DZIKI GHOST Posted September 20, 2003 Report Share Posted September 20, 2003 Witam, wiem, że nie jest zo nowy model ale chciałbym usłyszeć (czyt. przeczytać) wasze zdanie na jego temat w świetle M4A1. Colt ten pojawił się jak już chyba wiecie na Military a jak nie to link tutaj Quote Link to post Share on other sites
SGS_Mike Posted September 20, 2003 Report Share Posted September 20, 2003 Jaką długość ma wewnętrzna lufa w tym M733? Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted September 21, 2003 Report Share Posted September 21, 2003 Według WGC ma 300mm Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted September 29, 2003 Report Share Posted September 29, 2003 hooah, M733 przyszedł do mnei w piątek, miałem go okazje testowac na śląkskich manewrach. Musze stwierdzic pare rzeczy. M733 jest eykonany naprawde dobrze, chyba pod względem wykonania jeden z najładniejszych coltów(porównując do M4A1, M16A2 i M16A1). Widać ze Tokio Marui wycięgnęła pewne wnioski i poprawiłli to i owo. Nie ma już efektu chwiejnej lufy itp. Natomiast cleność jest wręcz znakomita. Porównywałem go z M16CN i M4A1, zasięg prównywalny a i celnoś też jest bardzo dobra. Po prostu to jest aeg, a wszystkie aegi TM maja porównywalne charakterystyki. uważam M733 za uniwersalną giwerke, choc szkoda ze nie ma szyny RIS. Wtedy byłaby wręcz idealna. poozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 4, 2004 Report Share Posted January 4, 2004 hooah, mały upodate po kilku miesiacch użytkowania M733. Lufa się chwieje, pewnego pięknego dnia będąc na poligonie(akurat nie ASG, ale wziełem swoją 733) stwierdziłem, ze cała lufa, wraz z chwytem telepie sie jak rozjechana dziwka. Na szczescie, znajomek który ma M4 jakiś czas mi pomógł, okazało się, ze pierscien tzrymający od strony body dolne i górne łoże, jest w jakis sposób niedokręcony. Dziwne to, ale wystrczyło to dokręcić z powrotem i efekt chwiejnej lufy znika. pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Giwer Posted January 4, 2004 Report Share Posted January 4, 2004 ja to stwierdzilem po dwoch dniach zabawy :P tylko ze sam odkrecilem to.. zaczelo sie telepac i dokrecilem spowrotem :D Quote Link to post Share on other sites
BMP_Mad_Max Posted January 19, 2004 Report Share Posted January 19, 2004 No właśnie. A jak to jest z szynami RIS'owymi do m733? Są w ogóle dostępne, bo w sumie chwyt jest dłuższy od tego w m4a1, ale nie wiem czy nie krótszy od tego w XM'ie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 19, 2004 Report Share Posted January 19, 2004 hooah, Bejbi, M4A1 nie ma dużo wspólnego z M733... to dwie odrębne konstrukcje. J33 to po porstu obcięty z obu stron M16A2, a M4 to inne troche rozwiązanie. Mad max, Szyna w M733 nie pasuje do M4, mocowania są niewymiarowe. Natomiast nie widziałem szyn do M733 w systemie SIR, RAS czy RIS, wiec jak narazie dupa. a szukalem . Quote Link to post Share on other sites
bejbi Posted January 19, 2004 Report Share Posted January 19, 2004 William A. Jennings a polecasz m773 jako pierwszego elektryka???bo nadal sie zastanwiam co kupic...i nadal nie wiem co wybrac i mam z tym nielada problem.wydac moge 1500zl na samego aeg'a, do tego jeszcze bateria i akumulator i sczerze mowiac z tym mam najwiekszy problem...nie wiem jaka bateria itp.a rozumiem ze dokupujac do m773 kolimator i tlumik to rozumiem ze otrzymamy egzemplarz broni ktory mozna zobaczyc w BDH??? Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 19, 2004 Report Share Posted January 19, 2004 hooah, Tak, M733 jest dobry na pierwszego aega. Osiągami nie odbiega od reszty TM,a wyglądem nawet pzrewyższa moim zdaniem reszte coltów. Nie wpamietam już jak wygladał w BHD, bo zasnęłęm w połowie filmu, ale wiem jedno, z tłumikiem i hi capem viet namskim wygląda zajebscie. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted January 19, 2004 Report Share Posted January 19, 2004 Co do szyny RIS w M733 to jest coś w tym stylu dostępne na Redwolfairsoft.Nie jest to taki system jak w M4 tylko pojedyncza szyna którą montuje się pod spód front gripa(tam gdzie są dziury), nie wiem czy możliwe jest zamontowanie takowej na górze.Plus ostatnio wypuścili przedłużona szynę na rączke która zachodzi na górną część front gripa, też ciekawe rozwiązanie.Innymi słowy jak chcesz sobie zrobić z M733 coś podobnego do ris'a to myśle, że jedynym ograniczeniem jest Twoj portfel. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted January 20, 2004 Report Share Posted January 20, 2004 hooah, z tego co mi wiadomo, to wszystkie szyny RIS i SIR są do M4rek, ewentualnie do M16. Widziałem tylko coś takiego: http://www.first-jp.com/shop/result.phtml?...%8C%9F%8D%F5%81 ale jak dobrze zrozumiałem, to cały M733 z szyna:( Jeżeli to co móisz to prawda, musze looknąć na nowosci na redwolfie;) Quote Link to post Share on other sites
BMP_Mad_Max Posted January 20, 2004 Report Share Posted January 20, 2004 A czy ktoś ma fotę jak wygląda m733 z tłumikiem. Będę bardzo wdzięczny :) . Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted January 20, 2004 Report Share Posted January 20, 2004 Kapral, linka nie da sie wrzucić ale podam jakieś "dojście" redwolfairsoft/products/accessories/laser, rail and light mounts/Actron Hand Guard Rail for TM M733 Odrazu podkreślam ,że juz wspomnialem ze to nie jest system ris tylko pojedyncza szyna. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted January 20, 2004 Report Share Posted January 20, 2004 A czy ktoś ma fotę jak wygląda m733 z tłumikiem. Będę bardzo wdzięczny :) . Quote Link to post Share on other sites
Ar2 Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 WItam! mam pytanka odnosnie m733: - czy pasuja do niego hi capy od m4/m16 , jezeli nie to jakie - czy magazynki CA rooznia sie od tych z TM a dokladniej czy magazynek z CA bedzie pasowal do m733 - jaka szyna montazowa pasuje do m733 (zeby zainstalowac kolimator z CA) dzieki za info! Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 ad.1 Tak ad.2 różnią się wykonaniem ale pasują ad.3 jeśli chodzi o ten kolimator na szynę 20 mm to nie wiem czy jest taka szyna bo standardowa to chyba 11 mm Quote Link to post Share on other sites
Ar2 Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 a ktory jest lepiej zrobiony TM czy CA ? jak w koncu z ta szyna do m733 bo sie pogubilem :? P.S. a moze lepiej kupic low capa ? Quote Link to post Share on other sites
GRSW_Bartek Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 Zastanawiam się nad kupnem M733 TM. Mam jedno pytanie co do tej broni. Jakie metalowe części ma ten karabinek??? Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 9, 2004 Report Share Posted February 9, 2004 a więc: lufa, muszka, język spustowy, przyrządy do regulacji szczerbinki, szcerbinka "rura" na której opierazamontowana jest kolba tzw. chatgin handle(rączka napinania?) pierscien trzymajacy łoże zwalniacz magazynka selektor ognia oraz wszystkie inne możliwe "dinksy", śrubki, gearbox, silnik i lufa wewnętrzna:P Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted March 7, 2004 Report Share Posted March 7, 2004 Pytanie, czy ktos może wie, gdzie mozna dostać tłumik do rzeczonego guna, chodzi mi o taki jaki jest w BHD, lub pokazany na strone Tommygun'a - to zdjęcie po prawej z dwoma gościami w woodlandach.Dzieki za info. Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted March 7, 2004 Report Share Posted March 7, 2004 ten koleś z tłumikiem to Seba z Wrocka... tłumik niestety jest nie do dostania, był robiony na zamówienie jak chcesz to mam kilka fotek.. Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 hooyah, ktos chce fotki M733 RIS? (tak musze sie pochwalic :P ) http://asg.nimfomanka.pl/kapral3.jpg http://asg.nimfomanka.pl/kapral4.jpg http://asg.nimfomanka.pl/kapral5.jpg http://asg.nimfomanka.pl/kapral6.jpg http://asg.nimfomanka.pl/kapral1.jpg http://asg.nimfomanka.pl/kapral2.jpg kopiuj-wklej powinno zadzialac Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 Jak ktos chce obejzec fotki mojej M733 to zapraszam na www.ussf.asg.pl do dzialu media :) Linka do fotek mojej M733 dalem tylko dlatego ze nigdzie na forum ani na wmasg.pl nie ma fotek tego produktu TM ;P Wiec jakby ktos chcial obejzec to ma okazje. Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted March 20, 2004 Report Share Posted March 20, 2004 skad Kapral masz risa? :P zrobiles sam? zamowiles? ktos go produkuje jednak? :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts