capri Posted January 20, 2010 Author Report Share Posted January 20, 2010 Od dziś Pestki Premium są dostępne w naszym sklepie. Zachęcam do testowania i opiniowania. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Są one dobrze polerowane (błyszczące) i wg producenta wykonane w tolerancji 0,01mm przy średnicy nominalnej 5,95mmNie możecie tych kulek zmierzyć/zważyć? Co z nabłyszczaczem? Quote Link to post Share on other sites
capri Posted February 2, 2010 Author Report Share Posted February 2, 2010 Nie możecie tych kulek zmierzyć/zważyć? Co z nabłyszczaczem? Możemy, ale nie w warunkach laboratoryjnych więc pomiary i tak będą mało precyzyjne, a ich wyniki zaraz zostaną określone jako np. "zbyt subiektywne". ;) "Nabłyszczacza" nie ma, kręcą się na hop'ie bardzo dobrze. Jak pisałem - wg mnie nie ma lepsze testu niż sprawdzenie amunicji na własnej giwerze. Chyba od czwartku będzie nawet ku temu lepsza okazja... Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 A co to za kulki, że nie mają nabłyszczacza? 8) Zgodzę się w pełnej rozciągłości, że najlepszym może być test na własnej giwerze. Ale czy trzeba za to płacić? Czyli można/możemy/mogę liczyć na jakieś bezpłatne próbki? Quote Link to post Share on other sites
capri Posted February 2, 2010 Author Report Share Posted February 2, 2010 Czyli można/możemy/mogę liczyć na jakieś bezpłatne próbki? Nie ma problemu, jeżeli ktoś ma ochotę przetestować może otrzymać bezpłatną próbkę (1000 kulek). Warunkiem jest tylko złożenie zamówienia i stosowna adnotacją w komentarzu do zamówienia. Uprzedzając kolejne pytania dodam, że konieczność złożenia zamówienia istnieje z trzech względów: - ustalenia metody dostawy/odbioru - pokrycia kosztów transportu - weryfikację odbiorcy (oferta jest jednorazowa dla każdego klienta). Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Zamówiłem 3000szt pestek 0.25g. Ciekawe czy mi dojdą. Do tego jeszcze midcap do AUG. Testy zrobię jak dojdzie paczka. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Co nas obchodzi to czy zamówiłeś? Napisz jak zrobisz testy. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 A więc w G36E z preclufą systemy 6.04. brak zacięć. Hopek podkręca jak należy. W żadnym magazynku jakich używałem nie było zacięć. Wszystkie kulaski podane. W mid-capie od AUG'a też. Ja te kulki polecam. Bardzo tanie, a nadają się praktycznie do wszystkiego. W AUG'u stockowym przy high ROF'ie to samo. Jak nie ma macie kasy to kupujcie pestki, bo to świetna amunicja. Jak dla mnie lepsza niż ganfrajery. Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Dzisiaj testowane na dwóch replikach. Wyjęte prosto z pudełka: G&P M4A1 - kręcą bez problemu, bez zacięć, w magach Classic Army podają jak należy, skupienie ok. G&G M16A2 Carabine - kręcą bez problemu, bez zacięć, w magach Classic Army 3-4 razy przestały podawać, troszeczkę bardziej rozrzucało. Do siania na lewo i prawo bardzo dobre, a za tę cenę, rewelacja. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Ja używam Bio-Pestek 0,25 w ICS M-4A1, precka Madbull 6,03. Wszystko ok, polecam ;) Quote Link to post Share on other sites
andronikus Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Wziąłem ostatnio 1000sztuk pestek 0.3 do testów , precka madbulla 6.03 ,gumka czarna systema ,replika około 560fps .Wynik brak podkręcenia kulek wystrzeliłem z 300 kulek i nic ,żeby wyeliminować wadliwą gumkę zmieniłem kulki na G&G 0.28 różnica kolosalna . Po zmianie na kulki G&G gumka podkręcała jak trzeba zasięg zwiększył się na odpowiedni dla tej mocy.Tak wiec mój wniosek jest taki z jakieś przyczyny pestki nie chcą się podkręcać . Quote Link to post Share on other sites
capri Posted March 22, 2010 Author Report Share Posted March 22, 2010 Przypominam, że nowa seria (Premium) to na chwilę obecną jedynie gramatury 0,20 i 0,25. Z poprzednią serią zdarzały się niestety w niektórych replikach tego typu problemy :( Quote Link to post Share on other sites
MattTheKing Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 (edited) Witam Czy ktoś już testował nowa partię Pestek na lufach precyzyjnych typu 6.03, 6.02 ? Bo jestem ciekaw jak się one zachowują, czy występują zacięcia? Edited March 24, 2010 by MattTheKing Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 Dziś dostałem do testów Pestki Premium 0,25. Jak tylko założę nową gumkę do repliki to sprawdzę jak te kulasy sprawują się na lufie Guardera 6,02. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Wywaliłem 1,5K kulek o,25 PEsteczek, wszystkie w midach CA. Trochę sięt ną przed włożeniem do repliki, ale jak się trześnie magiem o kolano, to w replice chodzą ok. Skupienie bardzo dobre, podkręcalność bardzo dobra. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 Ja jak na razie przestrzelałem trochę gratisowych Pestek Premium 0,25 w replice z lufą Systemy i gumką tej samej firmy... Szczerze mówiąc jestem bardzo zadowolony. Żadnych zacinek, HU podkręca prawidłowo, skupienie nieco gorsze od G&G ale dobre. Niestety troszkę się cięły w midach Cymy do AK74. Co prawda mag nie był przesmarowany ale kompozyt G&G się nie kaszanił... IMO w tej cenie nic lepszego się nie dostanie. Ekipa już się szykuje do przesiadki na nowe Pestki. Pytanie do obsługi sklepu Capri: Kiedy można się spodziewać Pestek Premium 0,28 i 0,30? Quote Link to post Share on other sites
capri Posted March 29, 2010 Author Report Share Posted March 29, 2010 Pytanie do obsługi sklepu Capri: Kiedy można się spodziewać Pestek Premium 0,28 i 0,30? Jak sprzedamy minimum 2 tony tych, które są obecnie i większość komentarzy będzie zbliżonych do Twojego. Nie mówię tu o totalnym braku negatywnych odzewów, bo pojedyncze przypadki muszą się zdarzyć i to jest raczej normalne. Krótko mówiąc, jak te będą OK, to sprowadzimy więcej i cięższe ;) Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Witam, czy nadal macie testowe pestki ? przestrzelałem ostatnio i GG i madbule i excele, Devile, ICS. Skoro ludzie piszą że różnicy wielkiej nie widzą to może warto i przetestować pestki. 0,25 lub 0,28... Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Patrz post #287! Nowych pestek 0,28 jeszcze nie ma... Quote Link to post Share on other sites
The Fury Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Przestrzelałem PESTKI na CM041.PDW oraz P90 od ACM. Obydwa stocki, wymieniona została tylko gumka na guardera. Zero zacinek, bardzo dobrze kręciły się. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Wywalilem juz z 10k pestek 0,25. Na magach MAg i CA do emki chodzą. ale jak chce sie opróznic magi po zabawie, trzeba pukac w maga, bo nie chca same wypadac. Lekka chropowatosc jak widać. Podczas strzelania w tych magach nie tna sie wcale. Na magach KA nie chodza wcale ale to wcale. Zasieg ok, ale mniejszy od PJ premium, i sporo mniejszy od GG. to roznica z 5 metrow lekko jest (sprezyna 130, swinia). Roznica w celnosci miedzy prestkami a GG na swiezej sprezynie 135 jest kolosalnie wieksza na kozysc GG (precyzyjna m4). Na gumce kreci sie za to idealnie, Hu reguluje sie bardzo milo. Do KM i mniejszych podkretek ok, ale jezeli ktos idzie w precyzje, moze troche na nie narzekać. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Pytanie do obsługi sklepu Capri: Kiedy można się spodziewać dostawy Pestek Premium 0,25? Zdaje się że nowe pestki zostały wyprzedane a ja nie mam czego sypać do prosiaka... ;-) Quote Link to post Share on other sites
capri Posted June 16, 2010 Author Report Share Posted June 16, 2010 Kolejna dostawa będzie na przełomie września i października. Powinny się wtedy pojawić również nowe gramatury Pestek Premium. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Kolejna dostawa będzie na przełomie września i października. Powinny się wtedy pojawić również nowe gramatury Pestek Premium. :poddanie: Zamiast statusu "chwilowo niedostępne" bardziej pasował by "Znajdźcie sobie nowy kompozyt!" ;-) Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 czyli pestki dostaniemy... po sezonie asg... a miałem zamawiać zapas... :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts