greloGPZ Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 Witam na zbrojowni pojawił się w sprzedaży od kilku dni M733 z JG. Czy może ktoś już go kupił i może o nim napisać recke albo czy ma ktoś link do zagranicznych for na jego temat bardzo byłbym wdzięczny. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=386 Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 Po co zakładac nowy temat? Jest o nim mowa w temacie M16 z JG. Ja ma zamiar go kupic i jak tylko go dostane to napiszę recke. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 Kilka fotek: Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 ...o jedno zdjęcie za dużo w poście ;) Quote Link to post Share on other sites
marcu Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Olo jak możwsz to walnij jakąś recke z porównaniem do jakiejś znanej giwery (byle nie do twojej mp5 :) ) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Zwolennicy teorii podkładkowej będa rozczarowani... ;) Tak to wygląda w śrocku: Wszystko standardowe, żadnych fajerwerków tam nie znalazłem. Jedyne odchyły od reszty chińczyków to: to zębatki... nie ma na nich oznaczeń XYT ...i szlifowane czoło sprężyny Sama sprężyna w tłoku jest zamocowana tak samo jak w ICSie czy TM. Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 No ale jak jest uzyskana taka moc (380fps?) czy tak jak przypuszczamy przez wstawienie jakiejs mocnej sprezyny co moze zachwiac wytrzymaloscia guna, czy moze jest to bardziej przemyslana konstrukcja? Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Ufff... To o gearbox można byc spokojnym. Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Więc chyba czas zakupić cosik od JG...mały offtop-Olo, czy zbrojownia będzie w posiadaniu dłuższych eMek(m16a2,a3)? Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 W jaki sposb zostało uyzskane to 380 fps? I czy przez to przypadkiem trwalosc guna nie zostanie zachwiana? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 W jaki sposb zostało uyzskane to 380 fps? Czary... :lol: Nieno, wszystkiemu "winna" jest sprężyna ;) Dłuższe M-ki może kiedyś będą... Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Mi zbrojownia.com.pl napisała, że M16A2 może będą pod koniec miesiąca. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 tak samo jak na gunfire.pl emki mialy byc 10-12 marca... ech po co ja kupilem ta bete:/ Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 OLO jak twoim zdaniem bedzie z trwałoscia tej konstrukcji? Czy ta sprezyna nie jest za mocna? No i jak prezentują się osiagi repliki a przede wszystkim celnosc? Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 I jak z mocowaniem kolby? Quote Link to post Share on other sites
Dr Mengel Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Panowie! Nie wierzcie we wszytko co piszą sprzedawcy w sklepach internetowych Zauważyłem ciekawe zjawisko...a mianowicie ze krabiny które są sprowadzane z Chin w miare przebytej trasy ChRL do Polski zwiekszają swoją moc ;-) "ZBROJOWNIA" określiła moc tegoż karabinku na 380fps , gdy tymczasem ma on jedynie 320fps Wszytsko znajdziecie na http://www.wgcshop.com/ wystrczy wejść na producenta Jing Gong Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Właśnie, jak to w końcu jest z tymi gunami JG, bo ja się najczęściej spotykam z pomiarami w okolicach 350fps(m4a1 z JG). Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Są duże rozbieżności z tymi osiągami. Na gunnerairsoft.com piszą, że M733 z JG ma 350 fps, na wgcshop.com, że 320, a na zbrojowni 380. A jeszcze większa rozbieżnośc jeśli chodzi o A3. Na gunnerairsoft.com piszą, że ma 400 fps, a na wgcshop.com że 320. Dziwna sprawa... :killer: Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 W Chinach jest coś takiego jak ograniczenie mocy repliki. Jak na mój gust, to WGC mają w sprzedaży właśnie te repliki przeznaczone na rynek chiński, a do nas trafiają wersje eksportowe z mocniejszą sprężyną. Quote Link to post Share on other sites
Dogtag Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 sora za OT ale czy ma ktos oze adres do strony jg, szukalem ale nigdzie niemoge og znalezc Quote Link to post Share on other sites
Dr Mengel Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 (edited) sora za OT ale czy ma ktos oze adres do strony jg, szukalem ale nigdzie niemoge og znalezc Wchodzisz na tą strone --> http://www.wgcshop.com/ --> zakładka ASG --> pokażą sie loga producentów --> wybierasz JG W Chinach jest coś takiego jak ograniczenie mocy repliki. Jak na mój gust, to WGC mają w sprzedaży właśnie te repliki przeznaczone na rynek chiński, a do nas trafiają wersje eksportowe z mocniejszą sprężyną. Nie zgadzam sie z kolegą...Karabin ma prędkość początkową 100m/s i ta predkośc podana jest na "ZBROJOWNI" i na "WGC" więc jakim cudem w Polsce bedzie osiągał 380 fps ? Edited March 22, 2007 by Dr Mengel Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 [...] Nie zgadzam sie z kolegą...Karabin ma prędkość początkową 100m/s i ta predkośc podana jest na "ZBROJOWNI" i na "WGC" więc jakim cudem w Polsce bedzie osiągał 380 fps ? To fajnie, że chcesz mi wmówić, że na Zbrojowni jest podane 100m/s, kiedy ja tam wchodzę i widzę wyraźnie: Zmierzona prędkość wylotowa: 380 Fps. Poza tym chyba wyraźnie napisałem moją teorię dotyczącą JG z WGC. Nie łaska wyraźnie czytać postów? Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Rozwiązanie zagadki? The version 2 JG M733 is basically the normal M733, but with an M120 installed, pushing the gun to shoot 380 FPS or more. Note that the newer versions of the JG Armalites do not use CA gears but instead use no-name gears of similar quality. Całość Tutaj! Quote Link to post Share on other sites
Gregory82 Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Czy trzeba zmieniać komore HU żeby włożyć precke w tej Mce? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Raczej nie. Na gunnerze jest napisane: "TM compatible hop-up" więc raczej nie trzeba... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts