orzeł1993 Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Czy ktoś może wie kiedy w Polsce pojawią się eMki z JG? http://www.gunnerairsoft.com/newgun/chines...m16a3/index.htm http://www.gunnerairsoft.com/newgun/chines...m16a2/index.htm http://www.gunnerairsoft.com/newgun/chines...-m4a1/index.htm http://www.gunnerairsoft.com/newgun/chines...-m733/index.htm Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Recenzja M16A3(A4) Echo1 (Echo1=JG de facto). http://www.arniesairsoft.co.uk/reviewpost/...2/cat/16/page/1 In inglisz Now at first I though Damien at Echo1 had played a practical joke on me and packed me off a Tokyo Marui M16A3. Dosłownie: Na początku pomyślałem, że Damien z Echo1 zrobił mały żarcik i wysłał mi TM'ke M16A3 Edited March 20, 2007 by Filip von Izabelin Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Martwi mnie ten front grip bo w filmiku mówili, że nie jest stabilny i mocny. Może uda się dopasować CA lub TM? PS. Krakman pisał, że spodziewają się dostawy w tym tyg. i żeby zaglądnąć do sklepu w środę...miejmy nadzieje, że tak się stanie 8) Quote Link to post Share on other sites
Mateusz666 Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 A co z chwiejną lufą?? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 A co z chwiejną lufą?? W JG? Nie występuje. Potwierdzone przez FarEasta z Arnie's. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 (edited) filmiki z M4a1 Echo1 Edited April 6, 2007 by mg34 Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 (edited) Jak jest z tą mocą w JG?? Chyba tydzień temu na wgc pisało, że m16 ma 400fps...teraz 330fps. Może zmiana sprężyny jest tego powodem, czy może ta potężna moc na początku to zwyczajny chwyt marketingowy? Edited April 6, 2007 by szeregowy_miles Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 (edited) Na filmiku jest zmierzona moc , ok 343 fps w M4A1 Echo1=JG Edited April 6, 2007 by madjong Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 A czy przypadkiem 16a3 ma rączkę transportową na stałe ? Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted April 21, 2007 Author Report Share Posted April 21, 2007 Nie, ma ją zdejmowaną. Na gunfire.pl już go nie ma! Na co pokazywac na stronie broń, której nie będzie już po jednym dniu. :killer: :evil: :???: Quote Link to post Share on other sites
Perezz Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 I mógłby mi ktoś powiedzieć jak długą lufę wewnętrzną na te M16? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Jest nawet m773: http://gunfire.pl/product-yid-1152189525-C...733-JG6601.html oraz m4a1: http://gunfire.pl/product-yid-1152189544-M4A1-JG6604.html Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
K2_ Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Hey, właśnie zastanawiam się nad kupnem M4A1/Colt M733 z JG. Co bardziej polecacie? Chyba te dwa karabiny różnią się tylko i wyłącznie wyglądem, części raczej te same ale ktoś mi mówił, że tam gdzie się wkłada baterię (Frontegrip ? dobrze mówię?) to jest słaba konstrukcja, łatwo się łamie lub coś podobnego. To prawda ? Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 (edited) A skąd mamy wiedzieć skoro te repliki dopiero się pojawiły. edit. o M733 zapytaj sie w wątku o nim Edited May 16, 2007 by Dogtag Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 (edited) o M4A1 było z milion filmików na youtube.com. szukaj, szukaj. Wygląda na to że wszystko jest z nim w porządku. Na arnim ktoś mędził że, pożyczył replike ową koledze i ten uparcie myślał że mu dał nową serię TM z 2006. Te właśnie z resztą na której JG wzorowało się budując swoją www.airsoftreports.com w polsce może mieć to ktoś, kto a. sprowadził go z chin b. sprowadził go z chin c. pracuje w gunfire.pl d. sprowadził go z chin albo ktoś kto go sprowadził z chin :P , dla odmiany Edited May 16, 2007 by madjong Quote Link to post Share on other sites
marcu Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 (edited) właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem karabinka M4A1. Powiem tylko tyle, JEST WSPANIAŁY. Fotki na GF nie obrazują jego urody w realu a powiedział bym nawet, że zniechęcają do kupna. Metalowe części: -lufa z zespołem muszki -pierścień trzymający grip -szyna ris (ta na której mocowana jest rączka transportowa) -magazynek -zwalniacz magazynka -selektor ognia -spust -dźwignia przeładowania -śruby i te takie duże nakrętki które trzymają rączkę na szynie ris -zespół przeziernika wraz ze wszystkimi pokrętłami do regulacji -prowadnica kolby -klapka wyrzutnika łusek -no i oczywiście gearbox, piny i śrubki. -aha i jeszcze przednie i tylne oczka na pasek nośny Części ruchome: -klapka wyrzutnika łusek -regulacja muszki góra-duł -regulacja przeziernika góra-duł lewo-prawo oraz wie średnice dziurek w nim -6-cio stopniowa regulacja położenia kolby -dźwignia przeładowania otwiera wyrzutnik łusek Karabinek po wyjęciu sprawia niesamowite wrażenie. Czułem się jak bym wyjmował TM'a albo CA.konstrukcja jest bardzo masywna i sprawia wrażenie solidnej. Piny siedzą tępo więc możliwość zgubienia go na polu walki jest bardzo nikła. Body wykonane jest z przyjemnego dla oka szarego ABS'u. Do zestawu dołączona jest ładowarka, akumulator 8,4V 1100mA, wycior, takiego motylka do HiCapa (niestety nie wiem do czego on służy ale myślę, że albo do nakręcania albo do naprawy jego), kluczyk do regulacji muszki oraz bardzo dobra instrukcja w języku chińskim i angielskim. Wrazie wątpliwości proszę pytać, chętnie pomogę. A oto foty: Edited May 17, 2007 by marcu Quote Link to post Share on other sites
mardek Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 a masz możliwośc porównania go z M14 AGM-u ?? jak tak to napisz ... Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Także dostałem m4a1. Metalowa jest napewno prowadnica bo widać po "przepołowieniu" guna. Więcej nie powiem bo nie rozbierałem jeszcze GB. Quote Link to post Share on other sites
marcu Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Hmm. Co do metalu w GB to myślę, że metalowe jest dokładnie to samo co w GB v.3. Napewno metalowe są: Prowadnica sprężyny, zębatki, oczywiście cylinder, sprężyna hehe, a co do łożysk to nie mam pojęcia. Zasięg mierzony na oko: około 45-50 metrów max. Skutecznego niestety jeszcze nie znam, bo poprostu niemam gdzie przeprowadzić testów. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Metalowe części: -lufa z zespołem muszki -pierścień trzymający grip -szyna ris (ta na której mocowana jest rączka transportowa) -magazynek -zwalniacz magazynka -selektor ognia -spust -dźwignia przeładowania -śruby i te takie duże nakrętki które trzymają rączkę na szynie ris -zespół przeziernika wraz ze wszystkimi pokrętłami do regulacji -prowadnica kolby -klapka wyrzutnika łusek -no i oczywiście gearbox, piny i śrubki. -aha i jeszcze przednie i tylne oczka na pasek nośny Czy to znaczy ze raczka transportowa jest z plastiku? Aha, i po zdjeciach widze, ze gdy otworzysz okno wyrzutnika lusek to widac tylko ta blaszke, ktora w CA zajmuje jakies 3/4 - gdzie jest regulacja HU? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Rączka transporowa jest z plastiku, przeziernik i pokrętła już nie. Jeżeli chodzi o wyrzutnik, to po lekkim odciągnięciu dźwigni otwiera się klapka, gdy pociągniemy dalej ukazuje się komora HU (ja u siebie tę blaszkę odrazu wyjąłem). Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 (edited) Uwaga: GB przychodzi kompletnie suchy (tzn. bez smaru), radziłbym przesmarować! edit: Łożyska są plastikowe! Edited May 18, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
Mateusz666 Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Jak mam nasmarować GB - nie chce otwierać;/? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Troche smaru daj przez otwór na zębatkę silnikową i trochę smaru przez otwór w górnej części szkieletu GB (tam gdzie widać sprężynę). Powinno wystarczyć, a jak nie to przecież jest 12 miesięcy gwarancji, coś padnie w środku to wysyłasz 8) Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 Dzisiaj mi przyszła 8-) M16A3 JG. Kocham kocham kocham i nie oddam niekomu. Poprostu super. Nie bede opisywal bo opis juz był jest identyczna jeśli chodzi o body i reszte tych pierdolników szyna ris metal rączka plastik. Waga mnie zadowala osiągi jak narazie też chociaż na 200 kulkach to mało potestowałem. Ale jutro przyjedzie kumpel z kulkami i powiem coś wiecej ad. zasięgu i celności ewentualnie mocy :uśmiech: Wiem z kim będę spał dzisiaj :killer: kocham!!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts