gloomer Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 A zajmuje to około 4 minuty. W razie czego yt Ci pomoże tak jak i mi :). Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Przeglądałem teraz różne swoje materiały i nawet nie trzeba wyciągać/rozdzielać boxa, wystarczy wykręcić tę śrubkę na tylnym końcu gearboxa żeby wózek wyciągnąć... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Czy mi się zdaję czy na elce ciężej rofa uzyskać? Bo na lipolu turnigy 7,4 2200 40-80c, kable modelarskie i z mosfetem mam zabójczy rof na poziomie 9k/s ale na reakcje na spust mam zacną :D. Quote Link to post Share on other sites
MentoS Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 (edited) Reakcje na spust zawsze będziesz miał dobrą bo eLka strzela z napiętej sprężyny. Czyli po każdym strzale tłok zatrzymuje się w tylnym położeniu. Dlatego po strzelaniu trzeba zwolnić sprężynę. Moja eLa (G&G) rocznik 2007 bangla na: przewody głośnikowe 2,5mm2, mosfet i LiPo 11,1 1200 20c Redox. Jak dla mnie wypas. W dodatku fullauto, bo na singlu się zacina - wada konstrukcyjna GB. Edited January 8, 2015 by MentoS Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 (edited) Moja eLżunia Armowska na LiPo 11.1 ma 16 k/s... przy ciężkawym alu tłoczysku i łożyskowanej alu głowicy tłoka, ale za to z zebatkami HS herbu SHS... Będę na dniach zamieniał tłok na lżejszą odmiankę,może nawet odchudzę go dodatkowo i zdejmę łožysko z głowicy- na prowadnicy powinno wystarczyć... I wtedy pomierzę. A co do rof to w elkach trudniej będzie iść w wyścigi bo droga tłoka znacznie dłuższa od emek czy innych kałaszy przecież o całe 4 zęby... Edited January 8, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
MisiekCzołgista Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Moja eLka dopiero ma zostać moja. Rozważam zakup i jestem chyba jeszcze zbyt świeży w airsofcie na tuning lub kupienie stuningowanego. A ta "grzechotka" to kiedyś nawet w milsimie się przyda. Czy na jak najbardziej stokowym fps są znośne i wystarczające na trafienie ruchomego celu na godziwym dystansie np. 30m? Do dalszej zabawy przed tuningowaniem i psuciem tej maszynki doprowadzę do porządku celniejsze karabiny. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 No ja wczoraj zamontowałem ten niebieski tłok od SHSa który jest o wiele lżejszy od tego żóltego. Zobaczymy jak z jego wytrzymałością na ciosy mieczem...eee zębatek. Bo zastanawia mnie czy różnica w wadzę jest przez użyty kompozyt czy domieszki stali w zębach :D. No i fajny fpsik 455fps :). Quote Link to post Share on other sites
Bryku23 Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 wie ktoś może gdzie dostane przedni celownik ? przedni grip sie nie trzyma bez tego. chyba ze nie jest to przyczyna luźnego uchwytu przedniego. ktoś cos? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 (edited) Podstawa celownika, jak już... Sam celownik się zdejmuje np jak używa się SUSAT i grip jie odpada... Ale Army miały problemik z luźną podstawą celownika-trzeba podokręcać lub dobrać brakujące śrubki imbusowe, takie bezłbowe, inaczej zwane dociskowymi..bo nagwintowane otwory już w.podstawie są. Edited January 15, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
Bryku23 Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 A gdzie można dostać podstawę celownika? (prosze o link) Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 (edited) Najpierw kontaktnąłbym się ze specshopem bo oni chyba autoryzowani są w G&G, a Arma to ich klon.Jeżeli niedostępne to trzeba zatarabanić do g2(guayguay czyli G&G) bezpośrednio mejlem i od nich pociągnąć, ale jak jak jakieś gawienko chciałem do eLżbiety to kosztowało groszowo ale wysyłka tylko kurierem i już tak wesoło nie było... Wg G&G część ta ma numer L85025. Edited January 18, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Można po polsku ? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 (edited) 1. Specshop (info@specspecshop.pl) zapyta grzecznie o dostępnośc ewentualnie sprowadzenie częsci do L85A1 G&G numer: L85025 ; 2. support@guay2.com i zapyta grzecznie o dostępność oraz możliwość przesłania części L85025 Czy może jeszcze narysować? Edited January 18, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
MisiekCzołgista Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Pytanie odnośnie mechanizmu bolt catch. Czy jego dźwignia po naciśnięciu sama powinna wracać do swojej poprzedniej pozycji (która trzyma zamek z tyłu)??? Ja muszę tą dźwignię z powrotem ściągać, żeby trzymała zamek. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Powinna sama. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Jak tam wasze elże pracują? Mi się udało dorwać susata od ACMa za pyszną cenę :). Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 (edited) Pochwal się gdzie... No i czy kopia tez pyszna (jakość)?Jak możesz to napisz może jaki tam gwint na tłumiku ognia jest... Nie mam eLżbiety przy sobie a może sobie tłumik zamówię... Edited March 1, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Powiem tak. Jakość przyszniutka :D, ładnie wykonany jak na chinola, mega cena bo tylko 350zł bo to był jedyny egzemplarz na sklepie. Tylko słupek wykonany tak średnio ale strzela się przez niego wyśmienicie bo ładnie ostrzy. Gwint to standard 14 lewak. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Dzienks. Quote Link to post Share on other sites
bambus1 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Czołem Panowie! We wcześniejszych postach wyczytałem że montowaliście mosfety z AB. U mnie po przylutowaniu kabli sygnałowych do styków klamka zaczęła się krztusić- w cyklu napina sprężynę a kiedy chcę oddać strzał "odcina" prąd. Lutowaliście kable sygnałowe jak to się robi w normalnych(;D) gb czy wykorzystywaliście jakoś ten boczny styk? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Niestety mi mosget montował serwis więc Ci nie pomogę. Pewnie Karol będzie wiedział. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Pewnie i by wiedział, ale tak dawno to zakładałem, a potem kilka innych mosfetów w tak różnych replikach, że nie pamiętam ... W domu dopiero za jakieś dwa tygodnie więc nie dam rady zajrzeć, ale jakoś nie było żadnego problemu wielkiego... To moja pierwsza replika była, pierwszy mosfet jaki założyłem... Raczej pominąłem ten boczny styk bo to normalnie robi za hamulec w elce-zwiera styki silnika przy wykorzystaniu tej instalacji ori... Może nie odcina prądu a kostka stykowa po zlutowaniu źle złożona? Za szybko "zlatuje" ? Quote Link to post Share on other sites
bambus1 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Ponaginam jeszcze płytki styków i zobaczę co się z tego urodzi;D Quote Link to post Share on other sites
ydoum Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Niegrzecznie zamknięto mój temat dot. R85A"2". Czy wie ktoś, czym dokładnie różnią się te dwa modele? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Pewnie mocniejsza sprężyną i szynami ris :D. Bo tak to jest klasyczne L85A1. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts