de Villars Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 Po kilku strzelaniach widze już że jakiś tuning mojej replice by się przydał. Silniejsza sprężyna jest poza dyskusją, natomiast zastanawiam się nad lufą precyzyjną. czy ktoś może wsadzał takową do SLR-a? Zastanawiam się o ile lepsze będzie skupienie przy lufie 6,04 w porównaniu ze stockową która i tak ma dość małą średnicę (6,08)? Czy to się akurat opłaca? Może doda to trochę fps-ów, ale ile konkretnie to nie wiem :roll: Myślę o takiej sprężynie: http://taiwangun.com/?str=product&prId=317 Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted August 13, 2007 Author Report Share Posted August 13, 2007 Pisałem do krakmana w tej sprawie i wycenili tuning na ponad 500 zł, w tym lufa, sprezyna, do tego tłok, zebatki, łozyska... Trochę się zdziwiłem, bo tak słyszałem, że repliki CA mają wzmocnione części w środku już w stocku i właściwie wystarczy zmienić sprężynę i ewentualnie lufę. A tu taka niespodzianka... Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 Tak ale m120 to przesada nawet CA nie uciągnie :D Maks to m110, ale ja bym nie ryzykował i założył m100 i łożyskowaną prowadnicę. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 (edited) Jak tuning, to w ASGshopie. M110 + Bore up Deep Fire, za łączną kwotę ok. 230zł - 410fps. Edited August 13, 2007 by Barbus Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 I oczywiscie preclufa i silikon - nie mysl fps'ami, bo bez precki przy mocniejszej sprezynie rozrzut zwiekszy sie masakrycznie. Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted August 16, 2007 Author Report Share Posted August 16, 2007 ten tuning Level I z asgshopu wygląda obiecująco, ale w nim nie ma preclufy, więc ją też by trzeba doliczyć. Plus fakt że replika nie jest od nich, wychodzi +200 zł jak nic. Ech tuning to nie taka prosta (i tania) sprawa jak myslałem :( Tak przy okazji - wymiana samej sprężyny i lufy nie wchodzi w rachubę? Quote Link to post Share on other sites
kuba1323 Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 Ja w tej replice wymieniłem tylko zębatki(All helical-Torque Up - Systema) i sprężynę na m120 Guardera, i mam ~440 fps. Wszystko działa jak należy. (mam jeszcze precke systemy, mam ją od początku, więc nie wiem czy celność sie poprawiła.) Tuning przeprowadzał ASGshop, i oni wszystko doradzali. pozdrawiam kuba1323 Quote Link to post Share on other sites
SebaGt90 Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 Tunning w Krakmanie został wyceniony na 500zł ponieważ oni doliczją za zrobienie z zachowaniem gwarancji jak im mówisz że nie chcesz z zachowaniem gwarancji to masz o wiele mniej(płacisz wtedy tylko za same części). Quote Link to post Share on other sites
koziar Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Wybaczcie za odkopanie tematu, ale trzeba bylo. Pierwsze moje pytanie, to by poprawic ogolny stan repliki, bez podnoszenia fpsow znaczaco to co w nia wstawic oprocz precki? Strzelam sie w anglii i tutaj sa zazwyvzaj ograniczenia do 350 fpsow w replikach. W tym momencie na stocku ma okolo 300. W co zainwestowac? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 (edited) Wybaczcie za odkopanie tematu, ale trzeba bylo. Pierwsze moje pytanie, to by poprawic ogolny stan repliki, bez podnoszenia fpsow znaczaco to co w nia wstawic oprocz precki? Strzelam sie w anglii i tutaj sa zazwyvzaj ograniczenia do 350 fpsow w replikach. W tym momencie na stocku ma okolo 300. W co zainwestowac? Wkładasz SP100 Guardera, preckę i gumkę. To wszystko. Edited July 1, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
koziar Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Jakiej dlugosci i firmy lufe. Chodzi mi o jak najdluzsza a sensowna(wstawiam tlumik) i oczywiscie najlepszej firmy. Jaka gumke? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Gumka zielona G&G, Systema Energy albo Przeźroczysty Guarder. Lufa Lay Lax Prometheus/ KM head? (nie miałem), co do długości, to policz standardową długość lufy SLR, dodaj tłumnik i taką kup ;). Nie pisałeś jaki tłumnik jest długi. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Kozior zadajesz tak proste pytania jakbyś nie umiał czytać a wszystko jest na forum tylko nie ma to jak" kawę na ławę wylać " poczytaj w tematach o AK.A wiedzę posiądziesz odpowiednią. Jedno co mogę Ci doradzić to oddaj replikę w ręce prywatnego dobrego serwisanta a nie po sklepowych serwisach a on już doradzi co i jak i ile będzie kosztować. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 (edited) "Tak ale m120 to przesada nawet CA nie uciągnie" Przesada niby czemu? Ja włożyłem do swojej emki G&G m120 i innych części nie wymieniałem i emka nadal śmiga Edited July 2, 2011 by gewer12 Quote Link to post Share on other sites
ziolo129 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Do G&G a on pisał o CA. Czytaj ze zrozumieniem -.-. Ja w swojej emce CA miałem m130 to jedynie szkielet padł po pół roku Quote Link to post Share on other sites
koziar Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Zadaje proste pytania i o takie na forum chodzi. Pytanie dottczace konkretnej repliki, konkretnej firmy i konkretna odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
kaer Posted June 20, 2017 Report Share Posted June 20, 2017 (edited) Witajcie, odgrzebię trupa ale powróciłem do ASG po ładnych paru latach przerwy (+/- 8 lat) i chciałbym się zająć moją repliką. Posiadam SLR105A1 od CA, full stock, o przebiegu +/- 4k kulek (nigdy nie siałem) i planuję wykonać przy nim następujące prace: - precka Guarder 6.02 - i teraz pytanie czy 470mm jak oryginał czy też 550mm od AUG/M16 + ew. tłumik do zakrycia? - hopup Systema czarna - teflon fix - sprężyna Guarder M120 Jak już wspominałem karabin jest w pełnym stocku, czy sprężyna M120 nie zrobi bałaganu wewnątrz? Czy jest jeszcze coś, co moża wykonać relatywnie niskim kosztem by osiągnąć 420-450fps? Czy gearbox po tak długim czasie bez pracy nie wymaga wymiany smaru? Nigdy wcześniej repliki nie rozbierałem. Bateria to NiCd 8,4v, mam jeszcze LiPo 11.1v. Ale myślałem by zostać przy 8,4v. Nadmienię jeszcze, że posiadam też AK74 od ICS, być może on byłby lepszą bazą pod taki tuning? Edited June 20, 2017 by kaer Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Długości lufy bym nie zmieniał. Powyżej 470fps w elektryku to nic nie zmieni. Najwyżej zmieniłbym tego guardera na promyka, chyba że dobrze trafiłeś i nie możesz mu nic zarzucić odnośnie celności. Quote Link to post Share on other sites
kaer Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 A zakładając, że się uparłem - i lufę jednak chcę dłuższą, czy nie rozważać wymiany cylindra? Jak już wspomniałem chciałbym mieć stabilne 420-450 fps. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts