Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nowa wersja - ulepszona M4A1 R6 Wella ?

Recommended Posts

Witam !

Znalazłem ostatnio na ZBROJOWNI R6 która ma podobno 300fps w stocku . Czy ma ktoś z was tą nowszą wersje ? Jeżeli tak to prosił bym o opisanie jej (wykonanie , osiągi , na jakich kulkach strzelaliście).

Z góry wielkie dzięki !

Wiem że był już temat o tym - pisze że jest tam pare części zmienionych , ale mi chodzi o osiągi .

Edited by regal
  • 2 months later...

Sam sie zastanawiam nad m4, podobno (wg zbrojowni) wszystkie repliki przez nich rozprowadzane, maja metalowe gb. Ale na pytanie o tunig radza zostawic wszystko w stocku, mowia, ze nowsze wersje maja zmodyfikowany metalowy gb v2, stad taka moc.

Popytam ich jeszcze o wieej szczegolow ... planowalem kupic beta specnaz (bez kolby) ale m4r6 ma dluzsza lufe (i jest tanszy) i zblizona moc (no o 10 fps mniej miz beta)

To wszystko już było Panowie, o R6 macie potężny topic, wystarczy poszukać.

Użytkowałem ją przez 6 miesięcy. Żadnych modyfikacji w GB nie ma, ot co, jest dopieszczony lepiej. Komora Hu jest szczelniejsza i tylko tyle.

Użytkowałem ją przez 6 miesięcy. Żadnych modyfikacji w GB nie ma, ot co, jest dopieszczony lepiej. Komora Hu jest szczelniejsza i tylko tyle.

Tere-fere. Zapomniałeś dodać o mocniejszej spręzynie ( ok M100 ) i kierunkowej głowicy tłoka. Ta wersja nie ma też żadnych napisów "WELL R6" tylko po drugiej stronie "Made in China". Miałem tego WELLa, brat jeszcze ma starą wersję. Ona w przeciwieństwie do nowej ma większego ROFa i chodzi cichutko. PRzy spręzynie w nowej serii słychać tylko jazgot zębatek :D

EDIT: Co do osiągów- stara werjsa zasięg maks. około 35m ( w porywach 40 ), nowa to z 50 lekkim lobem dolatuje do sylwetki człowieka. Mierzone na kuce 0,2g.

Edited by Ariel_

Ariel_ nie zgodze sie z Tobą posiadałem obydwie wersje w jednym czasie , stara r-6 fakt chodziła ciszej ale odczuć tak wielkeij róznicy w mocy sie nie dało , za to stara r-6 nadal hula a nowa sie sypła ...

Pozdrawiam

A dupa Panowie. R6 z nowej wersji to My mieliśmy w drużynie 2 sztuki. Moja faktycznie miała usunięte oznaczenia z body, lecz ta druga już nie miała do tego faktura body byla o wiele przyjemniejsza, bardziej matowa. A ta Twoja m100 to mocno około było. Ja tam montowałem właśnie m100 MO. Po paru tygodniach pękła prowadnica sprężyny, która ani kierunkowa ani w żaden sposób nie była wyjątkowa. Ot, kawałek wątpliwej jakości plasticzku. 50 metrów... Moja tyle nie miała z m100 oraz wstawionym Hu sylikonowym guardera. Bez przesady Panowie. To tylko zabawka za 400 zł.

Edited by AnR

Ariel_: drobna uwaga.. około M100 - skąd to info? bo ja mam takie dwa i po włożeniu m100 widać zmianę, jednak żeby to było w stocku m100 to mogę swoje eMki dać w dowolne łapki do obadania, róznica między nimi w zakupie 8 miesięcy. W obu teraz M100 ale dla potrzeby testów dla chetnych do dowolnej włożę stock'a. BTW aż w pracy sprawdzę ile mi pokaze FPSów (znam wyniki na chrono z BORNEO 2007, nijak sie maja do opisywanych osiagow "cud" R6ek, znam nie z opowiadań tylko obie tam właśnie były)

Edited by temohab

Info o M100 od Zbrojowni (a raczej zbliżona do M100) . U mnie plasticzana prowadnica spręzyny poszła po 2 tygodniach. Głowica tłoka jest kierunkowa. Ja na start montowałem uszczelkę tłoka TM to nie wiem jak na stocku w innych ale moja była bardzo nieszczelna....

No i tak wstawiłem, ale bez głowicy tłoka. Prowadnica CA i sprężyna CA 100. I co? NIe ma szans by ruszyć, silnik się poci, bateria też i nie ma szans. Ktoś wie dlaczego?

(sorki za offtop, jak coś to prosze na PW). Ale naprawde prosze.

Według mnie lepiej kupić produkt classic army lub innej znanej firmy i poddać go tuningowi do np 440 fps !

Tylko, że właśnie wtedy za te 400 zł możesz sobie pozwolić na zakup paru części do GB z CA, a nie od razu replikę i tuning do 440fps. Człowieku to wyjdzie na pewno ponad 1000zł choć nie powiem, że mówisz źle, bo to jest prawda, repliki CA są o niebo lepsze od chińczyków pod względem jakości wykonania i niezawodności.

A taki R6, replika+gumka GUARDER+mosiężna prowadnica CA wychodzi ok 450zł i powinien trochę dłużej pożyć niż stockowy...