michalll Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 a co ty byś pomyślał o ludziach ( oczywiście jakbyś nie wiedział co to airsoft ) co kupują karabiny na kulki za 500 zł :P ? a/ szkoda im kasy na karabiny za 1000 zł b/ lubią grzebać w chińczykach c/ zabawa pistoletem na plastikowe kulki to dziecinada ??? Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 wszystkie odpowiedzi są poprawne :P ale nie zważyłeś na napis w nawiasie Quote Link to post Share on other sites
aikman84 Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 śledze ten temat i tak się zastanawiam, czy jest coś pozytywnego w tym karabinie oprócz ceny ?? pozdro Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Jak śledzisz temat to sam sobie odpowiedz pozdro Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Nawet nie wiecie ile radości sprawia grzebanie w tej replice xD. A już największą wkładanie styków i ustawianie ich przy komorze HU ;] Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Aż tak to chyba nie jest źle ;]. Jeżeli masz kasę to kup ICS'a ;]. Quote Link to post Share on other sites
egock Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 W ramach uściślenia: @[PwT] Riddick - wypadające magazynki to jest efekt tego że coś kombinowałeś z body/magazynkami czy tak miałeś od początku? Bo chciałem kupić jakieś Low-Cap'y i widzę tu sprzeczne informacje.. O ile dobrze rozumiem, do M4 Boyi pasują: MAG, CA Natomiast low-capów DBoys / Boyui należy sie wystrzegać. A co z resztą magazynków? Ktoś sprawdzał? Jeżeli CA, MAG pasują to innych producentów niby powinny pasować.. ale w innych tematach jest coś o traktowaniu otworu na magazynki w body pilnikiem. czy to dotyczyło innych body? Mam zamiar wymienić sprężynę na M90 albo M100, i jestem gotów się założyć że prędzej czy później Hi-Cap z kompletu będzie miał problem z podawaniem kulek. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Miałem tak od początku. Po co bym grzebał jeżeli by "grało". Na czystą logikę: Body BOYI no to też magi BOYI. Jednak coś nie pasuje. Nie wiem jak inne firmy. Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Witam. Ktoś zna jakieś low/mid capy które nie latają tak w gnieździe w tych Bojach? P.S JAk problem był poruszany, to wybaczyć proszę. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 @ Pissmejker: magi firmy MAG i CA nie latają w BOYI. W każdym razie ja tego problemu na tych magazynkach nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Jeżeli masz możliwość sprawdzenia tych magów w swojej replice to zrób to. Moje BOYI też miały nie latać... Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 W moim Boyu pasują lowcapy PJ, MAG, CA, STAR. Midcapy Specna-arms, GP. Co do reszty nie wiem. No i żadne się nie telepią w gnieździe - a jest już troszkę wyrobione. 15 tyś kulek - nadal brak awarii czy zużycia. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 (edited) a z realcapami są problemy ? :P Co do tych styków to ostatno jak rozbieralem replike to godzine się z nimi męczyłem. PS: Czy wam też ściąga kulke na prawo ? Bo nie wiem czy to wina dystansera gumki czy nie wiadomo czego Edited September 29, 2008 by rushek Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Dystansery są koślawe... Ja nie mam problemów z realcapami Stara (po podklejeniu) i PJ krótkimi (bez podklejania - chodzą jak złoto). Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 A wszyscy mówili, że magi PJ wypadają ;]. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Może te metalowe długie? Mi np. metalowy hi-cap PJ za cholerę nie chce wejść do gniazda. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Długie lowcapy PJ z metalu wchodzą i podają poprawnie. No i jeszcze nigdy mi żaden nie wypadł ;) Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Mówiąc wprost sprawdza się zasada: co chinol to chinol. Dla potomnych: zamim kupisz magi do emki BOYI'a sprawdź jakie ci spasują ;]. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 michalll ja właśnie mam przerobiony dystanser więc może dlatego :P Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 Dystanser raczej nie ma nic do wypadania magayznków. Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 ja mówie o skręcaniu kulki w prawo :P Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 To co innego ;]. Oczywiście, że ma. Dyst. musi leżeć idealnie i wyglądać jak (moje nazewnictwo) wzgórek łonowy ze zdjęć z asgshop'u. Jak jeszcze miałem półsprawną komorę i bawiłem się z krzywym dystanserem to przeważnie osiadał źle czego efektem było skręcanie kulek i pomniejszenie zasięgu. Natomiast jak złączyłem krzywiznę komory z krzywizną dystansera to kulki latały jak szalone na rekordowe odległości i celnie jak... jak Chuck Norris. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Nie koniecznie musi wyglądać jak wg. instrukcji asgshopu - dystanser H układa gumkę trochę inaczej. Jak jest prosty to nawet lepiej działa :D Quote Link to post Share on other sites
rushek Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 czy spasuje do tej repliki komora Systemy ? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 A czemu by miała nie pasować? Oczywiście, że pasuje ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts