Luminofor Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 (edited) Turnigy nano-tech airsoft 2S 1,8Ah 25/50C - rozejrzyj się za czymś takim (jest np. TUTAJ, chociaż widziałem go też gdzieś w Polsce). 7,4V, więc nie zabije repliki, a spokojnie da rade. O ile się nie mylę, to wymiary ma identyczne ze stockowym NI-MHem. Edited August 11, 2013 by Luminofor Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 a jak by było z wyższym napięciem? boje się, że kupię 7.4 i batka nadal nie uciągnie. Co prawda niedługo może będę miał możliwość sprawdzić gietę na redoxie 11v, ale chciałbym poznać opinię i - przede wszystkim - uwagi forumowiczów. Quote Link to post Share on other sites
paint Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 (edited) A jesteś pewien, że to wina batki? Pisałeś, że na różnych bywa różnie. Jakby to była wina batki, to by ci się kable nie grzały, prędzej batka i silnik. Na twoim miejscu wyjąłbym tłok i sprężynę, złożył gb'ka razem z silnikiem i sprawdził jak będą się kręcić same zębatki. Jak wszystko w porządku, to sprawdziłbym na sucho jak chodzi tłok w prowadnicach i czy nie ma gdzieś zadziorów w szkielecie gb'ka, Ewentualnie jeśli kable się grzeją gdzieś masz zwarcie. Może któryś przewód się przetarł i dotyka gołym drutem obudowę? Edited August 11, 2013 by paint Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 powiem tak - na mojej gp 8.4 replika muli, teraz praktycznie w ogóle nie naciąga. Na pożyczonej od kolegi stockowej od tej giety śmiga jak złoto, nie przerywa, rof niezły. Replika, tak jak niedawno pisałem, była serwisowana przez kolegę i kable są w porządku (choć pewnie i tak zawita tam mosfet). co do gb i reszty bebechów - zostały wyczyszczone i przesmarowane, potem gietkę poskładano. Co ciekawe, na ostatniej strzelance musiałem pożyczyć replikę od kolegi, zaś swoją dałem komuś, kto nie miał swojej ("jak znajdziecie jakąś batkę to może będzie strzelać"). Okazało się, że moja gieta na innej batce śmigała. Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 sorry za dubla, ale ten post dotyczy czegoś innego - gdzie kupić komorę hop-up (najlepiej z gumką i dystanserem) do giety JG G-608? to się nada: http://allegro.pl/jg-komora-hop-up-do-g36-i3467270332.html czy raczej to: http://allegro.pl/komora-hop-up-g36-shs-i3473549442.html Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 To zależy, jaką serię giety masz. Wyciągnij pin nad zatrzaskiem magazynka i wyjmij gniazdo magazynka. Powinieneś poznać, którą komorę masz u siebie. Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 właśnie z tym jest problem, bo jest ona niemal zmasakrowana ;) ale bardziej przypomina tą shs. oczywiście do tego muszę kupić gumkę - ta się sprawdzi: http://allegro.pl/gumka-hopup-guarder-przezroczysta-i3473572689.html ? bo czytałem gdzieś, że w tych gietach są problemy ze szczelnością na linii lufa-komora-dysza po zmianie gumki... Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Ja ma przezroczystego Guardera w swojej G36C i żadnych problemów ze szczelnością nie ma. Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted August 17, 2013 Report Share Posted August 17, 2013 no i znowu ja ;) jeszcze nie zmieniłem tej komory, będę musiał też wymienić atrapę komory gazowej, bo też jest utrącona w miejscu, w którym łączy się z komorą hopka. Problem jest taki, że obecnie replika pluje kulkami jak strzelba - po kilka na raz i na krótki dystans. Kulki czasem wydostają się z komory i wpadają gdzieś w body, nad dżirboxa itp. magazynek podaje nierówno, przed dyszę wchodzi nieraz po 5 kulek. I zadam tutaj bardzo, bardzo głupie pytanie - to jest właśnie BARDZO duża nieszczelność? wymiana komory hopa i komory gazowej załatwi problem? Quote Link to post Share on other sites
henno Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Wymiana atrapę bloku gazowego i kamory hop up. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Jak masz uszkodzoną atrapę bloku gazowego, to nie zazdroszczę, bo to jedna z droższych części do wymiany. I jedna z mniej problemowych. Częściej udaje się przy wyciąganiu urwać "uszy" komory HU które trzymają i stabilizują ją w bloku gazowym. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 Jak masz uszkodzoną atrapę bloku gazowego, to nie zazdroszczę, bo to jedna z droższych części do wymiany. Część za całe 30zł to naprawdę "jedna z droższych części"? Quote Link to post Share on other sites
Hasz Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 (edited) Witam wszystkich Jestem zielony w temacie przeróbek i ogólnego upgrade'u broni i mam następujące pytanko: Czy wymiana sprężyny na słabszą przełoży się na zwiększenie szybkostrzelności? Chodzi mi przystosowanie repliki do CQB i nie zależy mi na mocy :icon_smile: Jako nowemu użytkownikowi tego forum, polecam najpierw trochę się wysilić i poszukać odp. na nurtujące pytania, bo pytasz o rzecz która niejednokrotnie była poruszana i tematów jest mnogo. Odp. na twoje pytanie to : TAK, rof się zwiększy dając słabszą sprężynę jest jeszcze parę innych opcji aby był większy, info. uzyskasz czytając forum. S1 Edited August 19, 2013 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Część za całe 30zł to naprawdę "jedna z droższych części"? Za 30pln biorę w każdej ilości :D Zwykle chodzą po 50-70pln. Co w G36 jest droższe, oprócz kompletnego GB? Quote Link to post Share on other sites
michal_la Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Dwa pytanka: Czy zastosowanie dyszy i głowicy BU przy standardowej średnicy pozostałych części wpłynie na osiągi repliki? Czy komora SHS/PPS będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Czy zastosowanie dyszy i głowicy BU przy standardowej średnicy pozostałych części wpłynie na osiągi repliki? A jak masz zamiar to zrobic? A co z cylindrem? A co z glowica tloka? .... Nie da rady. Quote Link to post Share on other sites
michal_la Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 (edited) Namierzyłem coś takiego: http://azteko.pl/glo...duo-p-6469.html I stąd to pytanie A z głowic która będzie pasować? http://azteko.pl/shs...ype-p-2555.html http://azteko.pl/shs...ype-p-2132.html Kolejny co tylko pyta. :icon_evil: Pisz kolego zrozumialej,( z zaznaczeniem czy głowica tłoka czy cylindra) mylisz trochę pewne sprawy, poczytaj forum a będziesz miał wiedzę jak wyglądają głowice płaskie, wyciszone oraz co z czym sie łączy . Odnośnie części tematy znajdują się tu http://forum.wmasg.pl/forum/402-czesci-wewnetrzne/ Kolejne dziwne pytania będę kasował . S1 Edited August 22, 2013 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Za 30pln biorę w każdej ilości :icon_biggrin: Zwykle chodzą po 50-70pln. Co w G36 jest droższe, oprócz kompletnego GB? to przygotuj parę stów i pisz do taiwana, bo tam jest 15zł za jedną połowę - czyli komplet 30zł ;) co do mojej giety - wymieniłem komorę na SHS razem z gumką która była w tej komorze - i jest o niebo lepiej. W tym bloku gazowym z jednej strony zachowało się łoże komory, więc hopup oparł się o nie i trzyma się stabilnie. W dodatku regulacja hopa jest znacznie lepsza niż na fabrycznej komorze - gałka chodzi ciężej (sam wymieniłem ją na fabryczną), nie ma luzu, w efekcie regulacja jest bardziej precyzyjna. Nie muszę chyba mówić, że znikły wszelkie problemy z podawaniem kulek, pomimo braku dystansowania komory względem gb?;) Quote Link to post Share on other sites
michal_la Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 piotrek18tw NIe napisałeś tylko, że nie pasuje standardowa dysza. O komorę zachacza ta podłóżna wypustka i nie wystepuje ruch posuwisto zwrotny. Załatwieniem problemu jest: 1. spiłowanie wypustki 2. kupno innej dyszy (pasują bore up) Quote Link to post Share on other sites
piotrek18tw Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 michal_la, nie wiem o co może Ci chodzić. U mnie wszystko śmiga jak złoto, a oprócz komory wszystko fabryczne. Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Mam pytanie: czy jak kupie którąś z tych luf, będę musiał zmieniać cylinder itp, czy będzie śmigać samo? http://gunfire.pl/product-pol-1152195705-Lufa-6-03-247-mm.html http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=11180 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8419 Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 Jeżeli nowa lufa ma taką samą lub podobną długość jak stara (a tak jest w twoim przypadku), to nie musisz zmieniać cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 (edited) Jeżeli nowa lufa ma taką samą lub podobną długość jak stara (a tak jest w twoim przypadku), to nie musisz zmieniać cylindra. Oryginalna lufa ma 250mm Która z tych 3 będzie najlepsza? (Karabin g36c gfc/jg) Edited September 2, 2013 by Quzodor Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Poszukaj lepiej lufy SYSTEMY. Podobnie stoi cenowo. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 G36 JG. Dysza do G36 ProTech 25,2mm Głowica clylindra ProTech V3 Cylinder SHS typ 0 Głowica tłoka SHS płaska ALU. SP120 Guarder (nowa seria) Gumka Systema Energy 408-410fps trzyma Polecam te części, pasują bez żadnych kombinacji i dają bardzo dobre wyniki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts