Marcinek83 Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 Mam problem z zamkiem, nie odskakuje do samego końca. Jest szarpnięcie i to wszystko. Gnacik strzela ale np. nie blokuje się po ostatnim strzale i czasami jest pusty strzał. Zamek skacze max do połowy rządanego rezultatu, możliwe że to wina kurka bo nie kładzie się do samego końca tzn. nie dotyka tego "dzyndzla" z tyłu. Fotki: To jest maksynalne położenie zamka podczas wystrzału (no może ciutke dalej :F) Większy rozmiar: Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted November 12, 2006 Report Share Posted November 12, 2006 naładuj mocniejszym gazem wtedy problem znika( było już kiedyś na forum o tym ) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted November 12, 2006 Author Report Share Posted November 12, 2006 Ładowałem, Propanem i Gren Gazem z AirShitGuns, taki mały pierun rozwala słabe magi ciśnieniem, wiem bo widziałem. Po naładowaniu pierwsze 4 strzały sa ok potem lipa. Jutro odbiorę maga na CO2 jak pomoże to to napisze. EDIT: Mag na co2 nie pomógł, dalej zamek nie doskakuje do końca. Ktoś pomoże? Quote Link to post Share on other sites
Dalej Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Ja mam ten sam problem w swoim Glocku 26 z metalowym zamkiem. Ładuję go propanem więc chyba mocniej się nie da. Może gdzieś trzeba wymienić sprężynkę kurka na mocniejszą? http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=879 Albo hi-flow valve, ale też nie jestem pewien czy to pomoże. Quote Link to post Share on other sites
alias Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Cześć wam... Nie jest to wina gazu. Nie wiem czy w glocku czy w hi-capa'ie da się rozebrać tłok od blow-back'u choć zakładam że się da. Wina może leżeć właśnie tam, nie musze chyba wyjaśniać jak działa BB. Jest to wspomniany tłok i może on w pewnym momencie się przycinać, albo wogóle nie drgnąć powodując nie doskakiwanie zamka do końca. Proponowałbym poruszanie tym tłokiem w celu upewnienia się iż chodzi on płynnie (nie poprzez naciągnięcia zamka, bo to nic nie da). Jeśli zaś chodzi o nie blokowaniu się zamka w tylniej pozycji bo wystrzeleniu ostatniej kulki, to spręzynka w magu która podaje kulki po prostu jest za słaba żeby podnieść blokadę. Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Witam chciałem... powiedzieć jakiż to mam problem... Pistolet nie jest na gwarancji, strzelał dobrze, testowany w różnych warunkach... a najgorsze jest to że 2/3 kasy do niego dołożyli mi rodzice na gwiazdke... i tu jest mój problem.. Wkładam mag załadowany, z kuleczkami do pistola... wszystko cacy, naciągam puszczam i co? kulka się blokuje!!! a zamek nie zwalnia się do końca: http://img178.imageshack.us/img178/332/obraz021yb6.jpg (widać tu drobną luke, która prawodopobnie spowodowana jest kulką...) http://img145.imageshack.us/img145/8375/obraz022ua7.jpg po lekkim odciagnięciu zamka... blokuje się on na nie znanej pozycji tak od tak... (powinien sie się blokować dopiero w tym "rowku") http://img283.imageshack.us/img283/4356/obraz019ea0.jpg na tym zdjęciu widzimy kulki.. i jedną zablokowaną... CHYBA. Kompletnie nie wiem o co chodzi, błagam o pomoc http://img339.imageshack.us/img339/903/obraz027iy6.jpg gg:2190957 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 AdRain, ja tez mialem kilka razy ten sam problem. Tylko ze u mnie, to sie pojawilo moze kilka razy. Mnie pomoglo mocne jebniecie zamkiem do tylu, gdyz innego sposobu wynalezc nie moglem :P Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Witam, mam problem też związany z zamkiem. Otóż, nie zatrzymuje się on (zazwyczaj) z tyłu po ostatnim strzale. Nawet przy szybkim przeładowywaniu na sucho - w zasadzie zatrzymuje się tylko jak robię to powoli. Czy ktoś z Was kiedykolwiek uporał się z takim problemem? Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 tak, wymienic sprezyne w magu na mocniejsza... Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 AdRain - A włóż magazynek z odciągniętym zamkiem (tak się powinno robić bo inaczej można uszkodzić dyszę) Może pomoże :-F Mixon - Ja tak miałem w Colt'cie m1911 WE ale na początku. Potem już chodziło wszystko cacy. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 29, 2006 Author Report Share Posted December 29, 2006 Powiem wam tyle. Miałem trochę klamek, Hi-Capa to jakas pomyłka. Wolę berette STTI 92F non BB. Ta przynajmniej strzela. TYLE CO DO HI-CAP'y Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 To ciekawe...bo ja jestem całkowicie odmiennego zdania i znam dosyć sporo osób na samym forum którzy potwierdzą moje zdanie...Pozatym wiele nerwów może przynieść używanie GG jako gazu do hi-capa 5.1, jest po prostu za słaby. Takim gadaniem można zniechęcić parę osób do kupna...A jest to naprawdę porządna replika, faktem jest jednak, co się sam przekonałem, że zdarzają się usterki ale trochę twórczej inwencji i naprawimy tegowe a jeszcze usprawnimy. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 3, 2007 Author Report Share Posted January 3, 2007 Dobra, skoro GG jest za słaby i CO2, Jutro kupie acetylen, podłącze adapter i zobaczymy ile ten dziad wytrzyma, acetylen ma ponad 7 barów więc powinno byc lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted January 3, 2007 Report Share Posted January 3, 2007 Nie do końca zrozumiałem twój problem, ale jeżeli chodzi Ci o mocy BB przy wystrzale na tyle małej, że nie dolatuje do maksimum...Problemem może być uszczelka w tłoku BB...sprawdz czy dobrze leży i czy jest szczelnie w położeniu w którym się znajduje przed strzałem, jeśli nie gaz leci sobie we wszystkie strony ale nie w tlok zarazem nie cofając zamka... Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 5, 2007 Author Report Share Posted January 5, 2007 Sprawdziłem to ;] już wczesniej, wszystko OK. Jak mowilem tak zrobilem, nabilem maga acetylenem :F O żeź :F Działa jak należy, ciut za mocno kopie ale jest ok. nadgarstek boli toche jak sie używa za długo. Ale przestać jest cięzko :F Quote Link to post Share on other sites
KicekAK Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 A gdzie mozna dostac ten acetylen?? Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Moim zdaniem z tym "acetylenem" ściemniasz ;];];] A po drugie, jesli jednak nie ściemniasz i na "acetylenie" śmiga, to zamiast eksperymentowanie wybrałbym hi-flow valve do maga i/lub sprawdzenie zaworu w magu... Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 Mam taki problem z hi capą że kończy mi się gaz po 20 strzałach. Strzelałem do kartonowego pudła w pokoju w temperaturze pokojowej ( 20 stopni C). Kolejne strzały oddawałem nie spiesząc się w odstępach czasowych co 1,5 sek do 2 sek. Po dwudziestu identycznie oddanych strzałach zrobiło się takie charakterystczne " pfffff...." . Mag nabity do końca gazem ( ładowałem go gazem 5 sekund). Czy to wina pistoletu czy magazynka? Czy da się coś z tym zrobić ? Pomóżcie proszę. :roll: Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 Miałem to samo w beretce...Po prostu maga musisz długo ładować, nawet jeśli już nie daje żadnych oznak że gaz do niego wpływa...tzn. ciśnij 5 sekund, poczekaj 10 sekund i znowu 5 sekund i tak jeszcze raz(3 razy), sproboj... Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 Hmmmmm..... Wydaje mi się to nadzwyczaj dziwne ale spróbuje. Naoliwie magazynek i spróbuje. Ale jak ładuje 5 sekund to to wyraźnie już nic nie wchodzi do maga a butla wyrażnie odskkuje od zaworka. Ale dzięki za rade . :-P Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Hmmmmm..... Wydaje mi się to nadzwyczaj dziwne ale spróbuje. Naoliwie magazynek i spróbuje. Ale jak ładuje 5 sekund to to wyraźnie już nic nie wchodzi do maga a butla wyrażnie odskkuje od zaworka. Ale dzięki za rade . :-P Miałem i nadal mam taki sam problem. Niestety u mnie nie działa ta metoda. Teraz czekam na fundusze na propan. Mam nadzieję, że to wina tylko słabego gazu. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Ja używam gazu Ultair. Wydaje mi się że jest na tyle mocny by poradzić sobie z hi capą. A wiecie może czym jeszcze można ładować hi cape oprócz greenem CO2 i butanem ronsona ? Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Panowie proponuje zrobić jak ja -kupilem adapter do butli Co2 firmy Mad Bull za 85zl ! Jest dostepny w sklepie Specschop! Kupilem butle Co2 20oz do PaitBall 210zl też dostepna w sklepie Specschop! I laduje magazynki na GG dwutlenkiem wystarczy 3sekundy ladowania ! A jak pieknie strzela teraz aktualnie Beretta KJW jedynym minusem dostosowania Beretty do Co2 bylo zainstalowanie Hamer Spring 190% King Arms ! Standartowa spreżyna kurka 100% nie miala sily zbić zaworu magazynka! Wydaje mi się że HiCapa poradzi sobie ! Jak ja mialem swoją HiCape to stosowalem magazynek Co2 ale magazynek mial za dużo minusów . Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Ja ładowałem MAPP'em (bardziej śmierdzi nie wiem dlaczego choć tak samo jak propan), jest to droższe bo ma lepsze właściwości spalania bo daję więcej energi(45zł castorama/propan 32zł). Co do headshootera broń boże ronsonem! ! ! Zamarza jak cholera, moj kumpel ładuje tym socom'a bez blowbacku z kjw i działa, ale dla gnatów z BB, to nie jest dobry pomysł poza tym, szybko się zużywa... Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Alayas a czy zauważyleś wiekszą moc strzalu miedzy Mappem a Propanem?????? Jakie różnice zauważalne????? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts