killa Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 OK dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Tomik Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Prosze o identyfikacje: Szukalem wszedzie ale nie znalazlem :/ Quote Link to post Share on other sites
savique Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Jest to naszywka -US Army 75th Field Artillery Brigade..czyli rzecz jasna 75tej brygady artylerii polowej :wink: http://militarybest.com/usar75fielar1.html Quote Link to post Share on other sites
alchemik193 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 No więc tak mam pytanie a zarazem prośbe. Mam mundur woodland BDU kontrakt. I tak na prawym ramieniu mam flage USA a nad lewą kieszenią mam już naszyte US ARMY.Posiadam naszywke sierżanta oraz naszywke 1 dywizji kawalerii powietrznej do naszycia.Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie i jak mam to naszyć???? Z góry dziękuje Pozdro :-P Quote Link to post Share on other sites
Sokół Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Stopień przyszywasz na kołnierzyk a naszywke jednostki na lewy rękaw. W razie jakiś wątpliwości znajdź strone tej jednostki w necie . Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 W razie wątpliwości to wystarczy poszukać w tym wątku... Quote Link to post Share on other sites
savique Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 No więc tak mam pytanie a zarazem prośbe. Mam mundur woodland BDU kontrakt. I tak na prawym ramieniu mam flage USA a nad lewą kieszenią mam już naszyte US ARMY.Posiadam naszywke sierżanta oraz naszywke 1 dywizji kawalerii powietrznej do naszycia.Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie i jak mam to naszyć???? Z góry dziękuje Pozdro :-P Jeśli chodzi o stopnie to: podoficerowie dwa na kołnieżu oficerowie stopień na prawej klapie, korpusówka na lewej Quote Link to post Share on other sites
piotrekklon Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Witam. Jestem nowy i zielony i potrzebuje pewnej informacji. Na prawym ramieniu mam naszywke 143rd transportation brigade i pod nią amerykańską flagę (lustrzane odbicie). Czy teraz na prawym ramieniu mogę naszyć inną jednostkę?? By to było 1st Cavalry Division. i Czy do niej pasuje jakiś łuczek? Jak tak to jaki?? I przy tym czy nizej na obu rękawach mogę przyszyć sierżanta?? Pozdrawiam Piotr Quote Link to post Share on other sites
piotrekklon Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 'Czy teraz na prawym ramieniu mogę naszyć inną jednostkę??' Chodziło mi oczywiście o lewe ramie, przepraszam...:) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 O cokolwiek Ci chodziło znajdziesz to na (zaledwie) ośmiu stronach tego wątku... Good luck! Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 Przeczytałem jakiś czas temu ten temat i nie kojarzę by była odpowiedź na moje pytanie, dla tego odważę się je zadać. Z jakiego materiału były naszywane taśmy nad kieszeniami do ok. 1993r? Chodzi mi o bluzę 6 colour. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 Piaskowa bawełna. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Olive Green toże. Quote Link to post Share on other sites
savique Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Aczkolwiek bywały branch tape'y z nylonu Quote Link to post Share on other sites
ilian Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Olive Green i raczej bawełna. Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) OK dzięki. Wybrałem olive bawełnę. Gdzieś przeczytałem, że na spodnie też się naszywa, to prawda? Jak tak to gdzie? Edited October 23, 2008 by ADRniemadrzwi Quote Link to post Share on other sites
savique Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 OK dzięki. Wybrałem olive bawełnę. Gdzieś przeczytałem, że na spodnie też się naszywa, to prawda? Jak tak to gdzie? Na spodniach to Marines naszywają nametape'y. Nad kieszenią na tyłku. Quote Link to post Share on other sites
ilian Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Prawą kieszenią, jak dobrze pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Mam takie pytanie : moja postać ma ukończone dwie szkoły 82 A.B Div. RECONDO school oraz MACV RECONDO school. I właśnie, naszywkę Recondo naszywa się na kieszonce po lewej stronie, a jeśli mam ukończone dwie? Jedna nad drugą?? I która na górze? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 (edited) Zastanawiam się czy to prawdopodobne ukończenie dwóch szkół Recon... Co do noszenia - jak się domyślam - nosi się jedną - wybraną (opcjonalnie na jednym mundurze taką na innym inną - jak z obcymi skrzydłami) A mi się trafił dziwny łuczek Ranger, niby full color, ale ma zielone tło. Dla porównania zwykły łuczek Ranger i scroll. Wie ktoś o co chodzi? Edited November 18, 2008 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 A mi się trafił dziwny łuczek Ranger, niby full color, ale ma zielone tło. Dla porównania zwykły łuczek Ranger i scroll. Wie ktoś o co chodzi? Nikt nic nie wie? :( Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Lokalna produkcja? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Lokalna produkcja? Zastanawiałem się nad tym, ale wykonanie jest identyczne jak w łuczkach standardowych. nie odbiega niczym, z wyjątkiem koloru. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Może na mp.net spróbuj ;) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Jakie naszywki nosi się na lewym ramieniu mundury ACU? ( chodzi mi o miejsce na kieszeni, nie na klapie od niej ) Spotkałem się, że dubluje się naszywkę jednostki, po za nią coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts