oficer80 Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 U mnie tez około 90%, ale jeszcze rok, dwa lata temu było to 100%. Pozatym to głównie młodzi lidzie wiedzą co to ASG, starsi mniej, ale i oni się dowiedzą. Link to post Share on other sites
Corey Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 ubezpieczenia dla członków. a to i ciekawe - ja swoich ludzi ubezpieczyłem w PZU*, a nie jestem żadną organizacja... jak to wytłumaczysz? co do tego że stowarzyszenie ma osobowość ktora może pomóc przy załatwianiu pewnych zezwolen to wogóle nie podważam i ciągle pracuję w tym kierunku. *ubezpieczenie sportowców II klasa - strzelectwo - i proszę mi nie pisać o jakiś sportach ekstremalnych - to tez jest ujęte w klasie - chyba V Link to post Share on other sites
Foka Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 ubezpieczenie sportowców II klasa - strzelectwo - i proszę mi nie pisać o jakiś sportach ekstremalnych - to tez jest ujęte w klasie - chyba VTyle, że strzelectwo głównie polega na staniu na rónym podłożu, a AS wręcz przeciwnie. Ubezpieczyciel ubezpieczy Cię jak tylko chcesz, zobaczymy tylko czy wypłaci Ci odszkodowanie, jak się okaże, że wypadek miał miejsce w czasie gry w terenie. Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Ubezpieczyciel ubezpieczy Cię jak tylko chcesz, zobaczymy tylko czy wypłaci Ci odszkodowanie, jak się okaże, że wypadek miał miejsce w czasie gry w terenie Otóż to.... :( Link to post Share on other sites
Corey Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Tyle, że strzelectwo głównie polega na staniu na rónym podłożu, a AS wręcz przeciwnie. Ubezpieczyciel ubezpieczy Cię jak tylko chcesz, zobaczymy tylko czy wypłaci Ci odszkodowanie, jak się okaże, że wypadek miał miejsce w czasie gry w terenie. Nie chce wchodzić w polemike nad słusznoscią twojej lub mojej wypowiedzi - każdy z nas ma własne doświadczenia a przeciętny czytający człowiek to i tak zrozumie jak będzie chciał - wykazałem ze nie musisz być stowarzyszeniem by ubezpieczyć grupę strzelających się ludzi - to że niema sportu jakim jest AS ujętym w katalogu to już inna sprawa - przed ubezpieczeniem należy bardzo jasno nakreślić co dana ekipa robi - ja tak zrobiłem i pani wybrała najlepszą opcję. Czy strzelectwo sportowe polega tylko na statycznym oddawaniu strzałow? wydaje mi się że nie ale mogę się mylić 8-) i trochę przekornie - jesli osoba idzie drogą, potknie się o własną noge i złamie sobie ręke dostanie odszkodowanie? a jesli ta sama osoba będzie biegła?? - czy to jest ujęte w warunkach ubezpieczenia ogólnego? - niekonieczni eproszę na to odpowiadać bo będzie kolejne x stron nie na temat... Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 Wiesz to działa tak w ubezpieczalniach: Ubezpieczasz swoje życie na jakąś kwotę i na dzień dobry podpisujesz kilka "zobowiązań" wśród których jest np bardzo często hasło: Ubezpieczyciel może odmówić wypłacenia świadczenia o ile dosżło do wypadku komunikacyjnego, katastrofy, choroby zatajonej przez ubezpieczonego, na skutek podjecia ryzykownego działania, itp itd. Kiedy dojdzie do wypadku o jakim wspomniałeś ktoś może uznać bieg za wypadek komuniakcyjny (to nie żart to Polska) albo uznać że bieg w tym momencie, o tej porze roku/dnia, w tych warunkach meteorologicznych był zachowaniem nad wyraz ryzykownym i narażającym na utratę zdrowia i w tym momencie masz po wypłacie świadczenia. Jeżeli zbiegając po achodach połamiesz isę i ubezpieczyciel będzie miał świadka na to że zbiegałeś to tez zapomnij o ubezpieczeniu. Niestety ubezpieczenia to prawie takie same przekręty (jak nie większe) jak sądy i polityka. Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 25, 2007 Report Share Posted June 25, 2007 A czy to jest temat o ubezpieczeniach? Link to post Share on other sites
chaota Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 Jeśli Paintballiści mogą to i my... Co tych bredni thor to wszelkie określenia w tym "wypadek komunikacyjny" , "katastrofa" etc. są sciśle reguowane prawnie. Pozatym polisa na życie to zabezpieczenie dla twojej rodziny a nie ciebie ,w razie Twojej smierci ... Link to post Share on other sites
Foka Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 Jeśli Paintballiści mogą to i my... Oczywiście, że tak. Tyle, że paintballiści ubezpieczają się w grupie sportów ekstremalnych. A to jest +300% składki, przynajmniej ja tyle płaciłem przed Bergetem. Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 ... uwage polityków z Romkiem na czele i będziemy mieli powtórkę z Angielskiej historii... Czybyś uważał, że w Anglii maja jeszcze gorszych rządzących niż u nas? Link to post Share on other sites
Syrius Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 polecam link do przeszukania tzw Sowarzyszeń ASG http://pdi.cors.gov.pl/KRSSED/default.aspx Link to post Share on other sites
temohab Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 W wypadku mojej grupy, do otrzymania oficjalnej zgody na korzystanie z niedobudowanego (jeszcze w czasach PRL'u) hotelu konieczne było założenie stowarzyszenia, wystarczyło stowarzyszenie zwykłe. Dodatkowym plusem była informacja (jeszcze nie przetestowana, tzn. nie oglądaliśmy miejsc) od burmistrza, że tego typu terenami dysponują w większej ilości i chętnie umożliwią korzystanie z nich. Link to post Share on other sites
Syrius Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Witam ponownie. Temat tzw "stowarzyszeń" Jakby umarł . Moja propozycja wygląda następująco : w/w temat zamknąć i nie wracać do niego póki grupa z pełną nazwą w tle nie wypowie się w tym temacie ( i nie jest to Team który jest tylko kawałkiem większej całości , ale taka grupa , która raprezentuje Air Soft pełną gębą ) Bez obrazy pseUdo-stowarzyszeniom . ps.nie lubie plagiatu , oraz przerostu formy nad treścią . pozd 4all Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Kazde rozwiazanie jest dobre, jesli dziala. Jest do dupy, jesli sluzy tylko zapychaniu KRSu. Ten temat juz dawno powinien byc zamkniety... Link to post Share on other sites
Recommended Posts