Aurox Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 to kibel... A ma ktoś może rysunek techniczny, wymiary, albo cokolwiek, co pozwoliłoby wykonać taki tłumik we własnym zakresie? Sprzęt się znajdzie, ale żeby coś zrobić, to trzeba wiedzieć co zrobić Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Problem z tym, że tak na prawdę nikt nie wie jak PBS-2 wygląda. Jego fotek w użyciu w ogóle nigdzie ni widu. Krąży jedynie plotka, że jest podobny do jedynki. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 (edited) AAAA ktoś wie, gdzie mogę drapnąć okładki od SWD? Zainspirował mnie gnacik Promanta i chyba zacznę modyfikować swojego, szczerze mówiąc, 550fps to nie na karabin szturmowy w żadnym wypadku a jako snajper to raczej komedia z AK 104 :) w podpisie są fotki i link do aukcji która jest nie aktualna ;p Edited April 16, 2008 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 tyle tylko, że ni w ząb nie pasują do replik (okładki SWD) Są na allegro okładziny od JG, tylko coś takiego Cię ratuje Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Ze nei pasują to raczej mój problem jak to zrobić. Promant, skąd wziąłeś okładki, przyznaj się ;p Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Nie rozumiesz, one nie pasują w taki sposób, że nie da się tego podciągnąć pod replikę. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Łoże Tantala, nakładka na rurę z AK47, tłumik z ostrego AKM'a :D Jak wam się podoba? :-) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Ze nei pasują to raczej mój problem jak to zrobić. Promant, skąd wziąłeś okładki, przyznaj się ;p O jaką replikę Ci chodzi? Do AK nie montowałem okładzin SWD. Jeśli zaś chodzi o Tabuka lub Zastawę - okładziny robiłem sam. [Okładziny SWD nie pasują, bo mają inny profil w przekroju, inny typ okuć - i to wszystko nie pasuje do replik AK.] A jeżeli komuś bardzo potrzeba okładzin przednich od ostrego SWD to może do mnie napisać na PW. ;) BTW: Arafat, ładny, ładny. Tyle, że z takim tłumikiem płomienia bagnetu nie założysz ;) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Bvana... Z tymi zaczepami, to chyba faktycznie nie :???: Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Arafat, fajnie to wygląda, jeszcze tylko wytarzaj klamkę ;) Wygląda jak świeżo zdjęta z półki. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 (edited) Manifik;) Arafat, przyznaję nie wierzyłem że Ci się uda to jakoś sensownie złożyć... Ale wygląda bardzo fajnie:) Ale wiesz co mi się rzuciło w oczy? Magazynek 7.62x39 jest źle wpięty :D Edited April 17, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Manifik;) Arafat, przyznaję nie wierzyłem że Ci się uda to jakoś sensownie złożyć... Ale wygląda bardzo fajnie:) Ale wiesz co mi się rzuciło w oczy? Magazynek 7.62x39 jest źle wpięty :D Tak, wiem z tym magazynkiem :wink: Muszę zeszlifować metalowy zaczep na przodzie w magazynku bo to on się nie mieści (low-cap P&J) Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Łoże Tantala, nakładka na rurę z AK47, tłumik z ostrego AKM'a :D Jak wam się podoba? :-) Jak dla mnie "łokropieństwo" ale ja lubie koszerność :P Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Romanian Mitraliera AIMS-74 calibru 5,45mm [RATMIL]: Jeszcze brak odpowiedniego magazynka, ale ten wygląda na pierwszy rzut oka dość podobnie. Póki co musi być. ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Bella bella ragaca! :) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted April 27, 2008 Report Share Posted April 27, 2008 :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Witam - mam aksu i chciałbym sie nim pobawić. Czy można gdzieś kupić przedni chwyt w takim zgniło szaro zielonym kolorze. Spodobały mi sie okładziny jaki ma aksu w stalkerze: http://www.stalkerpedia.net/deutsch/_media...en/w_aks74u.jpg Można takie gdzies kupić? Szukałem w polskich sklepch ale na prózno. Jeśli ew miałbym sam tak malować to lepiej malować okładziny drewanine czy plastikowe? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 3, 2008 Author Report Share Posted May 3, 2008 Takich okładzin raczej nie kupisz. Lepiej pokombinować z plastikami, bo drewien szkoda :) Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 Widziałem gdzieś podobne do takich - chyba u krakmanów , tylko ze były troche za jasne i do długiego... W takim razie zostaje mi tylko malowanie plastików :] Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 4, 2008 Author Report Share Posted May 4, 2008 Do AK74 okładzin jest sporo, na wgc zobacz. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Próbował ktoś z was montować risa na plastikowym łożu (od dołu, tak aby można było zamontować rączkę)?? Wiem że można kupić takie "urisowione" łoże ale mam akurat jedno wolne i chciałbym je przerobić. Jeżeli ktoś owo łoże posiada, to poprosił bym o fotki :) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Jest taki drobny myk: łoże od spodu nie jest "poziome" tylko masz skos, więc rączka przy montażu zwykłego risa wyjdzie krzywo. ;) Chyba, że masz taką szynę: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1262 Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 No właśnie :P tylko że to wyjdzie drożej niż p&j-owskie łoże razem z nakładką :P Ale wcześniejsze pytanie można uznać za niebyłe bo mam już koncept :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Witam, Nie wiem czy wiecie, ale na customs.pl jest zestaw części do RK brązowych są one dość ciekawe i mają przyjemną fakturę. btw, jeśli kogoś coś interesuje - walic:) http://www.warrior.pl/forum/viewtopic.php?t=14556 Quote Link to post Share on other sites
edq Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 Siema chłopaki zakupiłem http://allegro.pl/item358984788_szyna_dlug...l_std_1913.html dobra teraz jakieś pomysły jak ją zamontować do ak 74 Cymy ? może już ktoś robił takie coś na patencie ? proszę o wskazówki ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts