mrBazyl Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Witam. Ma ktoś jakieś informacje odnośnie tego karabinu i sprawowania się kolby? Jest już na gun-fire, i w jakiejś nie konkretnej przyszłości ma być na tajwanie i zbrojowni. Pozdrawiam mrBazyl Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Dołaczam sie do prośby o recke... PS chciałbym wiedzieć tez co onie z nimi robia że wyciskaja 350FPS... tzn czy wciskaja tam M110 czy jak... Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 http://gunfire.pl/product-yid-1152189676-A...cal-CM028U.html Szczerze mówiąc to mocowanie kolby i materiał nie budzą zbytnio mojego zaufania. Ale poczekajmy na opinię kogoś, kto ma to coś. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=536 Bardziej godny zaufania sklep ;) Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 Narazie tylko jedna fotka. Generalnie jak kogoś na sam widok nie odrzuca to nie będzie też zwracał uwagi na niewygodną kolbę (równie wygodnie się tego używa co kolby w zwykłej S-ce). Na zatrzasku są delikatne luzy. Po złożeniu wystarczy AEGa przehylić na lewą stronę, żeby się lekko rozłożyła. Przedni chwyt jest wygodny zarówno w pozycji pionowej jak i poziomej. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 A jak flaki?? Co oni zrobili tej cymie że 350 FPS ma... Quote Link to post Share on other sites
Ali Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 350 Fps w tej Cymie = m100 :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 A czy M100 nie jest zabójcza dla flaków? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 350FPS nie robi na Cymie żadnego wrażenia. Osobiście widziałem kilka stockowych egzemplarzy, które miały po 380-400FPS ;) Quote Link to post Share on other sites
SHUYa Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 OLO jak odbierasz wygląd i jakość materiałów użytych do produkcji tego kałacha? Czy coś trzeszczy, czy są jakieś luzy, czy widziś możliwość umocowania lepiej tej kolby? Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted August 9, 2007 Author Report Share Posted August 9, 2007 Na zatrzasku są delikatne luzy. Po złożeniu wystarczy AEGa przehylić na lewą stronę, żeby się lekko rozłożyła. Jak mocno kolba się rozkłada po przechyleniu ( centymetr, dziesięć...)? Na body jest jakaś blokada na złożoną kolbę czy jak??? No i wdzięczny bym był za zdjęcia jak to wygląda z złożoną kolbą. Jak ma się ten profilowany chwyt? Wygodnie leży? No i czy on dla lewo czy praworęcznych? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 9, 2007 Report Share Posted August 9, 2007 (edited) No i wdzięczny bym był za zdjęcia jak to wygląda z złożoną kolbą. Edited August 9, 2007 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Ali Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Ouuu... Czyli jeśli jestem prawo ręczny nie postrzelam ze złożoną kolbą. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Czyli jeśli jestem prawo ręczny nie postrzelam ze złożoną kolbą. Nie wiem dlaczego tak stwierdziłeś. Ja się przymierzałem i da się strzelać ze złożoną. Materiały są takie same jak w każdym innym CM028/31. Kolba jest w całości z tworzywa. Chwyt pistoletowy trochę trzeszczy, ale to już tak jest w każdej Cymie ;) Nie ma na nim jakiś udziwnień uniemożliwiających operowanie przez leworęcznych. Kolba odchyla się zależnie od modelu... 2-4cm. Quote Link to post Share on other sites
Trenton Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 Ciekaw jestem kiedy będzie AKS 74m (czy jakoś tak) Cymy. Normalnie to trzeba kupować kolbę VFC za 250 zł. Miło że chińczycy urozmajcają kałachy. Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted August 10, 2007 Report Share Posted August 10, 2007 (edited) Ciekaw jestem kiedy będzie AKS 74m (czy jakoś tak) Cymy. Normalnie to trzeba kupować kolbę VFC za 250 zł. Miło że chińczycy urozmajcają kałachy. ? To VFC wypuściło już 74M? Czekam ,aż wypuszczą ale wydawało mi się,że jeszcze nie ma. http://www.gb-tech.com.tw/VFC_Coming%20Soon©.htm Edited August 10, 2007 by Geno Quote Link to post Share on other sites
EyraCk Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Właśnie zastanawiam się nad zakupem tego, ale zastanawiam się jak jest z tą kolbą czy nie odpada jak w eSce. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Zakupił już ktoś? Quote Link to post Share on other sites
krogul Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 (edited) Witam. Ciekaw jestem, czy ta kolba jest bardziej wytrzymała od "starej" S-ki Jeśli tak, to szlag mnie trafi :cry: podobnie jak innych, którzy kupili tamtą wersję i muszą kombinować, jak tę kolbę wzmocnić. Edited August 26, 2007 by krogul Quote Link to post Share on other sites
Mac1os Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Od paru dni posiadam tego gun-a. W pudełku razem z repliką można było znaleźć: ładowarkę ( z niepraktycznym wtykiem ), zawieszenie do broni (któremu raczej nie można zaufać ), magazynek (pojemność 550 BB ), kluczyk do szybszego nakręcania hi- capa, kluczyk do regulacji celownika i wycior. Jeśli chodzi o osiągi to wynoszą około 380 fpsów. Nie miałem okazji z niego strzelać w odpowiednich warunkach żeby ocenić jego zasięg i celność ale niedługo się to zmieni i postaram się uaktualnić ten opis. Zamieszczam parę fotek, które zrobiłem żeby przybliżyć jego realny wygląd. Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted September 26, 2007 Author Report Share Posted September 26, 2007 Mac1os -jak się spisuje kolba (wygoda przyłożenia przy rozłożonej, możliwość strzelania przy złożonej). Czy jak się nosi go z złożoną kolbą na zawieszeniu to kolba może się rozłożyć? Jak osiągi? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 I jak tam się replika sprawuje? Quote Link to post Share on other sites
spat24 Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Witam czy mogł by mi ktoś powiedzieć o tej replice. Jakie są jej wady i zalety Bardzo Proszę z góry dzięki. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028u-2007.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 :szukaj: Quote Link to post Share on other sites
Damian3 Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Jak sprawuję się kolba, pytanie kieruje głównie do osób posiadających już długo tą replikę. Wiem, że wnętrze to samo co w zwykłej 028 czyli dobre. Chodzi mi tylko o kolbę, czy jest tak samo beznadziejna jak składana w aks. Proszę o odp. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts