lighan_valder Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Oto prosty i tani sposób na dorobienie w miarę stabilnego dwójnoga pod naszą kochaną AK-usię :-P Po pierwsze potrzebujemy tego ustrojstwa :lol: Allegro Następnie musimy odpilować chudszą, plastikową szyjkę anteny. Po tej czynności chwytamy za wiertarkę zaopatrzona w wiertełko nr. 5... fota1 ...demontujemy wycior i przymierzamy czy aby nie za mały otwór wykonaliśmy (dobrze byłoby zrobic wywiert troszkę pod katem to będzie stabilniejszy)... fota2 ... całość montujemy do naszego AK... fota3 fota4 ...i cieszymy sie efektem naszej pracy! Może nie jest to zbyt profesjonalna konstrukcja ale się sprawdza w warunkach bojowych. Pamietajcie tylko, żeby po każdej strzelance dokręcić śruby trzymające "nóżki" anteny. Dzięki temu stojak nie będzie się rozjeżdżał. Poza tym, 6zł to chyba niezbyt wygórowana cena jak na dwójnóg :lol: Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 a czemu nie z patyczków po lodach?? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 potrzeba matką wynalazków :wink: Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 gratuluje :D hehehehe ciekawy pomysł Quote Link to post Share on other sites
BlazakoV Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Hehe, ciekawe jakim cudem nie rozwaliło się to przy pierwszym "agresywniejszym" położeniu na ziemi. ;) Quote Link to post Share on other sites
orcen Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Co macie do valdera, ja też bym tak zrobił gdybym miał zapłacić 200zł za dwójnóg... Szczególnie jeśli te 200zł to byłaby połowa ceny repliki. BTW dzięki za pomysł, właśnie ostatnio chciałem zrobić dwójnóg tylko nie miałem pomysłu jak :) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Dobrym pomysłem jest kupienie dwójnogu od tantala na allegro. Kosztuje on 25 zł. Potrzebujesz - zakładasz, nie potrzebujesz - ściągasz. Quote Link to post Share on other sites
Fearie Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 a jak ściągniesz to nie masz z nim co zrobić:/ Ale ta antenka mi się podoba:D Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Możesz podłączyć do telewizora taktycznego ;) . Quote Link to post Share on other sites
Rak Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 A jak dostałeś na strzelance, to podłączasz sobie kałacha do przenośnego TV na baterie i czekasz na "respa" :mrgreen: :mrgreen: Ale pomysł wybitnie ciekawy i dobry, gratulacje ! :-P Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Czy przypadkiem nóżki od tego "dwójnogu" nie rozłażą się same na boki jak nogi prostytutki ? Swoją drogą to ciekawy sposób składania dwójnogu ;-) Dobrym pomysłem jest kupienie dwójnogu od tantala na allegro. Kosztuje on 25 zł.Można także od PK kupić. Składane nogi i solidny. Jedynie dodatkowa masa na końcu lufy może trochę przeszkadzać. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 (edited) Pomysł fajny z dwójnogiem. :) Sam lubię majstrować przy replikach i dorabiać w domu do nich akcesoria niskim kosztem. Valder nieźle kombinuje, nawet jeśli nie będzie to estetyczne wyglądać to zawsze może się przydać na przyszłość :) Edited May 19, 2007 by headshooter Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Pomysł dobry. WEŹ ZMODYFIKUJ TO JAKOŚ! Pomaluj, zaklej i wyszlifuj poxipolem żeby nie wyglądało na to z czego zostało zrobione. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts