argern Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Pytanie z inne beczki - malował ktoś gienie? Quote Link to post Share on other sites
Px Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Typowe wojskowe malowanie 8) Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Zdaje mi się, że kolega nie chce ujawnić jak zrobić zielony laserek :) A chętnie bym się dowiedział. Quote Link to post Share on other sites
keluj Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 To mnie się też tak daje, a szkoda. Chociaż wcześniej napisał że wybrał się do elektronicznego i coś przerobił. Ale już nie widzę, a może oślepłem? Ja też bardzo chętnie dowiedział bym się jakim sposobem można zrobić taki laser. Na zakup niestety mnie nie stać a pokombinować nigdy nie zaszkodzi. Prosił bym o jakieś informacje. Ładnie wygląda, efektownie i w polu walki na pewno ciekawe :) Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 Takie tam moje zabawy :-F http://chomikuj.pl/ropuch/fotki Quote Link to post Share on other sites
Pivvcio Posted September 5, 2007 Report Share Posted September 5, 2007 Oto moja mała modyfikacja: G36 w wersji SAM-R ;) http://img206.imageshack.us/img206/8008/dsc00965cl4.jpg Quote Link to post Share on other sites
argern Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Mam pytanie, szukam risa na g36, bo stockowa lunetka jest słaba. Ta szyna na asgshopie jest droga i nie podoba mi się. Są jakieś alternatywy ? Do 200 zł ? Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Możesz dokupić szyny ris montowane na standardową rączkę w G36 CA. A ja mam pytanko także dotyczące optyki :) Widział ktoś w Polsce rączkę transportową do Giety z kolimatorem (taką jakiej używa BW aktualnie). Jest na WGC , ale chyba już sold out czy coś podobnego :P. W każdym razie chciałbym sobie to kiedyś sprawić , tylko nie wiem czy gdzieś jeszcze można to dostać. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Oto moja mała modyfikacja: G36 w wersji SAM-R ;) http://img206.imageshack.us/img206/8008/dsc00965cl4.jpg Jak zrobiles, ze tlumik zachodzi tak daleko, az do poczatku frontgripa? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 6, 2007 Report Share Posted September 6, 2007 Jaka to luneta, możesz podać jej parametry? Dzięki za info... :D Quote Link to post Share on other sites
Pivvcio Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 AnR- odpowiedź masz na PW :) Co do lunety jest to Leapers/Guarder Powiększenie: 3X-9X Tubus.: 25 mm (1") Wielkośc obiektywu.: 40mm Pole widzenia na 100 yds: 39’-13’ Odległość soczewki od oka: 3.3" -3.1" 1 kliknięcie na 100 yds: 1/4” Paralaksa: 5 yds - niekończoność Podświetlenie: czerwone/zielone - 5 stopni Krzyż: Mil Dot Pasuje do niej montaż średniej wysokości (21mm od podstawy) :wink: Quote Link to post Share on other sites
argern Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 @ krypton Nie intersuje mnie montaż RIS-a na lunetce - chcę risa z przeziernikowym celownikiem. Mam dośc lunety;p Z tego co weim raczke z kolimatorem produkuje STAR, ale slsyzalem ze jest do dupy ( kolimator do niczego sie nie nadaje, za duza kropka, za mały tubus ). Lunetka ponoć też gorsza od CA ( która tez jest nienajlepsza;p). Poszukaj sobie na stronie STARA. W polsce chyba niedostaniesz, chyba że z 2giej ręki. Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Aha, no dzięki dzięki. Cholera , że też nikt nie potrafi zrobić porządnie kolimatora na Gietę :) - no cóż najwyżej z "rekonstrukcją" żołnierza BW muszę poczekać :) Chyba , że BW używa też szyn na lunetach...(nie mówię o KSK bo oni napewno używają) :D I drugie pytanko , jakie powiększenie ma lunetka CA w najdłuższej wersji G36? Quote Link to post Share on other sites
komora Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 I drugie pytanko , jakie powiększenie ma lunetka CA w najdłuższej wersji G36? Zarówno w G36K i G36 z CA są lunety z powiększeniem 1,5x. Quote Link to post Share on other sites
argern Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 Kolega ma w K 3.5 x, ale może to jakiś stary wypust bo jego replika ma ponad rok i jest z MG :D Quote Link to post Share on other sites
komora Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 (edited) Kolega ma w K 3.5 x, ale może to jakiś stary wypust bo jego replika ma ponad rok i jest z MG Z tego co się orientuje to jedyną rączkę jaką można u nas dostać z powiekszeniem 3,5x to G&P, ta właśnie dostępna jest na MG. Edited September 7, 2007 by komora Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted September 7, 2007 Report Share Posted September 7, 2007 A nie lepiej do zwykłej rączki włożyć oryginalną lunetę? Są dostępne na ebayu. Quote Link to post Share on other sites
argern Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 zarzucisz linka;)?? Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 nie wiecie gdzie można dostać do G36C magazynek bębenkowy. widziałęm uzywany za 250zł ale szybko zszedł. Jakiś sklep ale raczej nie chiny itp etc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wolfpackteam Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 sorki że kolejny post ale coś mi zmiana nie wyskakuje w tamtym. Mam pytanko czy aby w G36C wymienić lufe trzeba rozkręcić gearboxa?? czy jak rozkręce body to będe mógł odrazu wyjąć lufe??? Sorki za pytanie ale jeszcze nigdy nie rozkręcałem aega. Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 Spokojnie jak rozkręcisz body , to zobaczysz komorę hopa i w niej będzie siedziała lufa. Quote Link to post Share on other sites
argern Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 podpowiem ze lufe musisz wcisnac, przekrecic w prawo albo lewo i wtedy mozesz wyjac z komory :) Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 Rozbieranie (wyjmowanie lufy) z G36c: http://pageproducer.arczip.com/daedalus03/g36chop.html Linka do lunetki zarzuce jak tylko wroci na ebay. :) Quote Link to post Share on other sites
argern Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 No dobra pytanie ( pomysł ) z innej beczki. Wkurzają mnie te napisy "reffer to intruction manual" , " Made in honk kong" etc. Chciałem się ich pozbyć. Czy jak użyje papieru śiernego o małym ziarnie będzie to dobrze wyglądać ? Robił ktoś coś takiego> I Drugi pomysł. Mam dostęp do profesjonalnej maszyny, która wycina szablony i chciałem sobie "wymalować" oznaczenia jak w ostrej wersji i szukam jakieś fotki, albo samych oznaczeń, bo nie wiem jak one wyglądają w ostrej wersji, jakim są kolorem etc. Jak ktoś ma fotkę/ treść to byłbym wdzięczny :) P.S. Robił ktoś coś takiego ? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted September 12, 2007 Report Share Posted September 12, 2007 http://www.wgcshop.com/WGC_Shop/images/ac_pb_g36.jpg Tu masz body z oznaczeniami oryginału, w prawdziwku wygląda to pewnie podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts