprezynki w MP001 bo zostala mi jedna :/ i ch... wie gdzie ja mam dac...Prosze o pomoc Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 http://www.airsoftretreat.com/reviews/show...php?product=114 przeglądnijcie to forum dużo modów i ciekawych rzeczy warto zwrócić uwage na opinie falcona na 4-5 stronie chyba jest teflon fix opisany i pokazany poza tym regulowana kolba itp itd. polecam lekture Quote Link to post Share on other sites
SAMCRK Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 sorka ale gdzie tam jest 4-5 strona ?? http://www.airsoftretreat.com/reviews/show...114&cat=all na googlach starałem się wyszukać jak teflona zrobić ale nie ma nic .... Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 http://www.airsoftretreat.com/forums/index...topic=23301.100 bo to pod tym linkiem powinienes szukac on powinien pokazywac jak zrobic teflon fix ;) Quote Link to post Share on other sites
winopijca Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 (edited) Dobra a ja chciał bym sie dowiedzieć po co jest ta najmniejsza sprężynka w hop-upie i gdzie ją wsadzić......prosze pomożcie :wink: Edited May 8, 2007 by winopijca Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 (edited) Czy Zero Trigger będzie działać ze standardowym cylindrem i tłokiem? 150 dolców to nie dużo. Sprowadziłbym sobie. Ktoś może chętny jeszcze? Edited May 8, 2007 by barbie Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted May 10, 2007 Report Share Posted May 10, 2007 ta najmniejsza sprezynka w HU jest po to zeby regulujac byl taki efekt "przeskakiwania po ząbkach" rownie dobrze mozesz jej nie instalowac jesli nie bedzie Ci to przeszkadzac bo rzadko sie HU ustawia Co do zero trriger'a to trudnno powiedziec jeszcze nikt tego nie sprawdzal ktos musi byc pierwszy Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Barbie wątpie aby tłok od VSR wszedł do MP001. Ta dróga replika ma węższy cylinder. VSR ma 24mm śr. zew. a MP001 22mm śr. zew. Dane są potwierdzone bo ja mieżyłem w swojej VSR a mój znajomy w MP001. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Kolega pytał o VSR11 z HFC. Otóż HU jest tam dużo bardziej standardowy niż w mp001. Jest tam tak jakby koniec lufy od góry lekko spiłowany i na to nachodzi typowa gumka do VSR. Żadnych plasticzanych przejściówek. Co do searów to piston sear się nawet trzyma ale trigger poszedł po jakichś 5K kulek. Jak poszedł trigger sear to koledze dorobiłem stalowy. Potem poszedł rant tłoka to dorobiłem z jakiegos stopu aluminium (używanego do produkcji narzędzi) nowy. Czyli pada trigger sear. Rant tłoka padł z winy kolegi który bawił się w ładowanie karabinu z pęknietym trigger searem. Lufa jest bardzo fajna. Karabin celnie bije. Cylinder rozbieralny. Dysza głowicy cylindra ładnie sie uszczelnia z komorą HU ale można jeszcze parę fps zyskać teflonem. Z tłoka ściągasz 2 blaszki, które są po to by bezwładność dawała efekt odrzutu i osiągasz około 360 fps. Dalej sprężyna i jest git. Ktos pisał o tłokach. Ile ma średnicy tłok wzmacniany aluminiowy Laylaxa? Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Prawdopodobnie ze względu na różnice 2 mm zesp€l tłokowy ma luzy. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Zobił się tutaj mały syf. Sam chciał bym ztuningować swoje mp001... Tak więc wtajemniczonych prosił bym o solidne podsumowanie. Mam na myśli: - co trzeba wymienić na początku - co można później zrobić dla polepszenia osiągów i celności - podsumowanie z ceną wszystkiego i jeżeli ktoś ma dobre serce to z linkami. Pozdrawiam Hawk14 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Mp001 ma zaspawany cylinder więc podstawa tuningu- mocniejsza sprężyna nie wchodzi w grę dopóki nie zroisz sobie demontowalnego cylindra... Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 Niech zgadne- a taki demontowany cylinder kosztuje dwa razy tyle co ta replika tak? ... A jeżeli chce poprawić celność i skupinie to w gre wchodzi precka? I czy da się jakoś zmodyfikować hopka poza teflonem (który z resztą przyniusł u mnie odwrotne do oczekiwanych skutki :wink: )? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Jakie przeróbki należało by wprowadzić do silikonowej gumki hop up guardera żeby pasowała do do tego karabinu? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Tego to sie ni da zrobic bo lufa nie ma wcięcia na gumkę HU. Musiałbyś spiłować te kryzy trzymajace lufę w miejscu, wypiłowac ładny (AEG`owy) rowek na HU w lufie, założyc gumkę na lufę a potem użyć duuuzo taśmy do owinięcia gumki i lufy coby sie nie kolebotała. Pomijam to, że musiałbyś w tej taśmie mieć idealny otwór dokładnie nad tą kryzą gumki HU a w ten otworek wsadzić ładny dystanser. Także musiałbyś zmodyfikować element dociskowy tak aby trzymał dystanser w miejscu. Mimo to nie mam pewności co do ułozenia końca gumki HU i dyszy cylindra, nie jestem pewny czy zejdą sie co do milimetra aby sie i uszczelnić i nie wepchać kulki za głęboko bo wtedy by wypadła lufą... To nie takie proste, w kazdym razie Tobie, (bez obrazy) moze sprawić ciut problemów. Quote Link to post Share on other sites
CIN3K Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 A ja mam takie pytanie... Które kulki będą najlepsze? Bo zastanawiam sięnad 0,33 (być może są za ciężkie), 0,3 , 0,28... To które ? ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Z moich doswiadczeń wynikło że .3 mają za mały zasięg a ,28 są dobre. Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Mi po uszczelnieniu HU i wstawieniu precki 0.28 latały dziwnie 0.33 troche zmniejsyl sie zasieg ale 0,3 powinny byc ok Quote Link to post Share on other sites
Szczypion Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Jaka tu precka wchodzi w gre? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts