Airstriker Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Lufa Precyzyjna KUAN - 6.03 mm: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2499 Ktoś to już sprawdzał w akcji ? Cena jest super zachęcająca. A jako że przymierzałem się do zakupu KM Head'a to teraz mam wątpliwości czy aby na pewno wydać te 130 zeta więcej ;] Dodatkowo to 6.03 czyli lepsiejsze skupienie ;> Hmm... Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Ale niestety również większe prawdopodobieństwo zacięcia. Zobaczymy jak się spisze ta lufa. Za niedługo sam będę kupywał preckę, i będzie to albo MadBull, albo Guarder, albo... KUAN :) . Może pokuszę się o 3 opcję i przetestuję to coś. Quote Link to post Share on other sites
Airstriker Posted July 18, 2007 Author Report Share Posted July 18, 2007 dzisiaj wiekszosc kulek jest juz wystarczajacej jakosci zeby ich uzywac nawet w lufach 6.03. Ja sie chyba też skusze jednak na tą lufkę ;> No ale może ktoś już ją sprawdzał w akcji ?:> Quote Link to post Share on other sites
Airstriker Posted July 19, 2007 Author Report Share Posted July 19, 2007 no to kupiłem :D Jak przetestuję to napiszę małą recke ;) Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 A nie zastanawia was czemu KM albo Prometheus kosztują tyle więcej? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Wiesz, to spisek wielkich korporacji. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 KUANy są pewnie (tak jak MB) z aluminum. W ogóle to mi się wydaje, że to ten sam producent, tylko inna nazwa handlowa. Quote Link to post Share on other sites
Airstriker Posted July 21, 2007 Author Report Share Posted July 21, 2007 A co za różnica czy to aluminium, stal, czy nawet tytan skoro jest to podzespół węwnętrzny i w żaden sposób, jaki mogę sobie wyobrazić, nie idzię się do tego dobrać żeby wykrzywić ;] Jedyna różnica podczas transportu lufy ze sklepu - co też nie powinno mieć znaczenia w przypadku dobrego jej zapakowania. Oczywiście najwięcej zależy od powłowki jaką pokryte jest wnętrze lufy - współczynnik tarcia; oraz sposóbu jej wykończenia. Jak jest w przypadku KUAN'a to się okaże już niedługo ;) A co do wielkich koroporacji to oczywiście należy się liczyć z tym, że lufka będzie w ich przypadku z drobnymi atrybutami na plus ale w większości przypadków z życia płacisz głównie za markę, a te drobne różnice nie są warte swej ceny ;] Mnie np nie rajcuje specjalnie to, że lufa świeci się z zewnątrz jak psu jaja bo i tak jej nie widać po zamontowaniu ;] Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Właśnie, jak się mają lufy z teflonowym podłożem do kulek o wyższej chropowatości jak np. Pestki? O.T. Widzę że cena lufy jest kusząca, poczekam na rozwinięcie tematu i może wymienię moją DF 550mm :F Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Testował ktos już tą preclufe? Cena jest kusząca, zależy mi właśnie na 550mm, a jak na razie spotkałem sie tylko z KUAN'em i Guarderem w tym przedziale cenowym. Quote Link to post Share on other sites
Zelu Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Odświeżę temat - i jak te lufy się spisują?? Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 Właśnie, jak się mają lufy z teflonowym podłożem do kulek o wyższej chropowatości jak np. Pestki? Mam KM Heada i pestki nie sprawiają mojej lufie żadnych problemów. Bardziej denerwujące są dublety ale to już nie ma nic wspólnego z lufą. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 (edited) A co za różnica czy to aluminium, stal, czy nawet tytan skoro jest to podzespół węwnętrzny i w żaden sposób, jaki mogę sobie wyobrazić, nie idzię się do tego dobrać żeby wykrzywić (...) A co do wielkich koroporacji to oczywiście należy się liczyć z tym, że lufka będzie w ich przypadku z drobnymi atrybutami na plus ale w większości przypadków z życia płacisz głównie za markę, a te drobne różnice nie są warte swej ceny ;] Mnie np nie rajcuje specjalnie to, że lufa świeci się z zewnątrz jak psu jaja bo i tak jej nie widać po zamontowaniu ;] Ile przytniesz, dwie butelki kulek? Lufa jest ostatnia rzecza, na ktorej warto oszczedzac w ASG. Edited March 6, 2008 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
ximin Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 I jak, wiadomo cos juz o tych lufach, czy dalej nikt nie smie sie wypowiedziec ? :P Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Mam u siebie dwie repliki z lufami JBU i chiałbym podzielić się wrażeniami na temat ich uzytkowania. Pierwszą lufę JBU o długosci 247 cm kupiłem do G36C JG w grudniu 2007. Od tego czasu przemieliła ponad 20000 kulek. Efekty - skupienie bardzo dobre, wręcz rewelacyjne - zero zacinek ( uzywam kulkek G&G, Blaster i ostatnio P&J premium). Z odległośc około 30-35 mtrafiam w metalowy komiin szerokości 15-20cm przy 6/10 strzałach. W międzyczasie nabyłem CAM15A4 RIS z precką i gumką HU SYSTEMY i tuningiem do 370 fps... efekt był taki że skupienie na 363mm precce systemy było porównywalne ze skupieniem na krótszej lufie JBU. Po pewnym czasie M4 przeszło tuning do ok 450 fps, wstawiłem preckę 550 mm JBU. Obecnie trafienie w kartkę A4 (przy dobrze wyregulowanym HU i lunecie) z 50 m to 8/10 trafień (!), niestety muszę używać dobrych jakościowo kulek ( Blaster, G&G - ale już P&J 0,28 g potrafią się zaciąć). Reasumujac: plusy: - dobre skupienie - cena minusy - delikatny materiał (DURAL - lufa jest bardziej podana na uszkodzenia mechaniczne) - konieczność używania sprawdzonych kulek dobrej jakości Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 No więc spieszę donieść że wystrzelałem jescze trochę kulek ze swojej eMki z precką JBU 550 mm. Po jakimś czasie zauwazyłem spadek osiągów. Skutkiem tego jak sie okazało jest fakt że lufa się ... wygieła!!!. Generalnie nie na nadajie się już do niczego po jakichś 5 000 kulek. Natomiat krótka precka w G36C (247 mm ) nadal działa świetnie. Czyli z chińska lufą jak z chińskim AEG-iem - jedna działą dobrze druga nie. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Ja mam toto w swoim FAL`u. Zacinek nie zarejestrowano, nie licząc "stada kulek". Strzelam z .25, .28g G&G i z .28 P&J zwykłych, lufa 550 mm. Zacinek zero, skupienie baaardzo dobre, duża powtarzalność strzałów. Jak na razie wyleciało z 5k kulek, jak nie z 6k i nic się z nią nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 @Wolfi Jakim cudem lufa Ci się wygieła? Pytam z czystej ciekawości. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Zieloego pojęcia nie mam, Spora jej część ( niemalże 20 cm ) była trzymana w tłumiku. Gołym okiem tego nie widać, ale jak obracam lufę w rękach odzuć można pewien 'łukowaty odchył' (nie wiem jak to nazwać ) na tym właśnie odcinku. Bardzo niewielki ale osiągi pogarsza niestety. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Jak lufa była w tłumiku i jest zagięcie na tym odcinku to może żeś przyrżnął w coś? Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 (edited) Możliwe że przyrżnąłem i nie zauważyłem. Ale sam tłumik nie jest nawet porysowany i nie ma żadnych śladów ( tłumik to MK23 G&P). Poza tym w sumie nawet nie mam okazji w coś przyrżnąć bo replika cały zas leży w serwisie... Edited July 11, 2008 by Wolfi Quote Link to post Share on other sites
gosiak Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 To, że tak głupio się zapytam, jakim cudem z niej 5k kulek wyleciało? Cud? Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 (edited) Replika miała taki okres kiedy się nie psuła ( przed wstawieniem Borka i tłoka - dopiero po tym fakcie wsio zaczęło się chrzanić ) i była przeze mnie ostro katowana ( ale ze strzelanek była tylko na Big- Game - resztę zużyłem do strzelania tarczowego i kalibracji hopa z lunetą) Na samym BiG - Gamie w wesołoej wystrzeliłem z repliki ok 1 000 kulek jednego dnia ( 3x ładowany zestaw 6 low capów ) - cały czas prowadziłem nudną walke pozycyjną, ostrzeliwujac się i leżac w mokrym piachu pilnując flagi i wracajac co jakiś czas na respa i z powrotem. Zużycie wnioskuje po żużytej 2/3 butelki Blasterów zielonych 0,28 g(3000 szt) i paczki kulek GG 0,28g (też 3000), poza tym testowałem jeszcze w replice kulki P&J premium ( ale dość krótko - może kilkaset sztuk aż do zacinki). Edited July 12, 2008 by Wolfi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts