gromu Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Jak to krzywo zszyta? o_O Ładownice ma jakie ma, ale za tą kasę!? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Apropo tej tzw "krzywizny". CIRAS nawet w rozmiarze small ma dłuższe palsy ( czyli więcej przeszyć ) na froncie [LINK] , dalej, na froncie : naramienniki kamizelki zwężają się dziwnie do przodu... takich uchybień jest więcej. Porównaj ją z prawdziwym CIRAS'em, albo chociaż dobrą kopią np. G&P czy PANTAC. Quote Link to post Share on other sites
gromu Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 No w sumie....teraz widzę. Pardon. Quote Link to post Share on other sites
Waluś7 Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 (edited) Chiałem dodać żę kamizelka o której mowa http://taiwangun.com/?str=product&prId=999 Na dzień dzisiejszy nie jest tą kamizelką ze zdjecia , Krakman dostał nową partie znacznie różniącą sie od wcześnieszych kolorystycznie , krojem ładownic , kolorem materiału , i lamówek .Oczym Krakamn nie informuje. Jeśli chcecie wiedzieć coś wiecej prosze na Pw. Edited July 22, 2008 by walus7 Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Lepiej napisz tutaj, uważam że przyszli właściciele (sic!) chcieliby widzieć o co chodzi. Po za tym jeśli towar różni się od tego prezentowanego możesz go zwrócić. Quote Link to post Share on other sites
Waluś7 Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Owszem możesz zwórcić tylko Krakman nie zwraca kosztów przesyłki ponieważ nie uznaje tego jako reklamacji tylko jako odstąpienie od umowy także jakieś 40 zł zanim ktoś dokona zakupu może w błoto wyrzucić A co do kamizelki w nowym wydaniu nie polecam nie jest warta tych pieniedzy !! Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 (edited) Zgadzam się z walusem, jestem "szczęśliwym" posiadaczem nowego cirasa od krakmana i wydaje mi się że jest jaśniejszy i bardziej "świecący" od poprzednich modeli.Poza tym, nie ma już dwóch pojedynczych ładownic na magi do pistoletu tylko jest jedna podwójna - badziew (na stronie są stare zdjęcia jeszcze z poprzedniej dostawy). Podwójna ładownica na magi emki wymagała "usunięcia" gumy bo inaczej nie wchodziły dwa magazynki. Po usunięciu gumy i "rozciągnięciu" ładownic wchodzą dwa magi i jest OK. W tygodniu ciras będzie miał spotkanie ze sprayem khaki celem lekkiego zmatowienia go. Na kamizelce widać miejsca gdzie miały być naszyte palsy (widać małe punkciki-znaczniki) i niezbyt się zgadzają odległość między nimi (przynajmniej u mnie). W najbliższym czasie zamierzam wymienić ładownice na miwo - te wwch jakoś do mnie nie przemawiają. Jeśli nie kupiliście jeszcze cirasa w CB - zastanówcie się. Ciras CB od krakmana zszedł na psy (nie obrażając psów). Edited August 2, 2008 by Lechu2K Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Może uwiecznić to na zdjęciach? PANOWIE! Zwróćcie go! Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 A czy to to samo co WWCh?? http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=984 To jest ten co aktualnie na stronie, czy ten co był wcześniej?? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Skoro masz 2 pojedyncze ładownice na magi 9mm to raczej ta poprzednia, "lepsza" wersja, nieprawdaż? ;-) Quote Link to post Share on other sites
reggie Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 No w sumie racja :D W sumie to mi chodziło czy to to samo. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Po lekkim (w zależności od miejsca) spotkaniu ze sprayem, CIRAS z CB zrobił się ... CB-Khaki-ChGW. Lekko w niektórych miejscach przesadziłem, ale za to wygląda teraz jakby był z 3 lata na pierwszej linii używany ;). Za chwile idę do garażu zobaczyć jak wyschło wszystko, to jakieś foty walnę. Ładownice jeszcze są oryginalne to postaram się zrobić fotkę porównawczą WWCh v2, Condor i Helikon. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 2 pytania. 1. Czy inne kolory CIRASÓW są normalne? 2. Jak wygląda Ciras CB na woodlandzie?? Ma ktoś zdjęcie? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 CB to kolor który Marines używają zarówno w lesie jak i w strefach pustynnych. Zaprojektowano go tak po to, aby oporządzenie było uniwersalne. Gdzieś wyczytałem że miało to pomóc w logistyce ;) Generalnie nie gryzie w oczy - oczywiście może być lepiej, ale jest całkiem nieźle. Szczególnie jak jest kontraktowy i się trochę przybrudzi. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Panowie, Czy to jest możliwe, że ten żołnierz ma na sobie kopię CIRAS'a jaką można dostać w sklepach z ASG ? :???: Pomijając UCP na tym gruzińskim MARPACIE [zdjęcia dzięki uprzejmości REMOV'a] Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Na stronie EAGLE można kupić CIRASa w UCP ale to mi na niego nie wygląda :-F Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 (edited) 2 pytania. 1. Czy inne kolory CIRASÓW są normalne? 2. Jak wygląda Ciras CB na woodlandzie?? Ma ktoś zdjęcie? Normalny jest np Ranger Green, który wchodzi w skład RLCS. Tutaj masz zdjęcie Cirasa dla regimentu. http://templar.idd.net.pl/military%20photo...iment/07tv1.jpg http://templar.idd.net.pl/military%20photo...imagephpws7.jpg Jak chcesz to wal na PW to podrzucę Ci zdjęcia AAV w CB i woodlanda w RAID. nie ciras, a plate carier w CB. http://www.kolumbus.fi/aranli/Gear/kamat2_etu.jpg znalezione na MP.net. Edited August 12, 2008 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Chodziło mi o to czy inne kolory cirasów dostępne w KRAKMANIE mają normalne kolory. ;) Dzięki za zdjęcia. Naprawdę się przydały. I własnie zastanawiam się jakiego cirasa kupić chyba wezmę oliv. ;) Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 A może ktoś doradzić która wersja CIRAS'a od WWCH jest lepsza? LAND or MAR? Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 A to już zależy od Ciebie. MAR od LAND różni się sposobem zapięcia i miejscem umiejscowienia QR. LAND zapinasz z przodu, MAR po bokach. Quote Link to post Share on other sites
Maverick5 Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Różnie ludziom pasuje. A jeśli pytasz o materiał wykonania to zapewne jest taki sam. Generalnie właściwe pytanie brzmiałoby "która wersja jest mniej kiepska ;)" Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 (edited) MAR - wydaje mi się że ciemniejszy kolor ma QR i mniej ładownic za to sENsowne. LAND - chyba jaśniejszy nie ma QR(tak pisze) i ma więcej ładownic(aż za dużo :D) A co do zapinania które wygodniejsze według was? EDIT: LINKI :D MAR - http://taiwangun.com/?str=product&prId=1002 LAND - http://taiwangun.com/?str=product&prId=1176 FOKA: Firefox nie wyświetla błędu. Poprawia na "sensowne" więc... Edited August 19, 2008 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Maverick5 Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Według mnie wygodniejszy Land, jedna klapka. Poza tym boczne klapy w MAR czasem uniemożliwiają powieszenie tam oporządzenia. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Według mnie wygodniejszy Land, jedna klapka. Poza tym boczne klapy w MAR czasem uniemożliwiają powieszenie tam oporządzenia. Mógłbyś rozwinąć wypowiedź ?? Bo na bocznych panelach ja akurat noszę po lewej magazynki i radio a po prawej cargo z gratami i jakoś problemów nie zauważyłem (w wersji MAR oczywiście) Quote Link to post Share on other sites
Maverick5 Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Ty nie. Ktoś kto będzie sobie chciał akurat dać potrójną ładownicę która zablokuje mu klapkę- tak. Może to rzadka sytuacja, ale prawdopodobna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts