$limak Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 (edited) Kwestia estetyki, ja tak mam i IMHO tyle widać co kot napłakał. Nikt mi jeszcze na to uwagi nie zwrócił i wszystko ładnie wygląda. EDIT: Literki pogubiłem. Edited January 13, 2010 by $limak Quote Link to post Share on other sites
Creative22 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Witam :) Mam pytanie odnośnie tuningu właśnie tej repliki! Mianowicie chodzi mi o to jak replika chodziła by w takiej konfiguracji: Zestaw ftk Infinite torque up [Guarder] (Wstawię preclufę promyka 510) http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...arder-1618.html Silnik ITU [Guarder] http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...arder-1601.html Wzmocniony Korpus Gearboxa Akumulator G&P 3300mAh http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1740 Jak replika będzie o ile w ogóle będzie działać w takiej konfiguracji?? Quote Link to post Share on other sites
Kheti Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Czy konwersję MOD 0 można odkręcić od body? Potrzebuję samą konwersję, szynę i muszkę. Nie wiem czy warto kupować jak okaże się , że jest to na stałe? Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Czy konwersję MOD 0 można odkręcić od body? Tak, konwersje można odkręcić. Potrzebuję samą konwersję, szynę i muszkę. Nie wiem czy warto kupować jak okaże się , że jest to na stałe? W takim razie skoro potrzebujesz tylko konwersji, to nie kupuj całej repliki: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...spr_db-858.html Quote Link to post Share on other sites
Kheti Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Dzieki. Wiem, że jest oddzielni konwersja, ale mogę kupić taniej resztki po replice i to mi pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Witam mam takie pytanko gdzie można kupić risy do mk12 mod 0 bo kumpel ma taką i chciałby zamontować same szyny na pełną długość na dole i po bokach i nigdzie nie możemy znaleźć samych szyn tej długości pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Nie rozumiem :???: Kupił MOD 0, a chce mieć risy gdzie się da... Dlaczego nie kupił MOD 1 ? Poszukaj na Specshopie, może jakiś od G36 wejdzie, albo połącz krótsze, Pokombinuj :-P Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
knypek3 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 (edited) Hahaha kupił mk12 mod 0 i chce risy ;D dobre dobre xD Edited May 12, 2010 by knypek3 Quote Link to post Share on other sites
Adamorg Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Witam. Mam mk12 mod1 boyia no i od samego początku sprawia problemy;( . Jakiś czas założyłem temat o tuningu tej że repliki i tak jak mi poradzili kupiłem następujące części: -JBU tłok POM wszystkie zęby metalowe -Guarder zestaw BU do M16 -JG silnik (taki jak w JG IIIgen.) -SP 130 guardera -Komore Hop Up KA -JBU metalowa prowadnica sprężyny z łożyskowaniem -gumka hop up systema energy - i łożyska 7mm JBU reszta zostaje jak na razie stockowa bo na precke jak na razie nie starczy kasy, wszystko to zasilane batką G&P 10.8V 3300mAh. W poniedziałek daje to do złożenia do serwisu i jestem ciekaw jak będzie śmigać;). nie zależy mi tu na ROFie bo ja raczej wole SEMI, ale na zasięgu i fps. Jak już dostane ją spowrotem to napisze wrażenia. Gorzej już być nie może jak na stocku bo te 50 metrów łukiem to było śmieszne;D. Quote Link to post Share on other sites
Adamorg Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 no to jestem zadowolony, mam jakieś 464fps kulka ma tak celny zasięg na 45-50 metrów a leci może na 65-70 metrów. tylko mi zapomnieli w serwisie gumki systemy założyć ale teraz nie wiem czy grzebać tam i ją samemu wymienić czy zostawić tak jak jest Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 (edited) Moim zdaniem opłaca się. Założenie dobrej gumki dużo daje. Edited May 21, 2010 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 To i tu napiszę: NIE KUPOWAĆ części typu zębatki bądź tłoki firmy GUARDER! Sypią się niemiłosiernie niekiedy nawet po kilku strzałach... Reszta części typu borapy ;) itp. powinny raczej dobrze śmigać. Quote Link to post Share on other sites
ZeneQ_BS Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 (edited) Przepraszam, że tutaj, chciałby sie ktoś zamienic samą gorna konwersja i stałą kolbą na konwersje CA od M15A4 z regulowana kolba i okraglym chwytem przednim? Dorzucam taki przeziernik: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=313 szyne ris pod ten chwyt, raczke taktyczna i tlumik krotki. Edited September 21, 2010 by ZeneQ_BS Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 (edited) Mam kilka pytań, na które nie znalazłem dokładnej odpowiedzi. Będę wdzięczny za odpowiedzi/porady/wskazówki. Do swojego SPR-ka włożyłem m130 (poprzednia po ok. 16k po prostu pękła i trochę rozcięła prowadnice, ale już wszystko wymienione), jest precka, gumka guardiera czarna, magi boyi-a. Po wymianie sprężyny standardowa bateria przestała dawać rade, strzela kilkadziesiąt razy i koniec. 1. Jaką baterie najlepiej kupić? (napięcie i firma) Myślałem nad 9.6V od Kings Army. 2. Czy tłok to wytrzyma? Czy może niedługo wymienić na takie coś. 3. Gearbox teraz trochę głośno chodzi... pomoże? Jeśli tak to w jakim stopniu? Klik. 4. Magazynki mi latają, przez co podają kilka kulek i koniec... muszę go dociskać ręcznie. Jest na to jakiś patent? 5. Jakie kulki stosować? myślę o 0.25 lub 0.28, Guardiery lub G&G. (Chociaż myślę o strzelaniu bardziej precyzyjnym. Lufa chyba 6.03 :P) Bardzo zależało by mi na odpowiedziach. Z góry dziękuje ;) Edited November 30, 2010 by Jackobik Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 (edited) Batka to Intellect, Sanyo albo G&P, bardzo dobre baterie, chociaż FireFox też robi dobre batki. Na m130 10.8 by była ok. Edited December 2, 2010 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
pandziol Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Mam kilka pytań, na które nie znalazłem dokładnej odpowiedzi. Będę wdzięczny za odpowiedzi/porady/wskazówki. Do swojego SPR-ka włożyłem m130 (poprzednia po ok. 16k po prostu pękła i trochę rozcięła prowadnice, ale już wszystko wymienione), jest precka, gumka guardiera czarna, magi boyi-a. Po wymianie sprężyny standardowa bateria przestała dawać rade, strzela kilkadziesiąt razy i koniec. 1. Jaką baterie najlepiej kupić? (napięcie i firma) Myślałem nad 9.6V od Kings Army. 2. Czy tłok to wytrzyma? Czy może niedługo wymienić na takie coś. 3. Gearbox teraz trochę głośno chodzi... pomoże? Jeśli tak to w jakim stopniu? Klik. 4. Magazynki mi latają, przez co podają kilka kulek i koniec... muszę go dociskać ręcznie. Jest na to jakiś patent? 5. Jakie kulki stosować? myślę o 0.25 lub 0.28, Guardiery lub G&G. (Chociaż myślę o strzelaniu bardziej precyzyjnym. Lufa chyba 6.03 :P) Bardzo zależało by mi na odpowiedziach. Z góry dziękuje ;) 1. Polecam LIPO, taniej i efektywniej (ja mam 11.1 25C 1,5Ah i rof na 140 jest bardzo ok) 2. Stockowy tłok mi stracił zęby na 130 po kilku tysiącach, tłok z metalowymi zębami powinien działać długo i szczęśliwie 3. A co konkretnie hałasuje? Wspomniany cichy zestaw nie jest rewelacyjny (choć kiedyś trafiła mi się udana sztuka). 4. Można próbować podklejać kawałkami taśmy izolacyjnej gniazdo magazynka lub magazynek. 5. 0.28 bardziej nadadzą się do precyzyjnego strzelania. Wspomniane firmy OK. Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 (edited) 1. czy te 11.1v nie rozsadzi mi seryjnego silnika? jbc. to mi na rof-ie az tak nie zależy. zrobiłem z tego cos w stylu snajperki. w gre bardziej wchodzi semi. (_-_GE-00217"]bateria i ładowarka - taki zestaw by był spoko?) 3. co konkretnie hałasuje to nie wiem, ponieważ nie znam się aż tak bardzo na gb... ale jest taki trochę tępy dźwięk przy strzale. 5. ale też mam mały dylemacik czy nie skrócą mi za bardzo zasięgu te 0.28. co prawda na 0.20 ogólnego wyciągam pod 90m :D a dużego rozsiewu nie mam. Edited December 3, 2010 by Jackobik Quote Link to post Share on other sites
pandziol Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 1. Od dość dawna używam lipo i żaden silnik mi nie padł (same chińskie stocki). Bateria którą proponujesz będzie dawała bardzo dobrą reakcję na spust i spory ROF (co szybko odbije się na tłoku). Podany zestaw jest ok (ale jeśli nie zależy Ci na ROFie to polecam raczej coś słabszego) ale o wiele taniej będzie kupić baterię i ładowarkę w sklepie modelarskim. (w Poznaniu jest ModelMotor.pl, kupowałem tam kilka razy, towar można odebrać osobiście, polecam). 3. Jeśli przyczyną hałasu są głowice, to można je wymienić. 5. Im cięższe kulki tym stabilniej lecą (ale też bliżej). Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 (edited) Pandziol - wybacz, że Cię tak męczę :P możesz coś powiedzieć o tym układzie? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_311&products_id=2404&name=JBU_-_Zestaw_Glowic_Tloka_i_Cylindra_V.2 i dysza i co w ogóle sądzisz o częściach JBU? z góry dziękuje za odpowiedzi, bardzo mi pomogłeś ;) Edited December 4, 2010 by Jackobik Quote Link to post Share on other sites
PyteL Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 (edited) 4. Magazynki mi latają, przez co podają kilka kulek i koniec... muszę go dociskać ręcznie. Jest na to jakiś patent? Zrób to co ja Zrobiłem sobie fajną prowizorkę, przyłożyłem kawałek zwiniętego papieru do tyłu magazynka na wysokości, w której magazynek łączy się z karabinem i okleiłem izolacją. Photo Ja zainwestowałem w magazynki AGM, podają wszystkie kulki. Edited December 5, 2010 by PyteL Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 @Pytel - Właśnie wczoraj się za to zabrałem. Użyłem do tego celu taśmy do pakowania, okleiłem około pięcioma warstwami trzy płaskie ściany gniazda magazynka i trzyma się rewelacyjnie :). Ale dziękuje za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
pandziol Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Pandziol - wybacz, że Cię tak męczę :P możesz coś powiedzieć o tym układzie? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_311&products_id=2404&name=JBU_-_Zestaw_Glowic_Tloka_i_Cylindra_V.2 i dysza i co w ogóle sądzisz o częściach JBU? z góry dziękuje za odpowiedzi, bardzo mi pomogłeś ;) Zestaw który zalinkowałeś na pewno będzie mocny ale raczej nie będzie cichy. Ogólnie nie mam zastrzeżeń do części JBU. Łożyska i prowadnica trzyma się elegancko, sprężyna JBU też dość długo trzyma parametry (ubija się, ale raczej powoli). Quote Link to post Share on other sites
pavlo1992 Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Po roku użytkowania mojej SPRki A&K chciał bym wymienić w niej parę części (poza czystym stokiem mam gumkę hopa guardra i preclufe G&G) Mam fundusz w wysokości 200-250 zł. Możecie doradzić co za tą kasę mogę wymienić . Myślałem nad zmianą silnika, okablowania na niskooporowe i porządną komorę ale nie znam się za bardzo na tym ;/ Z góry dziękuję :D Quote Link to post Share on other sites
pandziol Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 A co byś chciał zyskać dzięki tej wymianie? Skupienie, zasięg, rof itd? Quote Link to post Share on other sites
pavlo1992 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) ROF interesował by mnie najmniej ale ostatnio mam problemy (wydaje mi się) z elektryką dlatego chciał bym wymienić kabelki i silnik , Problem jest taki ze mam naładowaną bateryjkę (ładowana mikroprocesorową ładowarką) a karabin strzela co najmniej średnio ;/ Podłączając baterie pod mocniejszy karabin śmiga dobrze,Problemem sadze ze jest albo silnik albo kable (ale pewności nie mam) Kiedyś zerwał mi się jeden z kabli zasilających silnik i po naprawie było wszystko OK .Może coś właśnie tam puściło i przez to karabin nie wykorzystuje całej mocy bateria. Zależało by mi najbardziej właśnie na zasięgu i skupieniu :D Czy te kabelki są coś warte czy lepiej dołożyć i kupić coś firmowego http://gunfire.pl/product-pol-1152190261-Zestaw-przewodow-do-M16.html i to samo pytanie odnośnie silnika max speed :wink: I może głupie pytanie ale da się przerobić jakoś GB V2 żeby miał 3 strzałowy burst? :blush: Edited December 29, 2010 by pavlo1992 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts