Gallain Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Posiadam UMP G&G, niedawno włożyłem w nie sprężynę M100 + zestaw Hurricane. Mam zamiar zainstalować w nim większą baterię, aby uzyskać kosmiczny rof. I teraz moje pytanie: czy 12V nie będzie za mocna? Nie bedę miał kwiatków w postaci pustych strzałów itd? Szczerze mówiąc wolałbym większy rof niż mniejszy :) Kiedyś podłączyłem 10.8V do stockowego P90 Marui i rof mnie zadowalał. Z tym, że P90 miało 280 fps, a UMP ma już 350. Jakieś sugestie ew. ostrzeżenia? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Czemu nie? nie będzie pustych strzałów, w kazdym razie nie powinno. Przy 12V. Będziesz miał z 22 k/s i kwit. Ciekawe gdzie upchnies ztaki wielki aku? :F Co do zestawu Hurricane to nie mam BLADEGO POJĘCIA po cholere ze to tam wpakował? Wszak na stocku G&G jest lepsze nawet do M120. Ale ja nie wnikam już. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 8, 2007 Author Report Share Posted March 8, 2007 Aku będzie częściowo w giwerze, a częściowo przy kolbie. Co do bebechów UMP - plastik fantastik, jedynie szkielet i zębatki wyglądają na naprawdę moce. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Cóż... IDŹ NA CAŁOŚĆ :lol: ...i niech władcy kobolu mają Twój tłok w opiece :F Ja kiedyś do mojej MP5 na 130PDI podpiąłem baterię 12V 2400RC Sanyo... i strzelało... AEG przeżył (pewnie tylko dlatego, że było to kilka krótkich serii :D). Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 8, 2007 Author Report Share Posted March 8, 2007 No właśnie w tym jest kłopot, bo tłok akurat jest stockowy :/ Ale z drugiej strony jak ma się popsuć, to lepiej żeby popsuł się na 12V :) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Gorzej będzie jak szczątki tłoka powpadają między zębatki, wtedy to albo coś się zmieli albo upali... albo zmieli i będzie dalej działać :lol: (w pewnym sensie ;)) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 8, 2007 Author Report Share Posted March 8, 2007 Echh, sam już nie wiem :/ Weźcie coś konkretnego doradźcie, bo póki co to kilka osób już mi odradziło zabieg z baterią 12V. Może Szalony Jack Pirat się wypowie? Wiem, że on ma doświadczenie w montowaniu mocniejszych baterii. Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 To powinno rozwiazac twoj problem, nowosc w asgshop http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1775 drogie jak h** ale moze rzeczywisice pdoziala, wpakujesz to i batke 12v i powinno byc zajebiscie, choc wlasciwie taka czesc to mozna samemu se zrobic. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 Zobaczymy. Póki co UMP podaje mi na singlu po dwie kulki na raz, więc z dużym rofem może będzie podawało normalnie ;) Pobawię się bez tego dynksa, ale jak będzie się kopało, to się zastanowię :) Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 strzelałem z m15a4 CA m100 +borek na batce sanyo 10,8V i ROF był po prostu "bardzo dobry" jak dla mnie,G&G ma mocne bebechy więc 12V nie powinno stanowić jakiegoś tam problemu,jedynie to się boje o magi,a szczególnie jesli masz hi-capa :/ Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Wiesz, na sprężynie CA170% i aku. 9,6V 2400mAh miałem 19 k/s. Tłok przeżył, karabin to Ak 104. Strzelałem tak pół roku. Po oględzinach, tłok był ciut postrzępiony ale nie rzutowało to przy sprawności gnata. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 Magi to low-capy, więc nie powinno być problemu. Dzięki wszystki za podpowiedzi. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 wtrące swoje 3 grosze- zanim zmienisz batkę zastanów się 3 razy napiecie -napięciem ale liczy się tez pojemność ja mam u siebie guardera 110 (czyli niby 360 fps) i przy batce 9,6V pojemność 3900 mAh (prawdziwe ogniwa wysokopradowe) Rof jest zbyt duży a batka bez problemu ciągnie PSG1 które z tego co wiem ma pooooonad 500 fps podsumowując- zwróc tez baczną uwage na pojemność batki i jakość ogniw Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 (edited) Ogniwa to 2000mAh KAN (large), ich opór wewnętrzny to 3-5 ohm. Edited March 9, 2007 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 a jakie napięcie? (bo się juz zgubiłem) p.s. z tego co wiem to KAN nie jest wysokoprądowy ( mówię tu o ogniwach ze sklepów asg) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 10.8V lub 12V - jeszcze się nie zdecydowałem. Ogniwa będę brał z batimexu, dokładnie te: http://sklep.batimex.pl/szczegoly.asp?idtowaru=1809 Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 (edited) zaglądnij moze tu http://www.bto.pl ogniwa przemysłowe mają tam duży wybór polecam p.s. pytaj o gniwa które będą chodzic pod 20-25 A p.s.II wg mnie przy dobrych ogniwach nawet 9,6 wystarczy Edited March 9, 2007 by vaderski Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 Mi nie chodzi o napięcie, które wystarczy :) Bo teraz mam 9.6V i jest ok, ale ja chce mieć wysoki rof, coś jak Ingram. I jeszcze jedno - czy oni zgrzewają ogniwa w pakiety? jesli tak to ile taka impreza kosztuje? Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 (edited) z tego co wiem jesli kupujesz u nich ogniwa to zrobienie pakietu jest free ja za mój zapłaciłem coś około 250 pln p.s. napięcie ma wpływ na ROF i to znaczny Edited March 9, 2007 by vaderski Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 (edited) Gallain kurd erof ingrama? :D moze poprostu wrzuć Mosfeta ;) w dziale tuningu SR4 z SRC jeden osobnik pisze,że na M120s ma rof 22-25 k/s ;) takze to daje do myslenia . a Kan'y sa średnie;/ mam 12v z Kana 3000mAh pojemności, na M130 + Bore i podwójne łożsykowanie mam 10 k/s . mało. może poprostu trzeba zainwestowac w ogniwa Li-pol. ;) Edited March 9, 2007 by Diablo Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 Mosfet pójdzie ale do eMki :) Zdecydowałem - wrzucam 12V. Jeśli coś ma się popsuć, to i tak się popsuje, po prostu nastąpi to szybciej :) Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 (edited) Nie boisz sie o wnetrzności?:P chociaż :P gorzej jakbyś na 12v miał mosfeta;p to wtedy srogo. ja planuję na moją batke dac feta co z tego wyjdzie napewno opisze ;) Ale Ty masz M100 to na 12v rof bedzie dupny a jak dodasz do tego mosfeta to bedzie przedupny:D i spreżyna nie bedzie nadażala żeby tłok do przodu odpychac :P Edited March 9, 2007 by Diablo Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 Eeee tam. Ja używam wszędzie 12V i jest cacy. W P90 mam CA130%, poza tym stock i 12V 1800 spoko działa :) Na 2/3 SC 12V też jakoś się nic nie dzieje. Kmieciu ma w P90 na SP110 KAN 1400 12V, poza tym stock, nawet łożyska plastikowe i strzela i strzela i strzela ... i nic mu nie jest ... Problem jest przy upgradach, bo przy dużych zrywa tłoki. W M15 CQB na M120 i 4/5 SC 9.6V miałem 22k/s to więcej nie ładowałem, 12V powinno dać 25-26. Przy PDI 190% i dużym aku/porządnym silniku niestety już zwykłe tłoki nie dają rady, tylko DF z tytanowymi zębami. Gallain: a nie wejdzie Ci 12V na 4/5 SC 1600? Nie będziesz musiał pezywieszki robić, bo to jednak przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 12, 2007 Author Report Share Posted March 12, 2007 To dobrze, że nie muszę się martwić, bo pakiet już jest zamówiony i zapłacony :) Jack: Niestety tam jest bardzo mało miejsca i wchodzą tylko wąskie ogniwa :/ A przywieszka jest tak wykombinowana (żeby nie napisać przekombinowana), że nie będzie przeszkadzać :) Dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
loopack Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Yooo...takie trochę inne pytanie: Mam 12V 2000mAh nimh - jakim V i mA tego klocka się ładuje? Jakiś zakres-przedział mA i V? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts