Moses Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Co sadzicie o wyrobach firmy magnum? http://www.b-52.pl/oferta.php?cat=12 Warto wogole zawracac sobie nimi glowe czy odrazu zakupywac o wiele drozsze klasy Underarmor? Nadawaj precyzyjne tytuly watkow //szasz Quote Link to post Share on other sites
WB Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Posiadam model z długim rękawem i jestem bardzo zadowolony z efektów jego użytkowania. Faktycznie działa zgodnie z podanym na wskazanej stronie opisem i zdecydowanie poprawia komfort, w przeciwieństwie do bawełny (jako pierwszej warstwy odzieży) w której, przy chłodniejszej pogodzie można zdechnąć z zimna (szczególnie w górach przy wietrze). W moim odczuciu bielizna termoaktywna firmy MAGNUM nie różni się zasadniczo od produktów innych firm (choć przyznaję, iż używałem jedynie produktów trzech firm). Jako ciekawostkę mogę podać, że swego czasu używałem koszulki wykonanej z wełny i muszę stwierdzi, iż efekty wcale nie odbiegały znacznie od efektów użytkowania produktów "termoaktywnych" - fakt "przepocenia" nie powodował znacznego zwiększenia odczuwalności zimna. Pozdrawiam Wojtek Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Ostatnio Hop sobie bardzo chwalił. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 5, 2006 Author Report Share Posted December 5, 2006 choć przyznaję, iż używałem jedynie produktów trzech firm Czy mozesz podac jakich i w kilku krotkich slowach opisac je i ktore bys plecal? bylbym wdzieczny Quote Link to post Share on other sites
WB Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Co do produktów, to były to/są rzeczy firm Jack Wolfskin, Fjord Nansen i właśnie Magnum. Pierwszy dobry bardzo wygodny, ale cholernie drogi (dostałem w prezencie), drugi w cenie Magnum, ale bez rewelacji. Z ręką na sercu nie jestem w stanie polecic Ci konkretnego produktu, bo w mojej subiektywnej ocenie są one podobne w działaniu i różnice są naprawde niewielkie, stanowią raczej kwestię gustu, czy indywidualnych upodobań. Jednak pozwolę sobie stwierdzić, iż Magnum jest OK, także pod względem ceny. Ja obecnie używam właśnie Magnum (tylko z długim rekawem) i jak pisałem jestem bardzo zadowolony. I tak jeszcze jedna moja refleksja - nie spodziewaj sie cudów, sama koszulka wiele ciepła nie daje, ale w połączeniu z bluzą BDU, czy polarem, goretexem itp. (stosownie do pogody) sprawia, że po intensywnym wysiłku nie odczuwasz tak dotkliwie na ciele tego cholernego chłodu i wilgoci, szczególnie przy podmuchach wiatru, lub spadkach temperatury jak to ma miejsce w przypadku bawełny. Wygląda (dopasowana jest dość obcisła) troche pedalsko, ale jak pisałem kwestia gustu. No i przepocona nie śmierdzi zbyt mocno. Pozdrawiam Wojtek Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Ostatnio Hop sobie bardzo chwalił. true, true... mam chyba wszystkie modele (bokserki, kalesony, podkoszulki krótki i długi rękaw). generalnie polecam. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 5, 2006 Author Report Share Posted December 5, 2006 WB domyslam sie ze po zalozeniu ciuszka takiego niewyrobilbym na arktyce, chodzi mi o podwyzszenie komfortu zabawy o takie rzeczy jak wspomniales. Dzieki za info zakupuje Magnumka a docelowo padnie chyba na Under Armora (tak sie chyba tak firma nazywala) Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted December 6, 2006 Report Share Posted December 6, 2006 Witam Mam używam od ponad 2-ch lat. Jedyna wadą jak dla mnie jest łatwość materiału do haczenia się ale to w końcu bielizna. Quote Link to post Share on other sites
Black Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Używam Magnum dokładnie tę, ktorą pokazałes w pierwszym linku od dwóch lat. Jestem z niej generalnie zadowolony, potwierdzam, ze łatwo "zaciąga sie". Ostatnio nabyłem TO - po raz pierwszy użyje za trzy dni, wygląda dużo porządniej, bardziej zbliżona w swojej fakturze do wyrobów Under Armour. Generalnie mam, jak napisałem wyżej, dobre doświadczenia z bielizną Magnum. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Oj wraca temat wraca. Jak ktoś szuka czegoś lepszego niż Magnum i inne allegrowe produkty to warto sprawdzić markę Berkner http://www.bmj.net.pl/~berkner/navi.php?go=bieliznapl Co ważne, produkt polski. Nie tani (koszulka z krótkim rękawem serii ultra 120-140). Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Jak pisałem o Berknerze, robionym z Merylu to pisałeś że się nie znam. ;-) Polecam (Berkner Ultra i Berner Action), choć temat o bieliźnie Magnum. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 Eeee, rozmowa wówczas nie była o produkcie a o włóknie. I przyznałem się do błędu. Słowa o Berknerze nie wspomniałem. Jak nie wierzysz to sobie odśwież pamięć http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=24037&st=0 Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 19, 2006 Author Report Share Posted December 19, 2006 Dzieki Wukaszu za linka, przydal sie, skrecajac troche z tematu, czy zestaw Bielizna termoaktywna (bluzka + bokserki + kalesony) polar + ocieplacz pod spodnie gore goretex jest wystarczajacy aby w zimne dni pobiegac po lesie i aby bylo cieplo ale zeby sie nie przegrzac? Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Tak, tylko bez Gore :D. W zeszłym roku zimą spacerowałem sobie z plecakiem czasami. Wystarczyła bielizna berknera + spodnie ripstop nyco i góra polaru bear suit. Oczywiście na postoju piździ niemiłosiernie. Może do kulania się we śniegu nie jest to najszczęśliwszy zestaw, ale wtedy można ubrać gore na cieniutki polarek (100?), a spodnie bezpośrednio na kalesony. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Zależy co bedzie robił. Gore (przynajmniej kurtka) ma sens jeśli się albo zamierza długo moknąć, albo gdzieś długo siedzieć bez specjalnego ruchu. Jak zaczniesz zasuwać szybciej w gore to się ugotujesz bo ono aż tak dobrze to nie da rady oddychać. To co Ci Wilku napisał - póki się ruszasz to gore wiele nie pomoże. A jak już je nosisz to termo, dobry polar albo wełna i tyle - żadnej bawełny pod spód bo zatrzyma wilgoć i cała impreza nie będzie miała sensu. Kwestia spodni gore to inna sprawa - jesli się dużo ruszasz i często np klękasz w śniegu to mają sens. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 19, 2006 Author Report Share Posted December 19, 2006 No to sobie pojecie jako takie w tym temacie wyrobilem. Dziki wszystkim za uwagi i opinie Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Recka z NGT: http://ngt.pl/561,Koszulka-Adobe-i-kaleson...rmy-Magnum.html Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts