dzikki Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Jednym z wielu problemów, kiedy człowiek dostanie prezent, jest kwestia - gdzie może sobie go wsadzić. Ja mam ten problem z Colt'em TM, który niedługo zapuka do moich drzwi. Pierwsza kwestia - potrzebuje kabury na kamizelkę modułową lub pas modułowy. Innego wyjścia nie chcę. Zapraszam do podawania miejsc w Polsce, gdzie mogę zakupić takową kaburę, bo sam nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Z tego, co widziałem Kthullu szył fajne kabury na molle. Może z nim pogadaj. Ceny ma atrakcyjne, a łatwo się ogadać z nim, czego chcesz. Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 (edited) A ja bym polecił Blackhawkową Serpe. Z przesyłką z USA zamknie się w 150-160zl. Wprawdzie nigdzie do 1911 nie do dostania w Polsce :(, tylko Glocki ale w PL znalezienie czegoś rozsądnego do 1911 graniczy z cudem. http://cgi.ebay.com/BlackHawk-CQC-Serpa-Ho...1QQcmdZViewItem i na kamizelce dobrze lezy Edited February 21, 2007 by Kabzior Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 21, 2007 Author Report Share Posted February 21, 2007 Może hmmm pytanie nieco OT, ale czy takie ustawienie kabury nie jest lekko kłopotliwe podczas wyjmowania ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Kwestia kiedy - podczas korzystania z pojazdow takie rozwiazanie wydaje sie najlepsze, bo dostanie sie do kabury umieszczonej na pasie czy udzie staje sie wtedy albo niemozliwe albo mocno utrudnione. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 22, 2007 Author Report Share Posted February 22, 2007 W przypadku pojazdu to mogę zrozumieć - sam na takie coś wpadłem. Jednak w tym przypadku pomyślałem, że osoba ze zdjęcia stosowała takie rozwiązanie w trakcie rozgrywek "airsoftowych". Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 (edited) Akurat to "real deal" ;) A niektorzy tez jezdza pojazdami na rozgrywkach airsoftowych :) fakt ze nie zdarza się to często ale jednak. Edited February 22, 2007 by Kabzior Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Dzikki, a jaka to ma być kabura? Szybka, futerałowa, nylonowa, Kydex? Jakie zapięcie, kolor...? Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 22, 2007 Author Report Share Posted February 22, 2007 Dzikki, a jaka to ma być kabura? Szybka, futerałowa, nylonowa, Kydex? Jakie zapięcie, kolor...? Jakakolwiek do kamizelki modułowej, ale jak mogę wybrzydzać to... ...Catch szybka. Jeśli z kydexu tym lepiej. Zapięcie - najlepiej jakby podobne do SLS od Safarilandu. Kolor czarny. Udało mi się załatwić. Od Gunsmoke'a z Allegro. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 A ja bym polecił Blackhawkową Serpe. Z przesyłką z USA zamknie się w 150-160zl. Wprawdzie nigdzie do 1911 nie do dostania w Polsce :(, tylko Glocki ale w PL znalezienie czegoś rozsądnego do 1911 graniczy z cudem. http://cgi.ebay.com/BlackHawk-CQC-Serpa-Ho...1QQcmdZViewItem i na kamizelce dobrze lezy A_propoS takiego rozwiązania. Jaki sposób oprócz takiego adaptera polecacie? Znalazłem gdzieś metodę polegającą na doczepieniu kabury przy pomocy plastikowych zacisków do kabli ale czy taka metoda za bardzo nie obciąży pasków "molle"? Replika waży jakieś 700g a ciężar jest dość nie typowo rozłożony. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 ja wyprobowalem to rozwiazanie wlasnie w ten sposob... powiem tak, z poczatku wydawal mi sie nie praktyczny bo myslalem ze bede mial klopoty z wyciaganiem magow... szybko sie jednak okazalo ze to dosc wygodne i nie ma problemu ani z magami a i klocka sie dosc wygodnie wyciagalo Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 A co ma się wyciągać źle? Takie ułożenie kabury jest jednym z paru możliwych - do wad należy spora ilość zajmowanego miejsca, plątanie się pasa nośnego broni głównej, trudność korzystania w pozycji leżącej i ewentualna zwiększona podatność na zabrudzenia. Ale nie ma kabur absolutnie uniwersalnych. Generalnie opcja najbardziej przydatna na pojazdach (kierowcy)i w CPP. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 o wygode chodzilo mi bardziej o to, ze jednak musialem sie przestawic z tego, ze kabura nie jest na pasie... a wiadomo nie kazdemu jest tak dobrze... Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 ja wyprobowalem to rozwiazanie wlasnie w ten sposob... powiem tak, z poczatku wydawal mi sie nie praktyczny bo myslalem ze bede mial klopoty z wyciaganiem magow... szybko sie jednak okazalo ze to dosc wygodne i nie ma problemu ani z magami a i klocka sie dosc wygodnie wyciagalo A czy przypadkiem nie stanowi kabura + replika zbyt dużego obciążenia? Nie "ściąga" ci tego panelu piersiowego do dołu? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 powiem szczerze ze tez tego sie obawialem, ale o dziwo nie sciaga go w dol... problem pojawia sie dopiero podczas biegania, kiedy kabura lekko "podskakuje" co z poczatku moze dosc mocno przeszkadzac, ale i do tego z czasem da sie przyzwyczaic Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Szukam podobnej kabury. Przerzucam się na system beltkit + rack, zastanawiam się nad umieszczeniem kabury na pasie albo na racku... pewnie wyjdzie w praniu, jak wygodniej. Pytanie mam odnośnie samej kabury: Jak się sprawuje ta od Gunsmoke'a (Condor)? Czy takie coś: http://www.sklep.vest.pl/shopping_cart.php...t=2a&page=3 się do czegoś nada? Podejrzewam, że klips się z palsami nie polubi za bardzo a chciałbym coś w tym guście, żeby była sztywna, ale nie z tworzywa. Co prawda obecnie wiernie mi służy HK mk23, ale pewnie będę przerzucał się na colta 1911, więc rozmiar będzie ok. Podaj link do produktu a nie do SWOJEGO koszyka! Quote Link to post Share on other sites
Fizia Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Witam , Pewnie już masz . W każdym razie nosze kaburę M12 Bianchi na Atek-u II z Miwo i jest dobrze usztywniłem sobie ją tylko trokiem od dołu aby nie latała w czasie biegania . Pozdrawiam , Fizia Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 (edited) Ja noszę tak. Jest wygodnie nawet jak w miejsce utility poucha idzie bandolier na 6 magów. Rozwiązanie podpatrzone od panów z SEALs: Edited June 12, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 to uż bardziej polecam ładownice bodajże CQB z SDS lepiej sie bedzie trzymać bo jest węższa i ma gumke ściągającą Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Sorry za złego linka :( Chodziło o to: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=265 Ktoś miał z tym kontakt, choćby w sklepie? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 A może takie cuś? http://www.gunsmokearmyshop.com/condor/m92mod2.jpg http://www.gunsmokearmyshop.com/condor/m92mod1.jpg Kosztuje 58pln i jest także oliwkowe, czarne i w ucp. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 (edited) Sorry za złego linka :( Chodziło o to: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=265 Ktoś miał z tym kontakt, choćby w sklepie? Z Milteciem nie trzeba mieć kontaktu żeby wiedzieć że to badziewie pierwszej kategori. Tutaj masz kontrakt KLIK. Co prawda droższy, ale posłuży dłużej. Edited June 13, 2008 by Widowm4k3r Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Majkel, jak rozumiem to jest kabura którą masz na zdjęciu wcześniejszym? U kolegi, który nosi w takiej właśnie colta 1911, wygląda to raczej średnio - być może wynika to z tego, że u niego jest luz na pasie, Ty masz ją natomiast ściśniętą między ładownicami... Jeżeli o mil-teca chodzi to oczywiście mam świadomość jakości... Czy to mocowanie w Bianchi dobrze się trzyma na palsach? Quote Link to post Share on other sites
brok Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 To jest mocowanie do pasa, na PALSach raczej się tego nie montuje. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Ja mojego glocka noszę w ładownicy na granat dymny :F Trzyma się dobrze i nie dynda nawet jak nosiłem ją na CIRASie gdzie nie była pomiędzy innym ładownicami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts