LeszekPL Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 (edited) Wiem, ze temat dawno nie poruszany ale może ktoś jeszcze pomoże. Kupiłem tą replikę jako używkę. Wystrzelałem do tej pory jakieś 1,5 tyś kulek. Rozłożyłem żeby zobaczyć w jakim jest stanie i nie widzę żadnych oznak zużycia. Gumka hop-up biała, nie wiem jaka firma. Z tego co tutaj wyczytałem dobrze jest wymienić na zieloną systemy. Replika ma wyprowadzone dwa zasilania, do przodu i do tyłu na kolbę. Są też dwie baterię, jedna w puszce imitacja lampki na szynę RIS 1500 mA, druga 2000 mA do kolby. I teraz mam pytanie. Czy można podłączyć obydwie baterie jednocześnie i tak używać repliki czy jednak albo jedna albo druga? Edited May 11, 2014 by Marrtinez Niepotrzebne szczegóły dotyczące zakupu tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Jeżeli baterie mają takie samo napięcie wyjściowe i połączysz je równolegle, to będzie hulać. Wtedy napięcie pozostanie takie samo a pojemności się zsumują. Tylko sprawdź najpierw, w jaki sposób jest wykonana instalacja w tej replice. Bo albo była zrobiona z myślą o łączeniu baterii, albo z myślą o używaniu jednej lub drugiej osobno. Najlepiej zapytaj poprzedniego właściciela. Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Poprzedni użytkownik mówi, że nigdy nie używał razem baterii. Instalacja była robione przy zakupie w sklepie taiwangun. Żeby sprawdzić jak jest zrobiona instalacja trzeba rozebrać gearbox? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Raczej nie, wszystko powinno być widoczne bez rozbierania. Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 (edited) Szukam i nie mogę znaleźć. Mam zamontowany zespół szyn ris na lufie zamiast uchwytu. Chciałem założyć standardowy uchwyt ale nie wiem jak się ściąga ten zespół RIS. Żeby to zeszło trzeba muszkę zdemontować? Mam coś takiego: http://www.taiwangun.com/7-zestaw-szyn-ris-do-replik-serii-m-acm?from=listing&campaign-id=19 i chcę to zdemontować Edited May 27, 2014 by LeszekPL Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 proponuję wpisać model repliki w youtube z dopisem disassembly Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Coś się stało w M4 i kulki wylatują na max 10 m. Wyciągnąłem hop-up i wyczyściłem wszystko ale nic to nie dało. Coś w gear boxsie się posypało? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 (edited) Jeżeli kulki wylatują prawidłowo, ale tylko na kilka metrów to możliwa jest jakaś duża nieszczelność, nie tylko w hop-upie, ale też w układzie pneumatycznym w gear box'ie. Na przykład: pęknięta dysza, zużyty o-ring. Edited May 28, 2014 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Czasem leci na 1 m czasem na 10 m. Czyli trzeba rozbierać gear box? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Jeżeli z każdym pociągnięciem spustu kulka wypada, abstrahując do tego na jaką odległość, to oznacza że mechanizm działa, tylko wypycha kulkę za słabo. Powodem tego może być na przykład nieszczelność. Sprawdź szczelność dysza-gumka-hopup. Jak tam jest wszystko ok to trzeba będzie rozbierać gearbox. Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Okazało się, że dysza wypadła z prowadnicy (jest ukruszona). Rozebrałem GB i jest też problem ze stykami, są wypalone. Poszukałem po sklepach i wydaje mi się, że są różne wersję tych styków. Czy są one zamienne, czy musi być konkretny model? Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Witam, co prawda posiadam emke 5181 lecz body jest to samo - a o nie właśnie się rozchodzi. Czy do body BOYI będzie pasować lower receiver od STAG ARMS/VLTOR?? Body mi pękło przy osłonie spustu, niby nie widać i nie przeszkadza, lecz myślę, by sobie podmienić, gdyż vltor ma fajne oznaczenia :) http://wmasg.pl/var/images/community_gallery/92014/309661/main.jpeg Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bezimienny1991 Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Pytanie jak z ta repliką jest obecnie? Warte to uwagi czy syf? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 Syf, chyba że naprawdę dorwiesz okazję. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts