Belfer Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Potwierdzam, precka + gumka. Miałem porównanie na mojej stockowej gumce i NIEBO A ZIEMIA ! pzdr Quote Link to post Share on other sites
PawciooO Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 (edited) Mam jeszcze jedno pytanko... Rozkręcam hi-capa zestawowego. Wyjęłem cały moduł magazynka. odkeręciłem wszystkie śrubki, chce go otworzyć na pół, ale coś go w środku trzyma (w okolicach zębatki, bębenka) wiecie co mam zrobić, aby otworzyć ten cały moduł?? Uprzedzam, że czytalem o rozkręcaniu tych magazynków na stronach 36 i 37 :wink: Edited October 19, 2007 by PawciooO Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 (edited) Na tej dużej zebatce do nakręcania jest jeszcze jedna taka jakby blokada i musisz ją zdjąc. Edited October 19, 2007 by macioo Quote Link to post Share on other sites
Sou4 Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 (edited) Potwierdzam, precka + gumka. Miałem porównanie na mojej stockowej gumce i NIEBO A ZIEMIA ! No dobra... Ale jaką gumkę wstawiłeś? Przecież standardowa teoretycznie nie pasuje i żeby zmienić gumkę, trzeba wymienić też komorę... Chyba, że przycinałeś gumkę... Powiedz mi jeszcze, o ile poprawiły sie osiągi (zasiąg, celność) i czy zniknał efekt "rozgrzewania sie gumki" (pierwsze 50-100 kulek podręca marnie, a właściwie, to prawie wcale nie podkręca...) Z góry dzięki za odpowiedzi pzdr Edited October 21, 2007 by Sou4 Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 (edited) Gumka taka http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=193 Komore dokupiłem przy kupnie emki, o standardowych wymiarach http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=81 Zasięg się poprawił, spokojnie 45-50m(Blaster0,25). Po wymianie testowałem w plusowych temp. (ok15st) i gumka zachowywała się normalnie. Skupienie też bardzo dobre (preclufa CA ) Edited October 22, 2007 by Belfer Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Moja P&J jedzie na gwarancje. Tosz to pluje a nie strzela. Quote Link to post Share on other sites
Kicaj Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Ja mam sylikonową gumkę G&P. Nie wymieniałem komory tylko przyciołem gumkę i strzela jak trza. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Raptor Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Witam, Zanim mnie ktokolwiek zlinczuje - szukałem odpowiedzi na moje pytanie ponad godzinę na forum i nie mogłem znaleźć. Przechodząc do rzeczy, jakieś 2 tygodnie temu kupiłem u Krakman'a PJ RIS, dodatkowo zmieniłem (znaczy w sklepie mi zmienili) body na metalowe ( piszę bo może ma jakieś znaczenie co do komory). Mianowicie najpierw sprawdziłem jak karabin działa. Naładowałem baterię (stockową), wszystko ładnie chodzi tylko zasięg to jakieś 20-25 metrów na kulkach 0,2g i HOPUP'ie podkręconym na maximum. Na 20 metrze kulka gwałtownie spada. Wygląda to tak jakby hop up był ustawiony w złą stronę. Sprawdzałem na innej baterii (9,6V) i efekt ten sam. Sądząc po odpowiedziach innych właścicieli PJ raczej taki zasięg nie jest normalny. Myślałem, że może karabin musi się dotrzeć, jednak po wystrzelaniu ok. 1000 kulek problem nie zniknął. Ktoś wie co może być nie tak? Czy odesłać karabin na gwarancję? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 Wg. mnie jest to wina albo dystansera albo źle złożonej komory... Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
PawciooO Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Też tak miałem :???: Rozkręciłem emkę i okazało się, że jedna zębatka do nastawiania hopka porostu sie obluzowała (prawie wyleciała). Trzeba ją docisnąć. Niestety wypadł mi czerwony kabelek i bedę musiał chyba rozkręcać GB. Chyba, że wiecie jak to inaczej zrobić :???: Quote Link to post Share on other sites
sgt.Raptor Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Czy jeśli wymieniłem body na SRC, to czy muszę kupować nową komorę HU, żeby założyć gumkę silikonową? Jeśli tak to jaką mam kupić tą komorę (taiwangun.com)? Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 W komorze src masz od razu metalową komore hopa. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 W komorze src masz od razu metalową komore hopa. A nie czasem chodzi ci o body SRC? ;] Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 no, no wszyscy wiedzą o co chodzi :D Quote Link to post Share on other sites
sgt.Raptor Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Czy to naprawdę jedynie przez tą gumkę ten zasięg jest taki cienki? Paawcio: u mnie z trybikami hopka wszystko ok, co najmniej tak mi się wydaję. Chociaż coś za lekko ten trybik się kręci. Co prawda po około całym obrocie się blokuje całkowicie ale chyba tak powinno być. Spodziewałem się, że ten trybik będzie cały czas dawał jakiś opór (ponoć w niektórych replikach palcem jest ciężko przesunąć) a tutaj chodzi tak jakby w ogóle nic nie ustawiał. Tak powinno być? Gorzej jak okaże się, że te PJ faktycznie mają te 25 metrów zasięgu(nawet mniej) i to nie żadna usterka. Wysyłać na gwarancję czy nie? Poradźcie coś.... Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Jeśli się okaże, że to naprawdę żadna usterka, to ja bym słał na gwarancję lub reklamację. Jeśli coś ma tak słaby zasięg to musi oznaczać, że ma słabą prędkość wylotową, a to oznacza, że owaliliby cię w sklepie więc mógłbyś zareklamować. Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 A Ty chyba dokręcasz tą śrubkę na"trybiku" po ustawieniu hopa. Jeżeli nie dokręciłes to się nie dziw że możesz nim swobodnie kręcić i że masz zasięg 25 metrów skoro sie ustwienie hop-up'a rozregulowuje . Właśnie na hop-up'ie na 0 będziesz miał nie całe 30 m zasięku :) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Raptor Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Sodi chyba źle zrozumiałeś. Napisałem, że sprawdzałem na różnych ustawieniach hopka. Na max. nakręceniu kulki 0,12 powinny lecieć do góry a nie lecą. Nie ma różnicy. A 30 metrów zasięgu to to i tak nie ma. Do 25 metra doleci ale już jest metrowa różnica w wysokości. Śrubki tak nie da się tak dokręcić, żeby się trybik nie ruszał. Wysyłam na gwarancję. Batka też sie do wymiany nadaje. Leci na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 (edited) Wysłałem maila do krakmanów. Ja > Witam, > jaką lufę ma m16a3 od p&j ? > Jaki ma cylinder ? > Gdzie znajduję się bateria i jaki to typ ? > Pozdrawiam Krakmani prec ka - 510 mm cylinder pełny bateria znajduje sie w kolbie pozdrawiam Edited November 2, 2007 by mastah Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 To już mają IV generację? :wink: Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 2, 2007 Report Share Posted November 2, 2007 Skoro tak pisze, może siedzi tam jakaś chińska precka. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 W sumie to nie jest głupie, moja M933 była aż za bardzo precyzyjna jak na chinola o_O Niech ktoś zmierzy suwmiarką! Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 A że się głupio spytam- ile miała twoja lufa? Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 m933 ma 30 cm lufy ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 3, 2007 Report Share Posted November 3, 2007 tak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts