Biper Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 (edited) W tym roku mamy spory wysyp M14-tek. Po chińczykach "średniej klasy" pora na CA: -M14 Match(dłuższa) -M14 Scout(krótsza) Zdjęcia("IWA & OutdoorClassics 2007" autor: Bąbel): Info z airsoft-news.eu - M14 will be available in two versions: SCOUT version with rail and ordinary, "long" version. It is very interesting that their HopUp units are not copies of Tokyo Marui. Instead they used M249 HopUp unit, which is covered by (partially) rotating bolt. Bolt release button is functioning- spring is extremely strong and it was necessary to use considerable force to release the bolt (with very satisfyingly sounding clack). Komora HU od M249 :uśmiech: GB śmiga na 7mm łożyskach kulkowych: http://www.classicarmy.com/productlist.jsp...;gun_brand=M14# Edited April 4, 2007 by Biper Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted June 8, 2007 Author Report Share Posted June 8, 2007 Na stronie CA pojawiło sie drewienko(prawdziwe i z ABSu) Strona CA chyba czternastka CA idbiera budowa od poprzedników, bo "drewniane ;-) " drewienko występuje w dwóch wersjach: Wooden Stock for M14 Series Wooden Stock for M14 Series (For CA Only) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 No muszę napisać posta pod postem. Recenzja M14: http://www.airsoftretreat.com/forums/index.php?topic=37951.0 Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted June 27, 2007 Author Report Share Posted June 27, 2007 No i jest na ASGSHOPie :uśmiech: Cena jest chyba baaardzo atrakcyjna. :killer: Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Wersja scout jest na taiwangun.com http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=745 jak i również match http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=744 . Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 "Zoix" skąd ten rozstrzał prędkości wylotowej 85-105 m/s :|?? Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted June 27, 2007 Author Report Share Posted June 27, 2007 "Zoix" skąd ten rozstrzał prędkości wylotowej 85-105 m/s :|?? Pewnie z danych producenta, CA zawsze podaje V0 w tych granicach, wystarczy looknac na ich stronę. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Czy ktoś się może orientuje jakich firm szyny RIS pasować będą do M14 CA? Głownie chodzi mi o szyny zakładane nie nad komorą zamkową, ale nad lufą. O takie jak tu. http://www.asgshop.com.pl/produkt.php?id=1665 http://www.asgshop.com.pl/produkt.php?id=869 Quote Link to post Share on other sites
norb Posted July 14, 2007 Report Share Posted July 14, 2007 Ma ktos juz to m14??? zastanwiam sie nad jego kupnem bo zawsze chcialem miec m14 ale za drogo bylo Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Jak za drogo było, to AGM albo Cyberguna sobie kup, bo CA też pewnie "za drogie" będzie... A co do szyn, to te dla TM i G&G (naraz) powinny pasować. Quote Link to post Share on other sites
norb Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 (edited) Jak za drogo było, to AGM albo Cyberguna sobie kup, bo CA też pewnie "za drogie" będzie... A co do szyn, to te dla TM i G&G (naraz) powinny pasować. nie bedzie za drogo napewno, CA kosztuje nieco ponad 1000 i jest pozadna firma, a jak kupie CA to zostanie jeszcze na jaks szyne i lunete P.S. i z czym sa kompatybilne sa magi ?? i czy ten gb bedzie pasowal http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1855 ?? Edited July 15, 2007 by norb Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Dziś z samego rana wstałem radosny jak małe dziecko w urodziny, ponieważ miałem jechać do Krakmana aby nabyć 4000 kulek 0,25 firmy P&J ale nie tylko bo prócz tego nie mogłem się doczekać chwycenia w swe ręce M14 CA (niestety tylko pooglądać). I postanowiłem się podzielić tymi informacjami razem z fanami tej "machiny zagłady". Jak dotarłam na miejsce i dostałem pudełko z tym "cudem na kółkach" gdy je otworzyłem (myślałem, że tam padnę na zawał) moim oczom ukazał się niesamowicie piękny, czarny wytwór firmy Classic Army. Pierwsze co zrobiłem to złapałem za magazynek i zaprawdę powiadam wam, że jest on zrobiony z litego metalu. Potem złapałem z samą spluwę (i tu zdziwienie) pierwsza próba podniesienia go spełzła na niczym (pomyślałem sobie że trzyma się mocno w styropianie) spróbowałem poraz drugi z większą mocą (tym razem mi się udało) wyjąłem tą M14'stke i pierwsze co poczułem to to że jest okrutnie ciężka ale pochwali przestałem to odczuwać). Precyzja wykonania była niesamowita, żadnego luzu, żadnej szczeliny, wygodne „chropowate” łoże. Postanowiłem włożyć magazynek co za pierwszym razem jest nie łatwe (trzeba go włożyć pod dużym kontem) ale za którymś razem idzie to bez problemu. "Dziura" w kolbie jest dość mała i naprawdę ciężko będzie włożyć jakąś „większą” baterie. Niestety nie miałem okazji z niego strzelać a szkoda :( ale po tym co zobaczyłem postanowiłem zdobyć tą spluwę :) Quote Link to post Share on other sites
kamo_86 Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 myslicie, ze nic sie by nie stalo jakby tam 9,6 v wlozyc ? Quote Link to post Share on other sites
brok Posted August 4, 2007 Report Share Posted August 4, 2007 A co miałoby się stać? Ja w swojej stockowej M15 CA przez jakiś czas używałem 12V i działa dalej. Quote Link to post Share on other sites
kmieto Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Jaki zasięg skuteczny posiada M14, czy nadaje sie dle snajpera ? i jakie są najczestrze awarie w tym karabinie? ( M14CA ) Quote Link to post Share on other sites
brok Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Zasięg? Pewnie taki jak w każdym CA o podobnej długości lufy. Czy nadaje się dla snajpera? Tak, po odpowiednim tunningu napewno. Jakie są awarie? Skąd można to wiedzieć jak jeszcze żaden właściciel się tu nie wypowiadał. Pozatym pytasz się jakby ta replika była na rynku od lat, a jest dopiero kilka miesięcy. Poszukaj na zagranicznych forach może tam znajdzie się wiecej uzytkowników tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
kmieto Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 A co musiałbym wymienić aby zrobić zniego karabin dla snajpera? :) Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 A to już się dowiesz w dziale TUNING :) Quote Link to post Share on other sites
Guest MaszlinkoF Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Witam Czy magazynki low-cap Deep Fire pasują do tej eMeczki?? :wink: Quote Link to post Share on other sites
mils Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 witam dzisiaj emeczka wpadla na stale w moje rece. mimo ze wszyscy zachwycaja sie doskonaloscia wykonania to: laczenie plastiku na lozu nie wyglada zbyt pieknie no i plastikowy uchwyt do pasa nosnego na kolbie... teraz najbardziej denerwujaca sprawa. moze to byc wyna pojedynczego egzemplarzu ale to nie zmienia faktu ze mechanizm spustowy odstaje od loza. po oddzieleniu lufy z zamkiem od loza ten mechanizm po dlugiej walce udalo mi sie spasowac ale przy nastempnym zlozeniu slabo mi to idzie. (wlasnie sobie robie przerwe :P ) jak narazie tylko tyle. jesli ktos bede zamawial ten karabin to koniecznie zwroccie uwage na ten mechanizm spustowy!!! pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
miess Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Czy ktoś widział M14 CA i może napisać jak prezentuje się to cudo na tle G&G i TM. Chodzi mi przede wszystkim o wygląd zewnętrzny i jakość wykonania (szukam egzemplarza na ścianę). Druga sprawa która mnie nurtuje, czy ktoś coś wie na temat wersji M14 CA real wood, tzn kiedy i za ile będzie do kupienia w kraju. Dzięki za wszelkie info. Quote Link to post Share on other sites
huron96 Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Witam Mam karabin od 2 tygodni i uważam że niema co sie podniecać - wyglada super ale na zdięciu w reku jest już gorzej:) caly trzeszczy i lufa się buja , body jest wykonane napewno nie z pancernego absu jak w TM ale z plastiku ( tu ciekawostka pekł mi przy kolbie i to nie na laczeniu od samego noszenia po pokoju, no chyba ze dostaelm taki ze sklepu:( pozatym farba z przyrządów celwniczych zeszła dnia drugiego i to niemusialem drabać wcale pzanokciek :) ot tak poprostu przetarłem paluszkiem:) Moim zdaniem m14 TM jast o wiele solidniej wykonany i stockow ma podobne osiagi za CA przemawia latwosc tuningu i dlatego go wybralem ale dobrze radze dotknijcie go zanim kupicie;) Quote Link to post Share on other sites
Arawath Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Takie pytanie... jakich batek używacie?? które najlepiej działają? proszę przedewszystkim o wskazanie tez miejsca gdzie można by je kupić. Quote Link to post Share on other sites
huron96 Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 ja mam g&p 1100 o na sprezynie 110 , starcza na ponad 1000 kulek Quote Link to post Share on other sites
kosmo1 Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=972 może ktoś wie czy ten FTK pasuje do m14 CA?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts