AnR Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Serdeczni Kamraci, wspoltowarzysze bolu i kompozytowych kulek. Zwracam sie do z Was z zapytaniem. Czy ten koli: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=427 w polaczeniu z tym montazem: http://allegro.pl/item149013218_pozdwyzszenie_montazu.html zostanie zaslonienty przez muszke w mojej R6 czyli m4a1? Jesli tak to coz moglbym uczynic, aby tak sie nie dzialo. Blagam, wszystkie propozycje procz montazu na raczce transportowej. Podziekowal Wam Maniacy. Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Chyba powinien pasować, ale nie lepiej zamiast tego kolimatora u Karkmana kupić niemal identyczny na allegro? Wyjdzie cię chyba dychę taniej. Link to post Share on other sites
AnR Posted December 21, 2006 Author Report Share Posted December 21, 2006 Defekt polega na tym, ze tamte sa pod 11mm szyne, ten u Krakmana jest na 20mm. Mam dokupowac dodatkowo przejsciowke? :F Pilowanie szyny tez mi sie nie widzi czyt. nie chce. Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 No coś ty! Po prostu idziesz do pierwszego lepszego sklepu z żrubkami nakrętkami itp. i kupujesz dłuższe śrubki. Kumpel tak zrobił i dał za dwie śrubki chyba parę groszy. Dziwnie się na niego sprzedawczyni patrzyła. :wink: Link to post Share on other sites
AnR Posted December 21, 2006 Author Report Share Posted December 21, 2006 A dokladnie w tych koli? Bo jak patrylem na te tasco to obie szyny sa na stale przytwierdzone do obudowy. Link to post Share on other sites
PAT_Zamrok Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 a co ci przeszkadza muszka ?...przecież celowanie z pomocą kolimatora odbywa sie dwojgiem oczu są nawet kolimatory które nie mają tylnej szybki... Link to post Share on other sites
AnR Posted December 21, 2006 Author Report Share Posted December 21, 2006 Przeszkadza, mam nie jako wewnetrzne parcia na to. Chodzi Ci o kolimatory otwarte? Pozbawione tylnej szybki. Z ciekawosci, daj linka. Jakies propozycje jak to zrobic? Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 A dokladnie w tych koli? Bo jak patrylem na te tasco to obie szyny sa na stale przytwierdzone do obudowy. Nie, pomyliło Ci się chyba. Gdyby tak było, nie dałoby się założyć kolimatora na szynę. :wink: Tu masz zaznaczone, które śruby trzeba wymienić. Prosty zabieg. A, byłbym zapomniał, "kolimaotry bez tylniej szybki" to kolimatory otwarte, czyli między innymi takie do jakiego dałeś linka. Nie wiem o co Zamrokowi chodziło. ;-) Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Zamrokowi chodziło o to że muszka nawet jak jest dokłądnie w linii "patrzenia" kolimatora nie przeszkadza w celowaniu. Link to post Share on other sites
PAT_Zamrok Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 chodzilo mi też o to że są kolimatory które maja jedną szybke z przodu a drugą strone tuby maja zasklepioną nieprzeżroczystą te o których piszecie wyżej to kolimatory otwarte czyli niezupełnie te o których myślałem :P ...no i tak jak napisał thor muszka w linii kolimatora nieprzeszkadza bo i tak celuje sie plamką widoczną w drugim oku Link to post Share on other sites
AnR Posted December 21, 2006 Author Report Share Posted December 21, 2006 Dziekuje slicznie wszystkim za rozwianie moich watpliwosci. Edit: http://allegro.pl/item151461783_kolimator_...sprawdzony.html http://allegro.pl/item152167186_doskonaly_...er_polecam.html Jeszcze male pytanko. Czym te dwa sie roznia? Te pierwszy jest, jakis, taki... Wykrecony? :F Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 To dwa różne kolimatory. Tak na oko to różnią się między innymi światłem. Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Ja bym brał ten drugi. Pozdro i wesołych świąt! Shadow Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 Mam takowy jak ten tasco :) Działa na mp5 znakomicie. polecam i pozdrawiam. Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 tez mam tego "Tasco". Całkiem wporządku. dodatkowo to tez był ten na szyne 11mm... po prostu wymieniłem śróbki na te od rączki transportowej z eMki, dobry patent, polecam ;) A założyłem go tak, że plamka w nim nachodzi mi na muszke, dzięki czemu dobrze sie celuje. Również polecam ;) Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Po zamontowaniu tego podwyższenia montazu, plamka bedzie lekko nad muszką. Wymiana śrub jest jak najbardziej wystarczającym rozwiązaniem. Nie nalezy kupowac koli z pierwszego linka- straszny shit. Ten drugi jest w miare ok. Ps. aukcja z podwyższeniem montażu jest moja. Takie koli też mam;) Tyle że nie wystawione... Link to post Share on other sites
Recommended Posts