seger Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 adamus21: stockowy i m120 guardera i li-po potezne, 10k kulek zero sladu zuzycia u kumpla w gietce) :) Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 (edited) Witam, mam problem z hop-upem. Dziś zmieniałem gumkę na sylikonową systemy i po złożeniu komory widzę że gumka nie wysuwa się pomimo regulacji pierścieniem. Kiedy zdemontuje pierścień i naciskam tym klockiem, który popycha dystanser palcem to gumka się wysuwa. Więc w czym może być problem? Edited December 26, 2009 by Vetius Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 źle założony pierścień , brak dystansera, za mały dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Adamus21 Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Witam, mam problem z hop-upem. Dziś zmieniałem gumkę na sylikonową systemy i po złożeniu komory widzę że gumka nie wysuwa się pomimo regulacji pierścieniem. Kiedy zdemontuje pierścień i naciskam tym klockiem, który popycha dystanser palcem to gumka się wysuwa. Więc w czym może być problem? W moim G36C było to samo.Wymieniłem dystanser na guarderowski i śmiga. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Kolega seger wyczerpał wszelkie możliwości, jak nic nie spaprałeś przy zakładaniu to stawiam na zbyt mały dystanser... Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Pierwszy raz zakładałem gumkę. Dystanser jest stockowy. Dziś rano chwile postrzelałem bo jednak minimalnie się wysuwa, ale jednak za mało podkręca. Dziś jestem na wyjeździe to jak wrócę to porobię coś z dystanserem. Dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Zmiana dystansera pomoże - u siebie miałem to samo po wstawieniu gumki Systemy. Jak już ktoś wcześniej pisał dystanser Guardera będzie odpowiedni. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Chciałbym wszystkim właścicielom Giet JG polecić uszczelnione dysze ze sklepu AirsoftPro. Właśnie zamontowałem takie cudo w swojej gieni... Wymiary takie same jak stockowa dysza - żadnych problemów z szczelnością. Jest to IMO miła alternatywa dla kombinacji z komorami CA, piłowaniem ząbków i popychaczy. Sklep w swojej ofercie ma też uszczelnione dysze BU... Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Ja tam wolałbym komorę CA. Miałem taką (niestety połamała się) i o wiele wygodniej się w niej wymienia gumkę hop-up. Nie tak jak w JG, gdzie żeby wsadzić gumkę trzeba kręcić, starać się itp. W CA wystarczy odrobina silikonu w spray'u (dosłownie kroplę) i lufę z gumką można jednym ruchem wsunąć. No i dysza od CA pasuje do tej komory. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 O ile dobrze mi się wydaje to im ciaśniejsza komora tym lepsza szczelność... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 O ile dobrze mi się wydaje to im ciaśniejsza komora tym lepsza szczelność... Dobrze Ci się wydaje, do tego komora CA jest mniej szczelna właśnie... Dysza od G36 CA też pasuje do JG, wystarczy popiłować popychacz... Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Ale czy podpiłowując popychacz nie osłabiamy go ? Dobra, wiem... ;-) Dla leniwych - dysza z AirsoftPro! Quote Link to post Share on other sites
acidrinker Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 (edited) Witam planuje zakup Giety i z miejsca chciałbym ją lekko umocnić, zastanawiam się nad takimi częściami. http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...6c_src-127.html precka systemy http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...ystema-874.html prowadnica systemy http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=284 i ta gumka mam problem z doborem sprężyny, gdyż jestem nowicjuszem i nie chce żeby do się rozdupczyło w środku więc tutaj proszę was o poradę oraz o ewentualne uwagi na temat powyższych części Edited January 17, 2010 by acidrinker Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Witam planuje zakup Giety i z miejsca chciałbym ją lekko umocnić, zastanawiam się nad takimi częściami. http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...6c_src-127.html precka systemy Z tego co widzę to preca jest SRC, a nie Systemy :wink: Bierz w ciemno Systemę, mimo że średnica 6,04mm ale za to na całej długości lufy, a w SRC to różnie bywa. Ze sprężyną to zależy ile chcesz wycisnąć z giwery, ale przy dobrym uszczelnieniu sp 120 Guardera wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
werner Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Z racji ogolnego niepozadku w tym temacie zadam i ja swoje pytanie: Czy jest sens kupowanie precyzyjnej lufy do G36K firmy JG ? Czy to tylko wyrzucenie kasy w bloto? Chce powoli zaczac tuning, dlatego zaczynam od lufy. Co kupic, jaki producent ? Promyk ? Quote Link to post Share on other sites
acidrinker Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 (edited) nie z tej karty link wkleiłem ;) obok było, mialem na myśli to http://www.casg.pl/product-pol-123-Lufa-pr...N-P90-G36C.html sprężynę chcę jak najmocniejsza, ale bezpieczną do tego co zamierzam powyżej wymieniłem Edited January 17, 2010 by acidrinker Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Z racji ogolnego niepozadku w tym temacie zadam i ja swoje pytanie: Czy jest sens kupowanie precyzyjnej lufy do G36K firmy JG ? Czy to tylko wyrzucenie kasy w bloto? Chce powoli zaczac tuning, dlatego zaczynam od lufy. Co kupic, jaki producent ? Promyk ? Jak najbardziej jest sens kupowania lufy. A G36 od JG to jedna z najlepiej zrobionych "chińskich" replik. Ja w obu swoich G36 używam KM-Head, ale Systema czy Prometheus też będą działać, wszystko zależy od tego co chcesz osiągnać. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Promyk będzie ze spokojem śmigać. Co do sprężyny to te części ze spokojem wytrzymają każdą sprężynę, ale bebechy gearboxa jak i sam szkielet już nie. Tutaj masz już do czynienia z swego rodzaju loterią: jednemu da radę na sp140, a innemu rozleci się już na sp120. Moim zdaniem w miarę rozsądnym rozwiązaniem jest sp 130 (nie trzeba zębatek wymieniać, no i szkielet nie powinien za szybko paść) Można też pomyśleć nad wymianą baterii na li-po. A na tej sprężynie można przy dobrym uszczelnieniu już te 450-480 fps uzyskać. Quote Link to post Share on other sites
acidrinker Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 dobra a szkielet to duży koszt ? Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Nie martwiłbym się o szkielet bo to V3 i dużo wytrzyma, nie ma co niepotrzebnie kasą szastać. Quote Link to post Share on other sites
acidrinker Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 czyli bez stresu można ładować, z czasem pewnie i za gb się wezmę (czyt. jak kasa będzie ;) ) dzięki wszystkim za info Quote Link to post Share on other sites
werner Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Bo plan mam taki, aby kupic precke i dodatkowy GB z chwytem. W jednym GB miec +/- 460 FPS ( na las), a drugi GB stokowy do CQB. Ale to jak mowicie, ze do bede musial kupic do sp140 wzmacniany GB ii wszystkie nowe czesci to sie musze zastanowic :D Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 460 fps to ze spokojem na sp130 uzyskasz. a jak zainwestujesz w bore up to i nawet deko więcej się wyciśnie. Do tego nie potrzeba jakichś uber wzmocnionych szkieletów. V3 jest rzeczywiście wytrzymalszy, nawet w stocku :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Witam, czy stockowy szkielet wytrzyma SP120 na batce 10,8V i krótkimi/średnimi seriami? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Wytrzyma, u mnie działało z li-po 11,1 i dłuugie serie :P (pierwsza gieta g36c jeszcze na 6mm łożyska). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts