Dziuba Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Zrobiłem to, wymieniłem gumkę czy co to tam jest i dalej więc napisałem...;] Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 (edited) 4dvent Ci napisał a ty nadal nie przeczytałeś tematu Przeczytaj ze zrozumieniem cały temat to znajdziesz na tej stronie http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=38432&st=140 Edited January 20, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 On tu ma problem, że 3 ostatnie kulki wylatują mu na raz i blokują ten element, a u mnie nie ma to znaczenia! Dzieje się tak zawsze! Dalej jest napisane, żeby wymienic białą gumkę hopka, która może to powodowac i też nic! ludzie...rozkręcenie i nasmarowanie tych sprężynek też nic nie dało.heh. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Czowieku poczytaj dobrze ten temat jest o tym napisane :wink: str.8 post14 Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Nie czytasz uważnie...no nie ważne, udało mi się rozwiązac problem z nie podawaniem kulek. Mianowicie w zaznaczonym na obrazku miejscu przymocowałem kawałek gumki mniej więcej takiej wielkości jaką tam pokazałem i działa w pełni sprawnie. :) Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 (edited) Nie chodziło o wymianę gumki,smarowanie i wymiane hopka tylko o sprawdzenie poprawnego zamontowania sprężyn które popychają loadera. A tu masz cytat jeśli nie umiesz sam znaleźć: No to mam problem... Strzelam sobie ładnie, i dwie kulki wpadły do komory, i przy wystrzale zamek poszedł do tyłu tak jak powinien, ale nie wrócił do końca bo zblokowała go kulka. I ten element który zaznaczyłem na zdjęciu jest wysunięty do przodu ( patrząc na zdjęcie, w lewo. Jak tylko zdobęde aparat to zrobie zdjęcie, narazie zaznaczyłem to na zdjęciu Firefightera), tak że zamka nie można ustawić w normalnej pozycji tylko jest troche do tyłu. I te dwie sprężynki o których wspominał Firefighter są ściśnięte na maxa. Jakies wskazówki co robić? Link do foty http://img182.imageshack.us/my.php?image=zasdasdafo1.jpg Od razu po napisaniu posta, skoczyłem po mojego bella i śrubokręt. Starą dobrą metodą, rozkręciłem go wg Twojej instrukcji ( nie było łatwo, ta blaszka wcale nie chciała wyjśc, bo sprężynki były ściśnięte przez to gówno które uciekło ze swojego miejsca ) ale troche sprytu i udało się. Złożyłem do kupy, przy okazji smarując go tu i tam i działa jak trzeba :) Dzięki za rade i opis rozłożenia :) Edited January 21, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
piotr_kubiak Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Witam serdecznie w Nowym Roku! POMOCY! Tak jak pisałem, jeszcze w tamtym roku - wysłałem swoją BERETTĘ do www.sklepu:airsoftguns.pl - trochę to trwało, ponad miesiąć czekałem na odpowiedź: pozytywna - wymiata sprzętu. SUPER! Przesyłkę dostałem w zeszły czwartek i w tą sobotę trochę sobie postrzelałem. I tutaj NIESTETY! to samo - zamek po wystrzeleniu ostatniej kulki nie pozostaje w tylnym położeniu. A kim nie rozmawiam, to wszyscy twierdzą, że właśnie tak powinna się zachowywać broń z systemem BLOW-BACK. Proszę doradźcie mi co mam robić? Czy znowu mam reklamować?! A może coś robię nie tak? Używam gazu GREEN GAS - 1000ml (1132504465/uniw/BAZ_1000) - może jest nie taki: za słaby, za silny? W kurza mnie ta sytuacja, gdyż na stronie sklepu brań to ma ocenę na "5" a ja nie jestem do końca zadowolony - brakuje mi tego efektu! Pozdrawiam Piotr Quote Link to post Share on other sites
Dziuba Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 (edited) Na stronie chyba 9 masz napisane, żeby wymienic z tyłu taką białą gumkę, którą powinieneś mniec dodatkowo i powinno działac :) Edit: FireFifghter, to także zrobiłem przy okazji, zdawało mi się, że napisałem...sorry! Aha, wystarcz mocno naciśnąc żeby wrócił do tyłu... Edited January 21, 2008 by Dziuba Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 piotr_kubiak A jak zachowuje się gdy włożysz pusty magazynek i pociągniesz zamek do tyłu.Czy wtedy sostaje?Sprawdź z boku maga po jego opróżnieniu powinien wystawać taki plasticzek. Jak przytrzymasz dźwignię blokady zamka w pozycji do góry to zostaje? Quote Link to post Share on other sites
piotr_kubiak Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 piotr_kubiak A jak zachowuje się gdy włożysz pusty magazynek i pociągniesz zamek do tyłu.Czy wtedy sostaje?Sprawdź z boku maga po jego opróżnieniu powinien wystawać taki plasticzek. Jak przytrzymasz dźwignię blokady zamka w pozycji do góry to zostaje? To mnie najbardziej zastanawia, gdyż po łożeniu pustego magazynka i odciągnięciu zamka do tyłu, to zamek pozostaje w tylnym położeniu - z tego wnioskuje, że magazynek posiada ten plasticzek o którym mówisz, dobrej jakości! Co ty na to? Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 (edited) Czy ktoś widzaił tą część z popychaczem w jakimś polskim sklepie?Najlepiej wzmocniona lub z oryginalnej beretty. Jedna mi juz walneła :cry: ale udało mi si wystrzelic butle 1000ml na tym jednym popychaczu :lol:. Pozdro Edited January 21, 2008 by _bartus_ Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 (edited) Czy ktoś widzaił tą część z popychaczem w jakimś polskim sklepie?Najlepiej wzmocniona lub z oryginalnej beretty. Jedna mi juz walneła :cry: ale udało mi si wystrzelic butle 1000ml na tym jednym popychaczu :lol:. Pozdro Gdzie kupiłeś bo Gunfire dodaje tą część do zestawu w zapasie, ale z tego co wiem bo do Nich pisałem nie sprzedają tego. No chyba że coś się zmieniło. Edited January 21, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
_bartus_ Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Kupiłem w gunfire i mam zapasową ale to nie zmienia faktu że są słabe i szybko padają.Mi pochodziła 4 dni.Dlatego też szukam jakieś oryginalnej od marui lub innej na polskich sklepach.Szkoda że w polsce jeszcze to hobby kuleje(części zapasowe),choć AEG-i maja się już lepiej niż gazówki. Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 (edited) A może ktoś ma kogoś w US i da rade zakupić kilka sztuk tutaj chociaż aktualnie towar niedostępny http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...t_Marui%20Parts Lub w jakimś innym zachodnim sklepie Edited January 21, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Jak ktoś chce to ja swoją sprzedaje :) http://www.asglublin.pl/index.php/topic,3453.0.html - szczegóły tu Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Jak ktoś chce to ja swoją sprzedaje :) http://www.asglublin.pl/index.php/topic,3453.0.html - szczegóły tu Potrzebne hasło i login :cry: Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 NOWY LINK DO MOJEJ BERETTY: http://3dl.fse.pl/asg/index.php?showtopic=208 Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 21, 2008 Report Share Posted January 21, 2008 Kurczę, do Colta i SIGa to przynajmniej Guarder robi wzmocnione cylindry, a do marujowskiej Beretty już nie... :/ Quote Link to post Share on other sites
shoti Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Witam serdecznie w Nowym Roku! POMOCY! Tak jak pisałem, jeszcze w tamtym roku - wysłałem swoją BERETTĘ do www.sklepu:airsoftguns.pl - trochę to trwało, ponad miesiąć czekałem na odpowiedź: pozytywna - wymiata sprzętu. SUPER! Przesyłkę dostałem w zeszły czwartek i w tą sobotę trochę sobie postrzelałem. I tutaj NIESTETY! to samo - zamek po wystrzeleniu ostatniej kulki nie pozostaje w tylnym położeniu. A kim nie rozmawiam, to wszyscy twierdzą, że właśnie tak powinna się zachowywać broń z systemem BLOW-BACK. Proszę doradźcie mi co mam robić? Czy znowu mam reklamować?! A może coś robię nie tak? Używam gazu GREEN GAS - 1000ml (1132504465/uniw/BAZ_1000) - może jest nie taki: za słaby, za silny? W kurza mnie ta sytuacja, gdyż na stronie sklepu brań to ma ocenę na "5" a ja nie jestem do końca zadowolony - brakuje mi tego efektu! Pozdrawiam Piotr Kiedy mój Bell był w serwisie u Krakmanów i po przeczytaniu tego tematu stwierdziłem ,że nie ma co się kopać z koniem i dopłaciłem krakmanom różnice w cenie i wziąłem "pierwowzór" czyli HFC. Kolega który kupił bell'a w tym samym czasie i poczatkowo był zachwycony teraz też zaczyna narzekać. Jak na szkielet HFC założyliśmy zamek z bell'a to różnież nie zostawał w tylnym położeniu po wystrzeleniu ostatniej kulki. Jak na szkielet bell'a założyliśmy zamek HFC to wszystko działało jak powinno (zamek zostawał). wiec niby to samo, ale jakość wykonania ma jednak znaczenie i na przykładzie tej repliki widac róznice pomiędzy Chinami i "resztą świata". Przy ograniczonych funduszach można z tego bella wykrzesać coś na "czwórkę" ale będzie to okupione godzinami zabawy z drobnoziarnistym papierem ściernym. Krakmani są naprawde w porządku i wszystko wymieniają, ale chyba o to chodzi by broń była niezawodna dlatego chyba lepiej odżałować trochę kasy więcej. jak ktoś wczesniej napisał...kopia z kopii nie jest już taka ostra . Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 (edited) Shoti Czy masz na myśli tą replikę http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=20 bo HFC nie widzę Edited January 22, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
shoti Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Shoti Czy masz na myśli tą replikę http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=20 bo HFC nie widzę mea culpa, pomyliłem krakmanów ze zbrojownią. W zbrojowni mi zamienili na tą oliwkową M190. Nie zmienia to faktu ,że krakmani dalej są w porządku tylko oni mi robili mp5. Wszystko w jednym czasie i sie zamotałem. Pozatym to moja trzecia beretka,mam jakiś sentyment do tego guna (pierwsza była UHC) teraz jest HFC - nazwa podobna a dwa światy jeśli idzie o frajde z zabawy (blow back to jest to) Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 No i skończyło się rumakowanie Złamany podajnik kulek znowu do Krakmanów. Poprosiłem co by mi posłali ten uszkodzony, jak dostanę to pokombinujkę jak to ulepszyc Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Ehh... czas sprzedać swoją, bo widze, że jako niezawodna broń poboczna się nie nada ;/ Quote Link to post Share on other sites
firefighter Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) Poprosiłem Krakmanów co by mi przysłali tą uszkodzoną częśc, może coś z nią wykombinuje żeby była mocniejsza Edited January 23, 2008 by firefighter Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Aha, jeżeli zamek wam nie zostaje w tylnym położeniu po opróżnieniu maga, to HFC ma tak samo - za słaba sprężynka w magazynku albo podobna przyczyna. W KJW zostaje, w HFC od wielkiego dzwonu zaskoczy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts