kawerna Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Odnoszę wrażenie że kolega który założył ten wątek [A PO CO TUTAJ ENTER?] nie do końca rozumie idee "wojsk" UN UN to zwykli żołnierze z różnych krajów, którzy akurat służą w UN [i TU?] używają normalnych mundurów i sprzętu [TU?] z charaktersytycznymi niebieskimi i białymi dodatkami [A TUTAJ?] właśnie po to żeby ich było widać :) Nie prowadzą działań wojennych bo nie są stroną konfliktu ! To są siły pokojowe i zajmują się głównie obserwacją. Wydaje mi się że jeżeli nie wymaga tego scenariusz [i JESZCZE TU] to strzelanie się jako UN jest troche bezsensu. Pisz normalnie! Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Wolf, na dobrą sprawę pod przykrywką ONZ możnaby na zlotach wprowadzić sędziów, którzy by pilonwali przestrzegania zasad i fairplay... Byliby poza grą, ale nie raziliby tak jak w paintballu sędziowie w żółtych kamizelkach... Trzeba to przemyśleć... Popieram i jestem za, podniesie to realia rozgrywek ASG. A to oni za karę mieliby być wyznaczani? Pokaż mi kola, co przez cały zlot będzie robił za rozjemcę i ani razu nie strzeli. A może Ty na ochotnika? ;) Ja w sumie bardzo chetnie, ogladanie rozgrywki "z boku" jest bardzo ciekawe i mozna sie duzo nauczyc. Quote Link to post Share on other sites
che Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 (edited) Krój czapki jest taki jak krój czapek w kraju pochodzenia. Niebieska patrolówka? Albo lepiej: niebieska uszatka ?? :wink: Przyklady: Tutaj jest to najfaniej pokazane ;-) Edited April 3, 2007 by che Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Regulaminowy niebieski ręcznik na głowie ;) Quote Link to post Share on other sites
Atreides Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 A niech to - przedni pomysł z tym sędziowaniem w barwach ONZ. Może nawet nie sędziowaniem, bo w sumie cały airsoft opiera się na fairplay i uczciwość (zarówno w stosunku do innych, jak i do samego siebie), ale taki kamerzysta/fotograf na imprezie zawsze lepiej wypadnie jako reprezentant sił pokojowych ;). I nie będzie już irytować ta odblaskowa kamizelka, czy biała koszulka, jakiej wymaga się na imprezach od osób "postronnych" (obserwatorów). No i to, co powiedział wolf75 - obserwowanie strzelanek "z boku" jest naprawdę bardzo ciekawe. Pozwala popatrzeć z innych perspektyw i podpatrzeć ruchy innych. W trakcie strzelanki, w której się bierze czynny udział, raczej ciężko się skupić na podpatrywaniu innych ;). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Wszystko zalezy od organizatowa imprezy i rezysera, oraz ludzi i klimatu. Pomysl uwazam za dobry i godny wprowadzenia. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Już nawet się sprawdził na dwóch edycjach Afgaraq'u. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Pomijajac realizm, pytanie czy nie jest to rozwiazanie tansze i proste od kolorywych kamizelek. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 Część ekipy Renegatów nadzorującej Afgaraq. http://renegaci.asg.prv.pl/gal_aq2/slides/PICT0055.html http://renegaci.asg.prv.pl/gal_aq2/PICT0055.JPG Quote Link to post Share on other sites
Atreides Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 A mi działa ;) Nice photo. A z tą taniością to ja nie wiem... Odblaskowa kamizelka to koszt 20-30 zł. A beret/kamizela/hełm UN pewnie trochę więcej. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Zalezy gdzie szukasz. Wystarczy niebiski material i naszywka. Jesli szukamy orginalow to cena rosnie. Quote Link to post Share on other sites
Faroo Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Na rangershopie można kupić oryginalne berety UN za 50 zł, ew. niebieskie demobile z bundeswehry za 10 zł. Chociaż jak ma być jasno niebieski to niebieski raczej nie będzie, co? LINK] Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Jasno niebieski !!! Nie powinno byc z tym problemow. Nakladki na helm widzialem juz nowe za 3 Eur. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 A ja bym polecił ten pokrowiec. Wg mnie cena normalna ale jaka jakość :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 Jakosc taka sobie i zwykla naprasowanka na to, zadna naszywka. JAk to mowila moja babcia, do 3-go prania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts