dude1 Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 A czy może wie ktoś jak będzie rowiązana sprawa łączenia upper i lower receiver'a w tym metal body do PJ co ma wyjść już niedługo u Krakmana? Znaczy czy G&P/BOYI-patent czy durne, łamliwe uszka :???: ? szczerze mówiąc przerażają mnie te zażalenia na połamane uszka, więc wole zapytać, bo chce wiedziec na czym stoje..... ...czekac na PeJotowski korpus, brac SRC z badziewnymi uszami, czy BOYI + jakas komora dobra :-P pozdro Quote Link to post Share on other sites
Gisher Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 (edited) Ja mam w mojej pejocie plastikową komorę P&J i hopka silikonowego Guardera - od czasu tej wymiany replika była na jednej strzelance, i sprawowała się dobrze. Zobaczymy, jak to będzie dalej... Edited December 21, 2007 by Gisher Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 (edited) A jak myślicie, która komora jest lepsza deep fire89zł czy systemy za 100zł... Wole juz dopłacić to 10zł, ale mieć dobra komore. Edited December 22, 2007 by Dandi Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 A jak myślicie, która komora jest lepsza deep fire89zł czy systemy za 100zł... Wole juz dopłacić to 10zł, ale mieć dobra komore. Najlepsza jest komora KA, bo ma uszczelnienia. Kosztuje 119 PLN na asgshopie, dużo ludzi ją poleca, w tym panowie z wymienionego sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 Mam rozumieć ze jak kupie ta komore (KA) to juz nie bede musial kupowac gumki?? "Matal + tworzywo + guma" Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 To źle rozumiesz, z gumy są uszczelki. Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 aha dzieki, jak zakupie ta komore i gumke hop systemy to napisze jak dziala... pozdro Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 To wie ktoś jaki patent zastosowany będzie w body do PJ ? uszka czy nieuszka ? Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 A czy to tak trudno napisac maila do Krakmana? Pewnie będą te body z uszami tak jak mają body z ABSu. Najlepsza jest komora KA, bo ma uszczelnienia. Kosztuje 119 PLN na asgshopie, dużo ludzi ją poleca, w tym panowie z wymienionego sklepu. Slepy, skąd wiesz jaka jest ta komora? Próbowałeś ją już? :] Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 Slepy, skąd wiesz jaka jest ta komora? Próbowałeś ją już? :] Nie próbowałem jej, ale jak się czyta XX temat o komorze HU i ludzie mający do czynienia z komorami innych producentów polecają KA i panowie pracujący w ASGShopie też to przyjmuje że to nie są puste słowa. Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 To ja mam pytanie do tych co mają tą komore... Czy naprawde jest dobra i czy opłaca sie ja kupic za taką cene? I czy wejdzie bez problemu? Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 Po nowym roku stane sie jej posiadaczem, więc będę mógł coś o niej powiedzieć ;] A tak się składa, że też mam M16A3 P&J tyle że ja mam metal body. Ale komora powinna pasowac także do body P&J. Jak chcesz więcej info na temat komory KA to poszukaj na forum, bo troche o niej było. Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 kupiłem jednak komore systemy i gumke hop up systemy. I mam problemy:/ 1.zamontowalem cala komore i wsadzilem do lufy, ale jak podkrecam komore to gumka sie wysuwa do konca i przy maxymalnym podkreceniu, dalej krece i gumka sie chowa do minimum przy podkrecaniu i tak moge ciagle krecic. 2. komora nie lezy zbyt dobrze, bo jak wsadzam magazynki to kuki nie wylatuja, komora nie chce dalej wejsc... Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 jednak sam to rozwiazalem 1. wyjolem jedna czesc od starej komory:) 2. wyciolem kwadrat w obudowie Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Mam następujący problem z moim M16A2: Na żadnej bateri mój gun nie chce ruszyc słychac tylko takie : Klik Klik (czyli prąd jest jak mnie pamięc nie myli) Proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Spróbuj bez bezpiecznika. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Ewentualnie to wina silnika, może być źle wyregulowany. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 coś takiego to raczej w dziale "Problemy i serwis" ;-) Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 A przeszkadza Ci to że on to tutaj napisał? Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Mhmm w zasadzie temat jest w dziale: Strona główna > Forum > Broń airsoftowa i problematyka techniczna > AEG/EAG > II klasa > Opisy i informacje Problemy i serwis są poniżej.Ale od biedy jest to jeden z niewielu tematów traktujący o wszystkim co dotyczy serii P&J gen 2 Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 ale gdy ktoś ma problem z M4 PJ ,to gdzie szuka pomocy? w dziale Problemy i serwis.Jak nie znajdzie wątku,to zakłada nowy,ale po co forum zaśmiecać.Potem takiego zjadą ,że nie umie szukać. Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 moze byc problem z żle wyregulowanym silnikiem, albo z kablami, Tak jest w moim przypadku. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted January 5, 2008 Report Share Posted January 5, 2008 Albo cos blokuje zębatki.... W moim starym Ak był to kawałem dosyłacza, a u mojego znajowego w czasie zlotu pękł przerywacz(PJ) i też się wkręcił w zębtaki... Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Moim zdaniem to wina zbyt mocno dociśniętego silnika. Odkręć stopkę i spróbuj ręcznie ustawić jeśli pójdzie nie zostaje nic innego jak dobrze dokręcić. Jeśli nie to prawdopodobnie coś w gb sie sypło. Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Co lepiej by było wsadzic do m4, bore-up z cylindrem typ1 i precka 363mm czy precke 550mm i do tego spręzyne m120 i cicha glowica tłoka? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts