woma Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Chciałbym zapytać: - Co uszczelniać? - Czym uszczelniać? - Czy warto? Przykładowa replika: Ak47 CYMA Wypowiadajcie się też jak poprawiły się osiągi w waszych replikach. Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Uszczelnić można dyszę, a czym?? a taką taśmą teflonową(dostaniesz w sklepie hydraulicznym) lub poprostu kupić już uszczelnioną. Przydałoby się uszczelnić też połączenie lufa-komora hu, a czym?? a tym samym co wcześniej lub taśmą izolacyjną :] Pozdrawiam Miles Quote Link to post Share on other sites
lup Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Mała uwaga: taśma izolacyjna jest grubsza i mozesz miec potem problem ze zmieszczeniem wszystkiego co uszczelniłeś jak będziesz skłądał do kupy. Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Izolacyjna jest raczej do izolacji elektrycznej :P Do uszczelniania tylko teflonowa. Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 izolacja jest na wszystko najlepsza :D, nawet jak to gdzieś widziałem do mocowania lunet tasco 4x20 :D Quote Link to post Share on other sites
adikss Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Najbardziej popularne jest montowanie latarki taktycznej na taśmę izolacyjna. :-P Quote Link to post Share on other sites
woma Posted November 30, 2006 Author Report Share Posted November 30, 2006 Czyli najlepiej teflonem w taśmie (takim do rur) owinać połączenie hopa z lufą. Ma ktoś może fotki prawidłowego uszczelnienia? I najważniejsze jakie to daje efekty? Quote Link to post Share on other sites
Fester Posted November 30, 2006 Report Share Posted November 30, 2006 Ja mam prośbę niewiedziałem czy nie zamieścić ją w temacie o mp001 bo właśnie chodzi o uszczelnienie HU w tym modelu a więc prosiłbym o DOKŁADNĄ relacje kogoś kto to robił :) Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Jeśli czegoś nie ma w Google, to to nie istnieje. http://airsoftpolska.pl/index.php?option=c...=8&Itemid=7 Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 (edited) BRAVOŁ! Data: 30/11/2006, 21:08 Ale ogólnie fajny materiał :D Edited July 10, 2009 by Mamlas Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Dziwi mnie to , że w tym miejscu znajduje się coś w rodzaju pierścienia , który ma usztywniać lufę w komorze...czy coś w tym rodzaju i wepchanie tam taśmy teflonowej graniczy z cudem . Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...p;hl=teflon+fix Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Widocznie Leo na oczy komory nie widziałes w mp001. A i tak pierscień znajduje się ZA gumką wiec nawet w elektryku... a z resztą, po ch ja to tłumaczę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts