tallulah Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Jestem zupełnie zielony, jeśli chodzi o repliki gazowe. Chciałem zapytać się w jakich temperaturach można użytkować te repliki. Chodzi mi głównie czy działają one w zakresie od ok -5 do 0 stopni C, jeśli nie, to jaka jest najniższa temperatura ich użytkowania??? z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 da sie strzelac przy -5 tylko co akcje musisz wsadzic magazynek w gacie i go ogrzewac :) Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 z co2 nie ma takich problemów a co do ogrzewania magazynka to i tak może pójść syfon i cały gaz Ci buchnie w twarz :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Czyli, że CO2 niby pozwala strzelać przy niskich temperaturach?? Jakoś po kilku epizodach z paintballem nie miałem takiego przekonania... - Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 A po bieganiu z pistoletem CO2 w zeszłą zimę mam takie przekonanie :) Czasem robił za boczną, jak AEG miał awarię to za główną. Osiągi spadały niewiele, nawet przy -15 stopniach - po prostu normalnie jest taki zapas mocy, że nawet jak CO2 będzie się słabiej rozprężał to i tak starczy. Quote Link to post Share on other sites
SOAD Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 kumpel mial ingrama z machinegun.pl za 400zl , uzywal green gasu i przy 5 stopniach bylo juz przerabane :P (osiagi straszne spadly) Quote Link to post Share on other sites
Galen Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 Green gas trzeba uziwac przede wszistkym na lato lub wiosne. Przy wazej jesieni sadze, ze przeniej juz muzicie uziwac Red gas. Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted November 17, 2006 Report Share Posted November 17, 2006 W takim przypadku trzeba kupić green gas zimowy np ten: http://www.military.pl/?prod=1385&cat=34 na temperatury powyżej zera sprawuje się normalnie ,a ponizej zera troche lepiej niz ten zwykły. Quote Link to post Share on other sites
kornol Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 czyli ze niby pistolety na CO2 sprawdzaja sie lepiej w niższych temperaturach? hmm, troche czytalem o paintballu i właśnie było że Co2 w niskich temperaturach nie zachowuje sie zbyt pozytywnie. Ale jeśli miałby robić za bron boczna, malo uzywana do Pistolet na Co2 byłby myśle lepszy, jeden nabój co2 troche kosztuje, ale jesli służył by dobrze taki pistol,a są tansze niz te na gg , to czemu nie? Jakto jest chłopaki? CO2 napewno lepiej sprawuje sie przy najnizszych temperaturach? Quote Link to post Share on other sites
Galen Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 czyli ze niby pistolety na CO2 sprawdzaja sie lepiej w niższych temperaturach? hmm, troche czytalem o paintballu i właśnie było że Co2 w niskich temperaturach nie zachowuje sie zbyt pozytywnie. Ale jeśli miałby robić za bron boczna, malo uzywana do Pistolet na Co2 byłby myśle lepszy, jeden nabój co2 troche kosztuje, ale jesli służył by dobrze taki pistol,a są tansze niz te na gg , to czemu nie? Jakto jest chłopaki? CO2 napewno lepiej sprawuje sie przy najnizszych temperaturach? Jezely uziwasz odpowiedny gas (Red gas) bardzo dobrze sie sprawuja pod cas niskych temperaturach ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jodi Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Jak moja pamięć sięga jeszcze rok temu kiedy biegałem z G 18c, propan ledwo starczał na 1,5 maga przy temp ok 5-10 stopni Celsjusza. Quote Link to post Share on other sites
dante53 Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 A gdzie można dostać red gas? Bo nigdzie znaleść nie mogłem. Quote Link to post Share on other sites
Szeregowy Piotr Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 a przy ilu stopniach celsjusza moge sie strzelac z pistoletem który posiada Blow back żeby nie spadały osiągi i na zwykłym przeciętnym Green gazie?? Quote Link to post Share on other sites
Galen Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 a przy ilu stopniach celsjusza moge sie strzelac z pistoletem który posiada Blow back żeby nie spadały osiągi i na zwykłym przeciętnym Green gazie?? Od 10 stopny do gory, nie powinien dawac ci problemy. Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 red gas = co2 A gaz zimowy działa dla temperatur >4C wg producenta. (z tego co pamiętam) Quote Link to post Share on other sites
suavemente Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Co do CO2. Miałem wiatrówke na CO2 tamtej zimy. Wszytsko było fajnie dopóki nie wyszedłem z niana dwór a było 3-5 stopni mrozu. Pistolet zachowywał się jakby spał... Nie mia łkompletnei mocy. Po jakimś czasie (wtedy jeszcze nie miałem zadnego pojęcia o zabawkach do strzelania) zostawiłem butelke CO2 - mniej więcej w połowie pełną - w pistolecie i gdy po tygodniu chciałem psotrzelać okazało sięze uszczelki poszły i musiałem oddać pistolet. Z green gazem nie ma takeigo problemu. Można go zostawić w pistolecie - nawet powinno się... Fakt przy niskiej temperaturzejest gorzej z mocą broni. Jednak mój kolega miał rok temu gaziaka i gdy trzymał go cały czas w dłoni pistolet byłogrzewany ciepłem ciała i strzelał poprawnie... Wszystk ozalęzy od tego co kto woli... Tak naprawde nei ma nic idealnego :) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pitek1 Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Do mojej M9 Full Metal KJW używam Ultrair Power Gas. Typ Summer w ogóle nie nadaje się do strzelania w niskich temp. Przy 15 stopniach zaczyna mi mag syfonować po ostatniej kulce. Typu Winter jeszcze nie używałem i nie wiem jak działa w niskich temperaturach. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Witam. U mnie na ostatniej strzelance niedziela (3.12) miałem okazję przestować swoją beretkę 93r kwa. Pierwsze 2 strzały były odpowiednio podkręcane przez hop-up potem kulki leciały w kosmos nawet jak wyzerowałem hop-upa (0,25). Syfonów nie zaobserwowałem. Temp. z początku strzelanki była w okolicach 0 bo szron był na chodniku, potem słońce wyszło i podejrzewam że temp. poniosła się może o 2 stopnie (gaz Ultrair). Może powinienem spróbować na 0,28 lub 0,30 wtedy może będą dobrze latały :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts