regal Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 (edited) Witam ! Znalazłem ostatnio na ZBROJOWNI R6 która ma podobno 300fps w stocku . Czy ma ktoś z was tą nowszą wersje ? Jeżeli tak to prosił bym o opisanie jej (wykonanie , osiągi , na jakich kulkach strzelaliście). Z góry wielkie dzięki ! Wiem że był już temat o tym - pisze że jest tam pare części zmienionych , ale mi chodzi o osiągi . Edited March 12, 2007 by regal Quote Link to post Share on other sites
Zexu Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Sam sie zastanawiam nad m4, podobno (wg zbrojowni) wszystkie repliki przez nich rozprowadzane, maja metalowe gb. Ale na pytanie o tunig radza zostawic wszystko w stocku, mowia, ze nowsze wersje maja zmodyfikowany metalowy gb v2, stad taka moc. Popytam ich jeszcze o wieej szczegolow ... planowalem kupic beta specnaz (bez kolby) ale m4r6 ma dluzsza lufe (i jest tanszy) i zblizona moc (no o 10 fps mniej miz beta) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 To wszystko już było Panowie, o R6 macie potężny topic, wystarczy poszukać. Użytkowałem ją przez 6 miesięcy. Żadnych modyfikacji w GB nie ma, ot co, jest dopieszczony lepiej. Komora Hu jest szczelniejsza i tylko tyle. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 (edited) Użytkowałem ją przez 6 miesięcy. Żadnych modyfikacji w GB nie ma, ot co, jest dopieszczony lepiej. Komora Hu jest szczelniejsza i tylko tyle. Tere-fere. Zapomniałeś dodać o mocniejszej spręzynie ( ok M100 ) i kierunkowej głowicy tłoka. Ta wersja nie ma też żadnych napisów "WELL R6" tylko po drugiej stronie "Made in China". Miałem tego WELLa, brat jeszcze ma starą wersję. Ona w przeciwieństwie do nowej ma większego ROFa i chodzi cichutko. PRzy spręzynie w nowej serii słychać tylko jazgot zębatek :D EDIT: Co do osiągów- stara werjsa zasięg maks. około 35m ( w porywach 40 ), nowa to z 50 lekkim lobem dolatuje do sylwetki człowieka. Mierzone na kuce 0,2g. Edited June 11, 2007 by Ariel_ Quote Link to post Share on other sites
Zen Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Ariel_ nie zgodze sie z Tobą posiadałem obydwie wersje w jednym czasie , stara r-6 fakt chodziła ciszej ale odczuć tak wielkeij róznicy w mocy sie nie dało , za to stara r-6 nadal hula a nowa sie sypła ... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 (edited) A dupa Panowie. R6 z nowej wersji to My mieliśmy w drużynie 2 sztuki. Moja faktycznie miała usunięte oznaczenia z body, lecz ta druga już nie miała do tego faktura body byla o wiele przyjemniejsza, bardziej matowa. A ta Twoja m100 to mocno około było. Ja tam montowałem właśnie m100 MO. Po paru tygodniach pękła prowadnica sprężyny, która ani kierunkowa ani w żaden sposób nie była wyjątkowa. Ot, kawałek wątpliwej jakości plasticzku. 50 metrów... Moja tyle nie miała z m100 oraz wstawionym Hu sylikonowym guardera. Bez przesady Panowie. To tylko zabawka za 400 zł. Edited June 11, 2007 by AnR Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 (edited) Ariel_: drobna uwaga.. około M100 - skąd to info? bo ja mam takie dwa i po włożeniu m100 widać zmianę, jednak żeby to było w stocku m100 to mogę swoje eMki dać w dowolne łapki do obadania, róznica między nimi w zakupie 8 miesięcy. W obu teraz M100 ale dla potrzeby testów dla chetnych do dowolnej włożę stock'a. BTW aż w pracy sprawdzę ile mi pokaze FPSów (znam wyniki na chrono z BORNEO 2007, nijak sie maja do opisywanych osiagow "cud" R6ek, znam nie z opowiadań tylko obie tam właśnie były) Edited June 11, 2007 by temohab Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 ...Po paru tygodniach pękła prowadnica sprężyny, która ani kierunkowa ani w żaden sposób nie była wyjątkowa... Głowica tłoka jest kierunkowa, nie prowadnica :-) Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 Info o M100 od Zbrojowni (a raczej zbliżona do M100) . U mnie plasticzana prowadnica spręzyny poszła po 2 tygodniach. Głowica tłoka jest kierunkowa. Ja na start montowałem uszczelkę tłoka TM to nie wiem jak na stocku w innych ale moja była bardzo nieszczelna.... Quote Link to post Share on other sites
temohab Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 (edited) Ariel_: infa ze sklepów niestety często różne są od rzeczywistości :/ M100 niewiele kosztuje, proponuję spróbować :) Edited June 14, 2007 by temohab Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 M100 i nic mocniejszego lepiej nie ładować? a m110? (Mad Onion). I do tej nowszej wersji od razu władować prowadnicę i głowicę tłoka? Które? Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Do tej m4 idzie wpakować stockowa prowadnice sprężyny CA? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Do tej m4 idzie wpakować stockowa prowadnice sprężyny CA? A czemu nie?,można przełożyć praktycznie cały GB... Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 A czemu nie?,można przełożyć praktycznie cały GB... MAm nadzieje ze żescie otwierali tak jak ja nową wersja i starą na częsciach tak oszczędzali ze jak by mogli to by i gearbox plastikowy dali ale sprezyna by rozwaliła jedno wielkie SHIT Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 a które głowice tłoka wstawić zamiast stockowej? i którą prowadnice spręż.? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Stockowa mosiężną prowadnice CA i stockową żółtą głowice tłoka CA. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 No i tak wstawiłem, ale bez głowicy tłoka. Prowadnica CA i sprężyna CA 100. I co? NIe ma szans by ruszyć, silnik się poci, bateria też i nie ma szans. Ktoś wie dlaczego? (sorki za offtop, jak coś to prosze na PW). Ale naprawde prosze. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 R6 i R7 - byly dwie nowe, ulepszone wersje tych giwerek. Mialem okazje porównac R6 z pierwszej wersji, oraz R7 drugiej. Z tym że R6 mial spręzyne m120... I R7 byl o niebo lepszy... Quote Link to post Share on other sites
ornabart Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Witam Według mnie lepiej kupić produkt classic army lub innej znanej firmy i poddać go tuningowi do np 440 fps ! :killer: Quote Link to post Share on other sites
Perezz Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Według mnie lepiej kupić produkt classic army lub innej znanej firmy i poddać go tuningowi do np 440 fps ! Tylko, że właśnie wtedy za te 400 zł możesz sobie pozwolić na zakup paru części do GB z CA, a nie od razu replikę i tuning do 440fps. Człowieku to wyjdzie na pewno ponad 1000zł choć nie powiem, że mówisz źle, bo to jest prawda, repliki CA są o niebo lepsze od chińczyków pod względem jakości wykonania i niezawodności. A taki R6, replika+gumka GUARDER+mosiężna prowadnica CA wychodzi ok 450zł i powinien trochę dłużej pożyć niż stockowy... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Witam Według mnie lepiej kupić produkt classic army lub innej znanej firmy i poddać go tuningowi do np 440 fps ! :killer: Odkrył Amerykę... :mrgreen: Chińskie repliki nie dorównają markowym nawet po upgradzie... ;-) Quote Link to post Share on other sites
regal Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 Sądze że jednak mogą dorównać jak się wymieni wszystkie części :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts