Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pytania o AK 47 i 74

Recommended Posts

Witam.

Mam kilka pytań więc:

1. Czy w AK47 Cymy (CM028) oraz AK74 (CM031) jest możliwe zmieszczenie baterii w body tak jak w wersjach AKS ?

2. Czy w wyżej wymienionych replikach można zainstalować montaż do celownika PSO1 ?

3. Czy bebechy w tych replikach są identyczne i czy części CA lub TM rzeczywiście do nich pasują ?

Dzięki z góry. Chcę zrobić Tabuka :mrgreen:

1. w Ak 47 jest opcja ,ale wejdzie tam mała bateria , gdyż w przedniej czesci body pod osłona rury gazowej jest wrąbany pręt stalowy (obciążenie) :P takze lepiej jst kupić metalową częśc body ,dzie można wsadzić baterię o wiele dłuzszą.

2.Oczywiście że można tylko jaki jest sens montażu tego na plastikowym body?.. sam osobiscie miałem i stwierdzam że sprawdza sie to , ale body jest dosć elastyczne i optyka sie chwiała wraz z montażem.

3. podobno są identyczne aczkolwiek maja inne problemy ;p Częsci TM i CA pasują.

Pozdrawiam

Dialblo.

A czy w AK47 da się zdjąć muszkę z lufy?

Tak, w 74 też.

...lepiej jst kupić metalową częśc body ,dzie można wsadzić baterię o wiele dłuzszą...

Niekoniecznie. Można tego pręta się pozbyć i wyciąć w plastiku miejsce na dłuższą baterię.

Body plastikowe odpada bo po pierwsze jak mówił Diablo nieutrzyma celownika PSO a po drugie sporego tuningu mocy.

Czy ktoś wie czy będą pasować korpusy CA lub G&P do AK cymy 47 i 74? BO są dedykowane do marui ale ponać cyma to kopia TM.

A może ktoś wie gdzie można zrobić korpus ze stali?

Body plastikowe odpada bo po pierwsze jak mówił Diablo nieutrzyma celownika PSO a po drugie sporego tuningu mocy.

Nie wiem czemu, ale z powodu szybkich ruchów mojej przepony i nagłego bólu brzucha, mój mały drewniany zydelek ugiął się pode mną, i znalazłem się w pozycji horyzontalnej w stosunku do podłogi.

Czy ktoś wie czy będą pasować korpusy CA lub G&P do AK cymy 47 i 74? BO są dedykowane do marui ale ponać cyma to kopia TM.

Pewnie że będą pasować.

A może ktoś wie gdzie można zrobić korpus ze stali?

Nie komplikuj, u Krakmanów masz body SRC do kbk AK, a u Gunnera do kbk AK-74

Tylko sprowadź z gunnera, sam sie zastanawiam czy nie isc do kowala i frezarza zeby nie skołować sobie metalowego body do swojej 74', imitacje nitów to małe piwo.

Co do tematu do mojej 74' wszedł stick bo lekkim tuningu podstawy szczerbinki, trzebało ją troche "rogrzać" :-F

• Create New...