mmarek519 Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Przepraszam, że odgrzebuje takiego kotleta ale czy ktos moglby wytlumaczyc mi jak działa cały mechanizm spustowy w tym karabinie??? Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Najprościej mówiąc - jak się naciska spust, zapadka trzymająca tłok idzie w dół przez co go puszcza i następuje strzał. W razie problemów z samowystrzałem itp pisać do mnie. Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted January 25, 2010 Report Share Posted January 25, 2010 Kto na obecną chwile jest w stanie dorobić to ustrojstwo: ? Quote Link to post Share on other sites
Mila Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 (edited) Ja ostatnio zrobiłem sobie coś takiego, ale musiałem trochę cały zestaw spustowy przerobić. Wieczorkiem mogę wrzucić zdjęcia;] Tylko obecnie nie wiem czy bym znalazł materiał, aby coś takiego zrobić ;] Największy problem to, żeby wywiercić w dobrym miejscu otwór, a tak to pilnik w rękę i do roboty;] Edited January 26, 2010 by Mila Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Ja mam właśnie problem z tym materiałem.. Nigdzie nie mam stali! No to jest chore jakieś.. Pokaż zdjęcia ;). Imo jak znajdziesz kawałek jakieś mocnej stali to mogę odkupić za jakieś tam grosze. Quote Link to post Share on other sites
balanceman Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Witam, U mnie problem podobny jak u wszystkich. Naciągam zamek w pozycji „na cztery” czuje opor i załadować nie mogę a po puszczeniu gwałtownie wraca do pozycji wyjściowej. Mechanizmu spustowego nie rozbierałem, ale całą resztę mogę już z zamkniętymi oczyma składać. Zewnętrznie nie widze zbytnio żadnych pęknięć, wszystkie seary maja ślady zużycia, ale nie jestem w stanie ocenić czy na tyle ze są przyczyną. Miło by było jakby ktoś doradził, bo jakbym zlokalizował problem to cześć czy sprężynkę by się zorganizowało. W razie potrzeby dam zestaw zdjęć. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mila Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Witam Sprawdź czy część która jest wyżej na zdjęciu nie zrobila sięna górze prawie okrągła, jeśli tak to możesz troche ją przeszlifować pilnikem, ale delikatnie. Jeśli to nie pomogło to będziesz musiał zrobić nową część lub kupić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts