chiefie Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 (edited) Przymierzam sie do zakupu broni bocznej, i od pewnego czasu chodzi mi po glowie Colt 1911 i nadal mnie nie puszcza. Pojawił sie tylko problem ze nie wiele miałem do czynienia z nim do tej pory, i nie wiem na ktorym modelu i jakiej firmy skupic swoja uwage. W wiekszosci topickow dyskusje urwaly sie rok temu, a sam nie jestem na tyle zorientowany w nowosciach by wszystko przeanalizowac. Wiec jesli chodzi o sedno sprawy: Interesuje mnie Colt 1911, tradycyjny (moze byc A1 i bardzo bardzo zblizone) bez wynalazkow jak Hicapy czy montaze na latarki, tlumiki etc. Najlepiej full metal (choc slyszalem opinie ze WA to najlepsze modele na rynku choc nie sa z metalu... czy naprawde sa takie swietne pod wzgledem technicznym jak i wygladu, ze bija na glowe swoich metalowych rywali?) Chcialbym by replika wiernie odzwierciedlala orginal, ale jestem wstanie przezyc brak oznaczen. Osiagi juz nie tak istotne, choc wiadomo czym lepsze tym lepiej. Co do apetytu na gaz tez nie jest to az tak istotne. Cena... chcialo by sie napisac ze nie gra roli... ale wiadomo jak jest. Prosil bym tutaj o jakies rady propozycje, linki, co waszym zdaniem najlepiej by mnie zadowolilo. Edited July 30, 2007 by chiefie Quote Link to post Share on other sites
aimode00 Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Witam! Jeżeli chodzi o Colta 1911 full metal to chyba tylko od WE. Broń krótka, jak to krótka- na 20 metrach spokojnie dasz radę :uśmiech: . W komplecie masz 2 magi :mrgreen: . Oznaczeń chyba nie ma. Jak Cię to bardzo obchodzi to jest z oznaczeniami na wgc. link Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Jnon Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Jak Colt to tylko ten http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1026 :mrgreen: Cena może niska nie jest, ale do wysokich też się nie zalicza. Mam go 3 miesiąc i brak kłopotów. Wykonanie solidne, choć nie metalowe to zastosowany abs ładnie go imituje, wszystkie oryginalne oznaczenia Colta są gdzie być powinny. Zasięgi bardzo ładne, nie ma co narzekać. Jedno nabicie gazem starcza na jakieś 2,5 maga, czyli około 35 kulek. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Ja mam hi cape 5.1 też stajni WE. Gnata posiadam od roku. Żadnych problemów podczas użytkowania. Colt WE ma te same bebechy co hi capa. KSC siada przy Colcie od WE. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Pisał, że Hi Capy go nie interesują... Oglądałem Colta 1911 z KJW/CG. Wykonany pięknie, BB też niezły. Jakie osiągi-nie wiem. No i też nie powiem jak dobrze odzwierciedla oryginał-nie znam sięna Coltach za bardzo. Klimat jedynie psuje jakieś dziwne logo wygrawerowane, oraz caliber 6mm :( Quote Link to post Share on other sites
Nam_Era Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Jestem fanatykiem Coltów 1911, ogladałem ich bardzo duzo, po krotkim przetestowaniu replik paru firm, wdłg mnie colt TM najlepiej sie sprawuje, i ma najbardziej estetyczny wygląd. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
arek200 Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Może ktoś wie czy ten szkielet http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1802 można wsadzić do tej wersji colta? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4060. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 A ja odradzam od WE te 2 magi jakieś kijowe są, oba mi się zepsuły, a co najgorsze nie ma takich magów w sklepach i nie wiem jakie są z tym modelem kompatybilne, za to jestem przekonany do KJW mam berette pół roku i chwale. Niby jeden mag ale wytrzyma dłużej niż tamte dwa. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Magazynki do Coltów WE masz chociażby w zbrojowni. Ja od ok. roku mam 1911 tacticala WE i poza drobnymi, łatwymi do usunięcia nieszczelnościami magazynków nie dzieje się absolutnie nic złego. Quote Link to post Share on other sites
lukasz7 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 a moze ten colt http://www.taiwangun.com/shop,show,1066 :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Boli że nie full metal. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Ja bym polecał KJW jednak, ew. jak chcesz trade'y, full metal i niedużym kosztem, to Bella 723 i zapasowy magazynek od KJW albo Marui. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts