greloGPZ Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Witam czy ktoś może już posiada tą replikę albo był w sklepie i jest w stanie powiedzieć jakiej firmy cybergun sprzedaje M14 pod swoją marką? Czy jest to może cyma czy też AGM lub kart. Oto link: http://www.cybergun.pl/?prod=10863&cat=27 Jeśli ktoś już też posiada niech zapoda fotki jak wygląda to drewno. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wedrowiec39 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 ano własnie, chciałem spytac o to samo :-) dla ułatwienia dodam link do innej wersji sweet fourteen: http://www.taiwangun.com/?str=product&...ffd56444c6f8494 pozdr w Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Dla Cyberguna robi Cyma. Na zębatkach v7. Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted July 19, 2007 Author Report Share Posted July 19, 2007 Czyli co westie mówisz że te m14 to są od cymy ?? Jeśli to prawda to jak to się potwierdzi to mamy m14 w pełni kompatybilną z częściami wzmocnionymi innych producentów z tego co wiem było pisane że jest 100% klonem. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 Czy ten model jest lepiej wykonany od M14 Karta lub AGM? :-P Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 Drewno wydaje się ładniejsze, pozatym ma brązową pokrywę lufy-dla mnie to już duży plus. Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Bo na fotce w sklepie cybergun'a jest Real Steel M14?:) Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted July 31, 2007 Author Report Share Posted July 31, 2007 Już można zobaczyć foto m14 Cymy na gunnerze a info że CG to Cyma jest potwierdzone z informacji od Westie'go. Oto link http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...9aa43d8c4bfa16c Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 i dalej nikt go nie kupił? :( Quote Link to post Share on other sites
faragon Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Westi czy masz 100% pewnoście że ta m14 http://www.cybergun.pl/?prod=10863&cat=27 jest od cymy? jezeli tak to bym sie skusil:) Quote Link to post Share on other sites
faragon Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 no i sie skusiłem :) już niemogę sie doczekać jutra jak będę już ją mieć w łąpkach :D Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Znaczy się kolejny "beta tester" w naszej ekipie :wink: Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 (edited) Info z pierwszej ręki: - Jest to CYMA - W zestawie jest Hi-cap - Brak jakichkolwiek trademarków - Działa podobno przyzwoicie Ja już zamówiłem ;] Edited August 20, 2007 by noah Quote Link to post Share on other sites
faragon Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 takie małe info ze sklepu o m14 "Witam, Łożyska są metalowe. Jakość wykonania jest porównywalna do ceny, posiadam tą replikę i jak za tą sumę jestem z niej bardzo zadowolony. Co do kompatybilności to z tego co żeśmy sprawdzili z kolegą to nie jest on w pełni kompatybilny z konwersjami np. EBR, i wymagałby zapewne pewnych przeróbek. Co do części wewnętrznych to są one kompatybilne ze standardem TM, zębatki, tłoki, sprężyny etc. powinny być teoretycznie takie same. Pozdrawiam." Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 (edited) Topic na zagranicznym forum o tej replice. Ogólnie chwalą... BTW: Ja będę go miał o 14:00, kurier już do mnie dzwonił :D Edited August 21, 2007 by noah Quote Link to post Share on other sites
faragon Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 (edited) dostałem:D:D od odpakowaniu z metrów foli był on:D m14 niestety nigdzie nie zobaczyłem loga cymy ni na pudełku ni na karabinie do emki dostajemy jednak hi-capa a nie jak pisze na stronie mida ale to już szczegół, mag jest wraz z pokrętłem tz dodatkowym kluczykiem do nakręcania, w gnieździe siedzi bardzo pewnie (kolebie sie może o 1mm) dźwięk przeładowania - bezcenny :D:D batka właśnie się ładuje. Irytuje mnie trochę łączenie połówek loża (nadlewki z plastiku :( ) ale da się przeżyć stopka kolby-metal porywa lufy to plastik reszta to metal, nie działa także zatrzask zamka (będzie trzeba coś spiłować) ogólnie dobre wrażenie co do wyglądu przetestuje dziś trochę jak strzela a jutro na strzelance :) Edited August 21, 2007 by faragon Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Ta pokrywa lufy jest koloru "drewnianego" czy czarna jak w tych AGMach itp ? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 (edited) zostałem przez sklep wprowadzony w błąd, to na 100% AGM nie CYMA, będę go zwracać :( mejl już poszedł, jutro odsyłam replikę :( Edited August 21, 2007 by noah Quote Link to post Share on other sites
faragon Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 czy ktoś może mi powiedzieć jak otworzyć ta replikę? już zdjąłem osłonę spustu ale jak próbuje ściągnąć łoże to sie blokuje i nie chce wyjść z tego zaczepu co jest w przedniej części. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 zostałem przez sklep wprowadzony w błąd, to na 100% AGM nie CYMA, będę go zwracać :( mejl już poszedł, jutro odsyłam replikę :( Czyli tak jak mówiłem, nie podobała mi się ta wzmianka o szynie montażowej. Szkoda, bo Cymowska 14stka jest na prawdę dobra... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts