thor_ Posted December 19, 2006 Author Report Share Posted December 19, 2006 Wszystko co "nie lata" warte jest zachodu. Ja i tak czekam z utęsknieniem na jakiegoś STARA i real-capy. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Właśnie zamówiłem LC z Tokyo Marui, więc jak tylko dojdzie to sprawdzę czy strzelanie dwoma kulkami na raz to wina Hi-Capa czy też czegoś innego...no i wreszcie normalne podawanie kulek będę miał :D Mag doszedł 8) Pierwsze wrażenie..nie lata w gnieździe jak ten fabryczny. Załadowałem kulkami, włożyłem do gniazda i.... Zaskoczenie - nie wali podwójnie kulkami! No dobra, byłoby za dobrze. Strzelił podwójnie..ale to nic ;) Zdarza się to tylko na pojedynczym. Kulki podaje wszystkie oprócz przepisowych 4 (w "korytarzu do komory"), gładko i bez zacięć. Mag mnie kosztował 99zł i jestem z niego diablo zadowolony, polecam każdemu :) Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Co do podwójnych, potrójnych, itd itp.strzałów :killer: :killer: :killer: Idziecie do sklepu z artykułami do majsterkowania, kupujecie taśmę teflonową [koszt ok 2zł ] Rozkręcacie swoja m14 [nie gb], tak, alby dostać się do lufy. Ściągacie komorę hu [uwaga bo może wam wyskoczyć sprężynka od "pochylni dystansera". Dalej obwijacie całą gumkę hu [i jakieś 2-3cm na lufę] taśmą teflonową, po czym psikacie całość olejem silikonowym [taśma się "rozpuszcza" i Tworzy jedną całość] . Sprężynę, która jest na lufie wew. rozciągacie [ale bez przesady - ma ona po prostu mocniej dociskać]. Skręcacie wszystko z powrotem Celem tego zabiegu jest MOCNIEJSZE DOCIŚNIĘCIE KOMORY HU DO GEARBOXA. Jeżeli to nic nie da, to owijacie jeszcze bardzie komorę HU i bardziej rozciągacie sprężynę Ja miałem strzały po 4-6kulek.... po tym zabiegu było ok, czasem waliło po 2. Dodatkowy patent jaki zastosowałem to - pilnik. Część komory HU która "wchodzi do gb" ma pewne ograniczenie [taki schodek okalający "dzióbek", który wchodzi do gb] po zabawie z teflonem i sprężyną komora była już maksymalnie dociśnięta do gb , więc lekko spiłowałem ten schodek [tu uwaga - róbcie to ostrożnie , być może wystarczy pół milimetra by działało, a więc nie przesadźcie z tym piłowaniem]. Teraz hula idealnie - żadnych zacięć, zawsze [auto , semi] strzela po 1 kulce. [Wszystko na standardowym magu] Pozdrawiam Świr PS.. rade dostałem od jednego "krakmana" :killer: Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 25, 2006 Author Report Share Posted December 25, 2006 Dziś już mi się nie chc ale jutr sprawdzę ten patent ze sprężyną i komorą. Nawet jak będzie OK to i tak wymieniam maga bo wkurza nie niemiłosiernie ta grzechotka. No i dążę do realizmu ;) Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 byłem dzisiaj w Capri i nie wiedziałęm czy mam kupowac prowadnice czy nie. Problem leżał właściwie w tym którą kupic. I tu moje pytanie którą prowadnice spręzyny mam kupic??? od G&G czy TM podobno się różnią a która wygląda tak samo jak w naszej chinskiej replice... czekam na odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
Trydont Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Thor do tej repliki pasuje standardowe mocowanie szyny? jak do TM czy G&G ? Gdzie kupowales replike bo chyba sie skusze jednak i czy istnieje mozliwosc zrobienia takiego tuningu jak powiedziales w sklepie bez obawy o utrate gwarancji? ( gumka + sprezyna 120) no i czy to nie rozpierdzieli mi bebechow? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 27, 2006 Author Report Share Posted December 27, 2006 Kupiłem montaż KingArms'a czyli standardowy do Tm'a i pasi idealnie. Kupiłem u Krakmanów co do zrobienia tuningu u nich nie wiem ale pewnie nie powinno być z tym problemu. Czy to nie rozwali bebechów.. nie wiem u mnie narazie "chodzi" Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Radzę szybciutko wymienić łożyska na metal. Jak wstawiłem 150PDI do mojego ICSa to jedno łożysko po miesiącu się rozepchało, zębatka tłokowa dostała luzu i w końcu urwało pierwszy ząb tłoka :? I tak fart że tylko tłok padł, bo mogłyby się zwalić np. zębatki. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 27, 2006 Author Report Share Posted December 27, 2006 Jestem w trakcie "ugadywania" japonskich łożysk do mechaniki precyzyjnej ;) Więc niedługo sie zmienią ;) Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Czy może mi ktoś wreście powiedziec jak to jest z tą prowadnicą sprężyny któa pasuje od TM czy G&G???? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 Zmierz swoją wyślij maila do sklepu podaj im wymiary i niech odpowiedzą która jest najbliższa. Ja nie mam zamiaru znów rozkładać GB tylko po to żeby sprawdzić jaka prowadnica pasuje. Jak będę wymieniał łożyska wtedy mogę pomierzyć ale to nie będzie "już" tylko za "trochę" Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Qba to są linki o które prosiłeś: http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=563 http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=493 http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=121 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1352 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1068 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1067 z tym że tych 2 ostanich nie musisz wymieniac a tak to kosztuje to prawie 200zł polecam spokojnie uzyskasz 420 fpsów Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 dzięki bardzo- czy wymiania tych części bedzie trudna? Jako że dopiero zaczynam przygodę z air softem i nie ejstem az tak abrdzo doświadczony :? A no i jako, że w marcu sypnie sie kasa to jaka lufę najlepiej by było zamontować ?? Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Jak dopiero zaczynasz to nie radziłbym Ci samemu tego wymieniac ja siedze w tym o pół roku(naprawiam itd) i też jak zobaczyłęm ten egzotyczny gearbox v.7 nie było łatwo ale mimo wszystko wszystko jest do złożenia:) Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 A jak myslisz- pewnie nie wiesz ale czy np jakbym psozedł do Spec Shopa (mieszkam w okolicach Poznania) to by mi to zamontowali ?? Nawet Jak oni tego produktu nie sprzedaja?? Hmm musze napisac albo spytać sie ... Ok dzięki za pomoc :) A co z tą lufa? ta będzie dobra? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...c1f526fe0d6162a troche droga no ale ... :P A no już wiem :D za 35 zł założą mi te części - zrobiliby za darmo jakby były z ich sklepu :D :D Quote Link to post Share on other sites
vosper Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 ... jak to jest z tą prowadnicą sprężyny któa pasuje od TM czy G&G? TM czy G&G :?: A to jest jakaś różnica :?: Ja użyłem V.7 Guarder'a. Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Thor tak jak się pytał przedmówca w temacie o m14 jaka wstawiłes baterię ( ile kosztowała ) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 31, 2006 Author Report Share Posted December 31, 2006 Generalnie stockowa bateria jest do dupy i po wymianie sprężyny na M120 przedewszystkim trzeba wsadzić baterię o większej wydajności, i dobrze by było gdyby miała nie 8.4 a 9.6 V. Ja aktualnie mam baterię na ogniwach KAN 8.4V 3000mAh a o szczegóły do OLO ze zbrojowni ;) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Thor, i jak - poradziłeś sobie z tym HU? Bo mnie już poważnie zaczyna to denerwować... I nie wiem jak się za to zabrać :/ Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 31, 2006 Author Report Share Posted December 31, 2006 Nie narazie nie miałem czasu i ochoty grzebać może jutro... ale szczerze wątpię. Jedno co mi się wydaje że bardziej prawdopodobne jest to że trzeba by rozciągnąć sprężynę od tappeta niż dociskać komorę HU do dyszy... To wygląda na efekt zbyt szybkiego podawania kulek w stosunku do "powrotu" dyszy do komory i zamknięcia "dojścia" dla kulek. Nie wiem do momentu aż tego nie rozbiore znów i nie sprawdze nie chcę się zdecydowanie wypowiadać. No i przemawiał by za tym fakt, że jak nie podkręcę porządnie Hicapa tylko tak bardzo słabo powiedzmy z 2-3 pełne obroty "zębatki" to wtedy nie zdażają sie podwójne strzały czyli słabiej są wpychane kulki. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Thor, ja mam low-capa z Tokyo Marui i jest ten sam problem. Tylko rzadziej. Ale jest, i potrafi zdrowo zdenerwowac.... Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Jeszcze raz z tą baterią. Wiesz nie bardzo mi się marzy kupowac nową bo mój budżet poszedł na bron i tuning więc narazie by mnie interesowało czy by wogóle miała siłe chociaż strrzelac Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=584 czy ten montaż będzie paswał do m14? czy moze lepszy montaż niski ( jaka róznica/? ) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 1, 2007 Author Report Share Posted January 1, 2007 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=846 To jest montaż a dokładniej szyna do M-14 bez tego nic nie zamontujesz. Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 powiedzcie mi z tą baterią standardową na m120 daje rade pociągnąc ??? bo bede musiał polatac z miesiąc i nie wiem czy wogóle bede mógł sie bawic???:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts