Jade Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 kiedyś znalazłem takie zdjęcie: http://img507.imageshack.us/img507/3689/hy...2nightsfsy1.jpg i zastanawiam się jakiego kraju jest ten kamuflaż i gdzie można dopaść taki mundur?? jeżeli napisałem to w złym dziale to prosił bym o przeniesienie [stosuj wielkie litery i interpunkcję] Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 To chyba kamuflaż stosowany przez Jordanię. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Wręcz na pewno Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Zgadza się. Literki "ka2" w adresie oznaczają "King Abdullah 2nd", obecny władca Jordanii przykłada dużą wagę do rozwoju sił zbrojnych (nic dziwnego w tamtym rejonie...) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted June 23, 2007 Author Report Share Posted June 23, 2007 A czy ktoś wie gdzie można to dostać?? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Odpowiedź "w Jordanii?" aż się ciśnie na usta ;-) Nie łatwiej kupić MARPATa? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Kiedyś był na ebay'u, ale poszedł za jakąś horrendalną kwotę. Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 Aż tak bardzo podoba Ci się ten kamuflaż, że chcesz go miec ? Ja nie wiem jak to jest, ktoś wykopie w necie jakiś mundur nie do dostania i zaraz chce go miec. Nie lepiej zwykłego marpata kupic ? Przepraszam za brak literki "ci", ale klawiatura mi świruje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 (edited) Jakością wykonania w stosunku do MARPATa, przypominają polską panterę w pikselu. Edited June 23, 2007 by akm Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 23, 2007 Report Share Posted June 23, 2007 A może jakieś uzasadnienie tego stwierdzenia? Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted June 23, 2007 Author Report Share Posted June 23, 2007 (edited) Chodzi o to, że ten mundur był w serialu "Battlestar Galactica" i między innymi z tego powodu chciał bym go mieć (poza tym jest bardzo piękny) bardziej zależało by mi na tym niebieskim. Edited June 23, 2007 by Jade Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Uzasadnienie: wizualnie wygląda to tak, że piksalizacji uległy krawędzie plam - w środku są pełne. MATPAT jest drobniejszy, ale i w plamkach występują też piksele innych barw... może zbyt filozofuję i MATPAT jest po prostu tak drobny, ale np, taka pantera w pikselu czy mundur Jordani, mógłby być "zwykły"-bez pikseli, bo z dystansu krawędzie się zamazują i tak właśnie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Co to jest MATPAT? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 MAThematical PATtern może? W końcu fraktale to czysta matematyka :) Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 (edited) Ło-jejku, przepraszam bardzo, nie zauważyłem, oczywiście chodzi o MARPAT. Może za dużo naoglądałem się MARPATów, CADPATów i jeszcze UCP, skoro wydaje mi się, że jest to jedyny słuszny wzór kamuflażu pikselowego ;) Edited June 24, 2007 by akm Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Jade, ty faktycznie musisz być dziany.;] Masz chociaż minimalne pojęcie ile taki mundur może kosztować? I jak ciężko będzie go gdziekolwiek wyhaczyć? Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Chodzi o to, że ten mundur był w serialu "Battlestar Galactica" i między innymi z tego powodu chciał bym go mieć (poza tym jest bardzo piękny) bardziej zależało by mi na tym niebieskim. Sorry, ale to nie ten ;) Model występujący w serialu, to jakas luźna fantazja na temat MARPAT'a. Kiedyś widziałem je na ebay. Chodzą w cenie chińskich podróbek (bo i w sumie nimi są). Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 Poza tym wystarczy poszukać w google nazwę HyperStealth. Na forum militaryphotos też troszkę o tym jest. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 Chodzi o to, że ten mundur był w serialu "Battlestar Galactica" i między innymi z tego powodu chciał bym go mieć (poza tym jest bardzo piękny) bardziej zależało by mi na tym niebieskim. Najsłodsze stwierdzenie na WMASG... kiedykolwiek ;-) Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 http://www.hyperstealth.com/ Są opisy, ale czy sklep to nie patrzyłem. Kto to mówił że to pełne plamy z pikselowatymi krawędziami? Ośmielę się nie zgodzić, mimo że to nie konkretny "bigos" z kolorów. Quote Link to post Share on other sites
BlueGun Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Jakiś czas temu (około pół roku) na www.flectarn.co.uk widziałem płachtę materiału w tym camo na sprzedaż. Chyba w dziale "wyczystki". Ale co do pochodzenia to nie wiem. Ehh... w ogóle mają tam czasem ciekawe mało spotykane rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Proszę bardzo oto foteczka: A tu strona gdzie możesz to kupić: http://www.tridentmilitary.com/WorldCamouflage.htm Stawiasz piwo :język2: Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted July 2, 2007 Author Report Share Posted July 2, 2007 Wielkie dzięki, jak się uda to sobie kupie jeden. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts