Mamut Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Pisz bardziej składnie, bo z tego co ja rozumiem to twój problem, że ci replika kulki podkręca jak podkręcasz hopkę. :P Ale, tak. Zielony G&G to dobry plan. Mam G608 z taką gumą i bardzo sobie chwalę. Ale jeśli nie zamierzasz zwiększać fps, to możesz dać nawet bardziej miękką gumkę. Może Tru-Hop? Quote Link to post Share on other sites
Tomson2801 Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 (edited) Podkręca je cały czas w skrócie mówiąc, strzelam 0.23g ;) #edit - planuje zwiększenie FPS ale z racji braku wiekszej kasy w tej chwili chce zaczac od polepszenia skupienia i celności dlatego myslalem hu green g&g no i precke 363mm Edited June 24, 2017 by Tomson2801 Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Kulki dobre. Najpewniej masz źle złożoną komorę. Quote Link to post Share on other sites
Tomson2801 Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 A jak to sprawdzic? Dopiero zaczynam przygode z airsoftem nie bardzo ogarniam :D Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Przeszukaj forum. Temat wałkowany mocno. Albo YouTube, filmy są. Quote Link to post Share on other sites
Tomson2801 Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Gumkę hu i precke i tak bede zmieniał to wtedy to przejrze btw jaka dlugosc precki polecacie do giety? Bedzie kryta tłumikiem. Quote Link to post Share on other sites
Peterovicz Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Witam. Jako że jest tu wątek z tuningiem G36 od JG, to mam w posiadaniu G608 od JG i chciałbym się zapytać czy ten zestaw tuningowy jest wystarczający, aby osiągnąć jakieś ~400-450 FPS i dosyć znośny ROF: - lufa wewnętrzna MadBull Steel Bull 6.03/247 mm -- http://redberet.pl/p/181/1152260766/madbull-steel-bull-stalowa-lufa-precyzyjna-6-03-247mm-lufy-201-300mm-lufy-wewnetrzne-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-akcesoria.html - gumka Hop-Up Systema czarna -- http://redberet.pl/p/133/1152243821/systema-gumka-hop-up-czarna-gumki-hop-up-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-akcesoria.html - komora Hop-Up CNC ProWin -- http://redberet.pl/p/132/1152298576/komora-hop-up-cnc-do-replik-typu-g36-komory-hop-up-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-akcesoria.html - tłok SHS aluminiowy 14 stalowych zębów -- http://azteko.pl/shs-aluminiowy-tlok-z-14-stalowymi-zebami-p-10948.html - zębatki SHS 18:1 -- http://redberet.pl/p/151/1152296145/komplet-stalowych-kol-zebatych-18-1-zebatki-czesci-gearboxa-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-akcesoria.html - silnik Tornado High Torque -- http://azteko.pl/tornado-silnik-tornado-f1-high-torque-gen2-krotki-p-12115.html -dysza ArmaTech doszczelniona CNC -- http://redberet.pl/p/138/1152267062/arma-tech-dysza-uszczelniona-cnc-g36-apn036-dysze-czesci-gearboxa-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-akcesoria.html -głowica cylindra aluminiowa podwójnie doszczelniona ACME -- http://azteko.pl/podwojnie-doszczelniona-aluminiowa-glowica-cylindra-do-g36-p-8880.html Proszę, aby osoby obeznane w temacie tuningu wypowiedziały się. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Witam. Jako że jest tu wątek z tuningiem G36 od JG, to mam w posiadaniu G608 od JG i chciałbym się zapytać czy ten zestaw tuningowy jest wystarczający, aby osiągnąć jakieś ~400-450 FPS i dosyć znośny ROF: ... 450 fps w króciaku? To tak samo bez sensu jak ładowanie dłuższej lufy i maskowanie tłumikiem.Jak robisz szturmówkę to bierz długą wersję. Zestaw części wybrałeś znośny. Pamiętaj by wpakować sprężynę dobrego producenta, bo doszczelnianie tyle ci nie da ze stocka. Ja bym brał inną gumkę, ale ludzie tą systemę też sobie chwalą. Co do komory ProWin, pamiętaj, że jeśli chcesz ją dokręcić do gearboxa to musisz zaopatrzyć się w dłuższą śrubę. Ja musiałem też wyciąć otwór w body i blaszce suwadła pod tą śrubę. Tak po prawdzie, ta komora nie jest ci za bardzo potrzebna jeśli nie robisz snajpy / DMR. Quote Link to post Share on other sites
Peterovicz Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 450 fps w króciaku? To tak samo bez sensu jak ładowanie dłuższej lufy i maskowanie tłumikiem.Jak robisz szturmówkę to bierz długą wersję. Zestaw części wybrałeś znośny. Pamiętaj by wpakować sprężynę dobrego producenta, bo doszczelnianie tyle ci nie da ze stocka. Ja bym brał inną gumkę, ale ludzie tą systemę też sobie chwalą. Co do komory ProWin, pamiętaj, że jeśli chcesz ją dokręcić do gearboxa to musisz zaopatrzyć się w dłuższą śrubę. Ja musiałem też wyciąć otwór w body i blaszce suwadła pod tą śrubę. Tak po prawdzie, ta komora nie jest ci za bardzo potrzebna jeśli nie robisz snajpy / DMR. Jaką sprężynę był polecał? no snajpy zbytnio nie będę robił. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 To zależy z kim się strzelasz. Ja króciaka zrobiłem dla siebie na 330 fps. Działa w lesie i mogę włazić do budynków. Jest duża oszczędność na częściach i zwiększa się żywotność. Trzeba tylko pamiętać, że lufa, gumka i kulki muszą być prima sort (nie znaczy, że muszą być drogie). No i szczelność na poziomie uber. Całą konstrukcję można robić na raty bez obaw, że coś się posypie. Zaznaczam, że jestem zwolennikiem francuskiego poziomu fps i Fine Tuningu. Co widać po moich replikach. Quote Link to post Share on other sites
Peterovicz Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 To zależy z kim się strzelasz. Ja króciaka zrobiłem dla siebie na 330 fps. Działa w lesie i mogę włazić do budynków. Jest duża oszczędność na częściach i zwiększa się żywotność. Trzeba tylko pamiętać, że lufa, gumka i kulki muszą być prima sort (nie znaczy, że muszą być drogie). No i szczelność na poziomie uber. Całą konstrukcję można robić na raty bez obaw, że coś się posypie. Zaznaczam, że jestem zwolennikiem francuskiego poziomu fps i Fine Tuningu. Co widać po moich replikach. No ja tam bym chciał właśnie, żeby to był szturmiak, bo chciałbym miec szanse z innymi w las i na budynek, na las żebym mial zasięg, a na budynek żebym nikogo nie pozabijal XD Quote Link to post Share on other sites
Buczor Posted June 29, 2017 Report Share Posted June 29, 2017 Panowie mam mały problem. Posiadam G36C JG i postanowiłem ją trochę podkręcić. Siedzi w nim teraz: -lufa 363 pps -komora airsoftpro -gumka zielona g&g -m120 -silnik shs -prowadnica łożyskowana shs -cylinder typ 1 -tłok, głowica cylindra, głowica tłoka shs Problem jest w tym, że jak i na dyszy 25,25 i 24,2 magazynek nie podaje kulek do komory (puste strzały). Ktoś miał podobny problem lub wie co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted June 29, 2017 Report Share Posted June 29, 2017 (edited) Panowie mam mały problem. Posiadam G36C JG i postanowiłem ją trochę podkręcić. Siedzi w nim teraz: -lufa 363 pps -komora airsoftpro -gumka zielona g&g -m120 -silnik shs -prowadnica łożyskowana shs -cylinder typ 1 -tłok, głowica cylindra, głowica tłoka shs Problem jest w tym, że jak i na dyszy 25,25 i 24,2 magazynek nie podaje kulek do komory (puste strzały). Ktoś miał podobny problem lub wie co z tym zrobić? Problemów może być kilka: - Uszkodzona listwa dosyłacza - Zużyta listwa dosyłacza - Źle zamontowana dysza na listwie - Źle zamontowana sprężyna listwy dosyłacza - Dysza cofa się za mało (zużyta listwa / za długa dysza) - Źle osadzona gumka HU lub za mocno skręcona gumka HU - Zła amunicja (ja miałem taki problem z kulkami MadBull 0.4g) - Dysza siedzi za ciasno na głowicy i odwala cyrki - Za szybki silnik i / lub brak opóźniacza popychacza dyszy na zębatce tłokowej (miałem taki problem). - Brudny magazynek - Za słaba sprężyna magazynka - Brudna lufa (zacinka) Sprawdziłeś przedmuchy metodą "na papierek" (kwadracik 8x8mm osadzony na kanale)? BTW: Do komory AirsoftPro jest chyba dedykowana dysza 24.2mm. Dłuższa może rozpychać kołnierz. Dla lufy 363mm nie lepszy byłby cylinder typu 2? Edited June 29, 2017 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
Centek Posted August 21, 2017 Report Share Posted August 21, 2017 (edited) Witam, leci do mnie właśnie taka gieta, która ma zmienić mocno już zmęczonego Ak'acza https://gunfire.pl/p...nu-JG2238A.html Będzie robiona na parasnajperkę. Kilka rzeczy chcę przełożyć właśnie z ak, tj. M130 Guarder Tłok SHS - 15 metalowych zebow Precka 6,02 - 509mm Guarder Mosfet AB Gumka zielona Guarder Zębatki stalowe od E&L Airsoft Z tego co wyczytałem to bore-up z AK nie podejdzie. Chcę dokupić do giety następujące rzeczy: https://gunfire.pl/p...andardu-JG.html https://gunfire.pl/p...g-type-SHS.html https://gunfire.pl/p...Up-G36-SHS.html Czy to wszystko ze sobą zabangla? Czy coś zmienić w planach, dokupić coś jeszcze itp? Docelowo będzie latać na Lipo 11,1. Dodatkowo jakie kable polecacie na podmianę za stockowe? EDIT: Dodam ze AK miał 480 FPS i mniej wiecej taki tez wynik chciałbym uzyskać. Edited August 21, 2017 by Centek Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 21, 2017 Report Share Posted August 21, 2017 (edited) Komentowanie zakupu G36 od JG za tysiaka zakończę na tym zdaniu: To Twoje pieniądze. Chyba że kupiłeś używkę i link jest poglądowy. Moje spostrzeżenia / uwagi: Jak AK miał bore up'a, a G36 nie ma to będzie trochę mniej FPSów. Bore up do G36 różni się dyszą i głowicą cylindra, ale można spróbować na głowicy cylindra od AK, jest to trochę krótsza rurka, ale pewnie będzie działać. Tylko dyszę dokupić. Ja lubię tłoki z 14 zębami. Jak mam taki z 15, to wywalam drugi lub przedostatni ząb, zależy jak patrzeć. Jak tłok ma plastikowe zęby to się samo zweryfikuje ;) Guarder ma chyba tylko czarne i przeźroczyste gumki. Chodziło o G&G? Jest to dobra gumka. Jak chcesz zostać przy standardowej szerokości cylindra, to głowica cylindra SHS jest ok. Zwłaszcza że stok to pewnie jakiś żal. Nie wiem czy jest sens kupować plastikową komorę od SHS'a. To jest raczej część zamienna, nie tuningowa. Jak już zmieniać hopka to na takiego przykręcanego do GB. ProWina lub AirsoftPro. Dobieranie dyszy zawsze jest najgorsze, bo każda zmiana gumki lub komory może powodować lekkie zmiany w odległościach i trzeba modyfikować starą dyszę lub dobrać nową o odpowiedniej długości. Na szczęście są w miarę tanie i można kupić kilka. A tak to wszystko powinno działać. Edited August 21, 2017 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Centek Posted August 21, 2017 Report Share Posted August 21, 2017 Komentowanie zakupu G36 od JG za tysiaka zakończę na tym zdaniu: To Twoje pieniądze. Chyba że kupiłeś używkę i link jest poglądowy. Moje spostrzeżenia / uwagi: Jak AK miał bore up'a, a G36 nie ma to będzie trochę mniej FPSów. Bore up do G36 różni się dyszą i głowicą cylindra, ale można spróbować na głowicy cylindra od AK, jest to trochę krótsza rurka, ale pewnie będzie działać. Tylko dyszę dokupić. Ja lubię tłoki z 14 zębami. Jak mam taki z 15, to wywalam drugi lub przedostatni ząb, zależy jak patrzeć. Jak tłok ma plastikowe zęby to się samo zweryfikuje :icon_wink: Guarder ma chyba tylko czarne i przeźroczyste gumki. Chodziło o G&G? Jest to dobra gumka. Jak chcesz zostać przy standardowej szerokości cylindra, to głowica cylindra SHS jest ok. Zwłaszcza że stok to pewnie jakiś żal. Nie wiem czy jest sens kupować plastikową komorę od SHS'a. To jest raczej część zamienna, nie tuningowa. Jak już zmieniać hopka to na takiego przykręcanego do GB. ProWina lub AirsoftPro. Dobieranie dyszy zawsze jest najgorsze, bo każda zmiana gumki lub komory może powodować lekkie zmiany w odległościach i trzeba modyfikować starą dyszę lub dobrać nową o odpowiedniej długości. Na szczęście są w miarę tanie i można kupić kilka. A tak to wszystko powinno działać. Tak, chodziło o G&G, z rozpędu tak mi się napisało :P Dzięki za podpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted August 21, 2017 Report Share Posted August 21, 2017 Witam, leci do mnie właśnie taka gieta, która ma zmienić mocno już zmęczonego Ak'acza https://gunfire.pl/p...nu-JG2238A.html Będzie robiona na parasnajperkę. Kilka rzeczy chcę przełożyć właśnie z ak, tj. M130 Guarder Tłok SHS - 15 metalowych zebow Precka 6,02 - 509mm Guarder Mosfet AB Gumka zielona Guarder Zębatki stalowe od E&L Airsoft Z tego co wyczytałem to bore-up z AK nie podejdzie. Chcę dokupić do giety następujące rzeczy: https://gunfire.pl/p...andardu-JG.html https://gunfire.pl/p...g-type-SHS.html https://gunfire.pl/p...Up-G36-SHS.html Czy to wszystko ze sobą zabangla? Czy coś zmienić w planach, dokupić coś jeszcze itp? Docelowo będzie latać na Lipo 11,1. Dodatkowo jakie kable polecacie na podmianę za stockowe? EDIT: Dodam ze AK miał 480 FPS i mniej wiecej taki tez wynik chciałbym uzyskać. 480 fps powinieneś uzyskać na miętowo bez bore-up przy SP130. Ogólnie to wybrałeś sobie słabą bazę na snajperkę (wiem po sobie). Front trzeba usztywnić, by się łatwo nie złamał a w tym egzemplarzu jest to prawie niewykonalne tanim kosztem. Komorę SHS sobie daruj i tak jak napisał Huba, zaopatrz się w przykręcaną. Jeśli zmienisz komorę, to dysza też do wymiany na standard TM (24.5mm), ale jak napisał Huba może czekać się dopasowywanie. Ja mam przewody modelarskie do 15A fi 1.5mm w cienkiej izolacji silikonowej. Zniosą wszystko co oferuje się do ASG. Przy Li-Po 11.1V instaluj obowiązkowo chociaż mały mosfet (przy założeniu że ogień semi). Reszta ok. Quote Link to post Share on other sites
Centek Posted August 22, 2017 Report Share Posted August 22, 2017 480 fps powinieneś uzyskać na miętowo bez bore-up przy SP130. Ogólnie to wybrałeś sobie słabą bazę na snajperkę (wiem po sobie). Front trzeba usztywnić, by się łatwo nie złamał a w tym egzemplarzu jest to prawie niewykonalne tanim kosztem. Komorę SHS sobie daruj i tak jak napisał Huba, zaopatrz się w przykręcaną. Jeśli zmienisz komorę, to dysza też do wymiany na standard TM (24.5mm), ale jak napisał Huba może czekać się dopasowywanie. Ja mam przewody modelarskie do 15A fi 1.5mm w cienkiej izolacji silikonowej. Zniosą wszystko co oferuje się do ASG. Przy Li-Po 11.1V instaluj obowiązkowo chociaż mały mosfet (przy założeniu że ogień semi). Reszta ok. Co znaczy usztywnić, żeby się nie złamał? W sensie, że giwera jest delikatna i łatwo złamać? Komorę hopa w takim razie na początek odpuszczę, myślałem, że ta z SHS'a będzie lepsza niż stockowa. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted August 22, 2017 Report Share Posted August 22, 2017 (edited) Atrapa komory gazowej w gietach standardu TM ma tendencję do łamania się, bo lufa zewnętrzna na niczym się nie wspiera. Ja to obszedłem zamieniając lufę na tłumik 20mm i piłując standardowy front. U Ciebie szczelina jest za duża na ten patent. FIA przez ten feler w początkach swego istnienia sprzedała swoje giety i przenieśli się na emki. Edited August 22, 2017 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
arte555 Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 Witam jestem nowy w ASG i mam do Was takie pytanie. Mianowicie chciałem zrobić tuning JG0638 V2 ( ta z regulacją FPS 360-400 ) aby nadawała się do walk w lesie, chodzi głównie o zasięg i celność tejże repliki i o ile jest to możliwe zwiększenie mocy. Więc pytanie - co bym musiał w niej wymienić i ile mniej więcej by mnie to kosztowało. PS. Replika to czysty stock nie było jeszcze nic wymieniane. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 (edited) Precka i gumka. Daj to serwisantowi. Mówię tak, bo sam dobierzesz najpewniej złe części i zrobisz przedmuchy. Edited September 8, 2017 by Mamut Quote Link to post Share on other sites
arte555 Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 Oki dzięki tak zrobię. A jeszcze takke pytanko co do lufy, lepiej wsadzić dłuższą i zakryć jakimś tlumikiem czy zostawić długość jaka jest? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 Zostaw. Nawet lufy 23cm spokojnie idzie trafiać na 60-70m. W Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 Dokładnie. W moim G36C zmieniłem stocka na tanią preckę PPS 6.03mm o tej samej długości + gumka AimTop M90-M120 i na kulkach Rockets 0.23g do ~50-60m leci jak po sznurku. Dalej raczej nie dolatuje, ale nie mierzyłem. Quote Link to post Share on other sites
arte555 Posted September 8, 2017 Report Share Posted September 8, 2017 Ok dzięki wielkie za rady zrobię tak jak pisaliście. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts