Westie Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 No i stało się, Chińczycy wypuścili pierwszego gaziaka, który jakoś działa. Tylko, żeby było śmieszniej, hop-up w tej replice jest, jeżeli dobrze zrozumiałem znajomego z Hong Kongu, opcjonalny - trzeba wyjąć lufę i gumkę hop-up samemu zamontować, ręcznie. :wink: Ale za 50 baksów nie licząc wysyłki, to gaziak full-metal może być... Na syfony może poradzić np. magazynek Marui albo HFC. Quote Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Masz linka? :) Może wreszcie na rynku gaziaków zacznie się robić ciekawie... Quote Link to post Share on other sites
komora Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Oto link: http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=218 Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Ech jak już cos kitajce zrobia to niewiadomo czy się śmiać czy płakac.Ale takie okładziny ale za 50$ to ok. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 1, 2007 Author Report Share Posted May 1, 2007 Okładziny są do przeżycia, klamka w sumie wygląda całkiem sensownie, ale nie każdemu chce się wykręcać zawory, zakładać dołączone uszczelki, rozkręcać cały zamek (a przynajmniej wyjąć cylinder), wymontować lufę i włożyć hop-up... Kpina, nie pistolet. Ale przynajmniej jest lepsza od P226 by Słoń, który jest tak nędzny, że utknął w produkcji i kombinują, co zrobić żeby tak nie syfonował... Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Skąd Takiego hopka wymyślili??A gaziak made in China to nic dobrego.Wolę dodac 2 x tyle ale mieć klamke ksc. Quote Link to post Share on other sites
Bond<007> Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Może znajdzie się jakiś porządny sklep, który będzię w ramach przeglądu zerowego montował tego HU... (...tęskne spojrzenie w kierunku Krakmana...) Quote Link to post Share on other sites
Guest frank_martin Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 A ja dalej twierdze że gaziak po kitajsku to nic dobrego.A jak metal się rozleci(w Chinach wszystko możliwe). Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 3, 2007 Author Report Share Posted May 3, 2007 (edited) Uwaga, proszę państwa, proszę państwa, uwaga... http://www.putfile.com/pic.php?img=5313391 - torebka dołączana do każdego egzemplarza EG707. Zdębiałem z lekka. Aczkolwiek po doczytaniu recenzji okazuje się, że hop-up i uszczelki są na miejscach, a to tylko zapasowy zestaw. Edited May 3, 2007 by Westie Quote Link to post Share on other sites
Bond<007> Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Mogę się mylic, ale to chyba pierwszy gaziak gdzie dorzuczają zapasowe części. Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 Hop up jest zamontowany w replice. Reszta mojej recenzji w temacie na początku. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
ninjagrayfox Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Replika dostępna przecież u krakmana, a tak pozatym to po co nowy temat ? :> :P Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 10, 2007 Author Report Share Posted August 10, 2007 ...to jest, tego, stary temat? Quote Link to post Share on other sites
ninjagrayfox Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Ah, przepraszam, moja pomyłka, był na górze :) To przydało by się połączyć ;) Quote Link to post Share on other sites
ninjagrayfox Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Drodzy admini, czemu nie można edytować postów ? Chciałem spytać, czy nadaje się na boczną ? Jak się ma w porównaniu do KWA ? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 (edited) Możesz napisać coś o wykonaniu? Jak się prezentuje z np. KSC. Czy widać "niestaranność" odlewów, wszystkie przełączniki działają jak należy ect. ( fajnie by było widzieć jakieś zdjęcia w lepszej jakości :) ) Interesowało by mnie też, czy pasują magi innych firm ( choć z tego co widać, te standardowe nie są złe, po interwencji Krakmana ). Hop-up jest stały czy regulowany? Edited August 11, 2007 by noah Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 Są 2 tematy do tego guna i nie wiem gdzie pisać. Macie tu małą recenzję i małą dyskusje (na dole zdjęcia w dobrej jakości) o tym pistolecie. Niestety nie jest po angielsku tylko po "angielskiemu" bo tłumaczył to z francuskiego Google: http://www.google.com/translate?u=http%3A%...=en&ie=UTF8 Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 jeszcze 3 pytania z mojej strony ( czemu nie można edytować postów? ) - czy przed 1 strzałem trzeba go przeładować? - czy po ostatniej kulce zamek zostaje w tylnim położeniu? - które z zaznaczonych elementów są atrapami, a które nie? ( i do czego służą, jeśli można spytać. Wybaczcie pytanie, ale nigdy B92F z łapkach nie miałem, tylko Glocki ;) ) Quote Link to post Share on other sites
komora Posted August 11, 2007 Report Share Posted August 11, 2007 (edited) - czy przed 1 strzałem trzeba go przeładować? - czy po ostatniej kulce zamek zostaje w tylnim położeniu? Powinno się dać, a jak nie to chińczycy skopali sprawe. - które z zaznaczonych elementów są atrapami, a które nie? ( i do czego służą, jeśli można spytać. Wybaczcie pytanie, ale nigdy B92F z łapkach nie miałem, tylko Glocki Od lewej: -czerwony prostokąt - do rozebrania repliki, wciskasz guziczek, przekręcasz i możesz zdjąć zamek -zielony prostokąt nr.1 - blokada zamka -zielony prostokąt nr.2 - blokada spustu Jako, że jest to replika M190 HFC to powinno działać to wszystko Edited August 11, 2007 by komora Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted August 11, 2007 Author Report Share Posted August 11, 2007 Dzisiaj w dyskusji ze znajomkiem z HK ruszyłem temat tej Beretty. Ostatnio wprowadzili w niej jakieś poprawki i już się nadaje do zabawy. Nie jestem pewien, czy Krakman ma je już na składzie, ale ktoś tu bodajże kupił jedną i nie narzeka. Ja poczekam do świąt. Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Trzeba przeładować przy 1wszej kulce, zamek zostaje z tyłu, wszystkie zaznaczone elementy działają tak jak w oryginale. Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Gdyby miała jeszcze regulowanego hopka to już by było poprostu super. No chyba że ma może jakąś dziurke na śrubke do regulacji jak w H&K od KJW. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 (edited) Może ktoś podać linka do tej Beretty, bo nie wiem za bardzo o którą chodzi? Oczywiście z Polskiego sklepu, bo z Gunnera jest na stronie wcześniej. Edited August 12, 2007 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 (edited) Wiesz szukanie nie boli ;), było już to http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=30 Edited August 12, 2007 by GRELO OASG Quote Link to post Share on other sites
ninjagrayfox Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 (edited) Nie ma regulowanego hop-up'a, pisze przecież u krakmana :P Ale zapewne idzie taką regulację dorobić :) Edited August 12, 2007 by ninjagrayfox Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts