gall_anonim Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Witam. Mam zamiar tuningować AK47 i szukam odpowiedniego zestawu FTK. Zamierzam najpierw wsawić sam zestaw ze sprężyną M100 a potem po wymianie zębatek może M130. Znalazłem takie oto zestawy: FTK JBU Zaleta taka że dają fajowski tłok, ale nie dają łożysk. Powiedzcie czy ten tłok jest dobry? Nie zaciężki? Jak zęby? FTK Element Orginal Myślę że to jest mimo wszystko dziadostwo, ale dają każdy element nawet zębatki i antireversal. Myślę że to by było dobre tylko do stocka. FTK HurricanE Myślę że dobry zestaw jak na tą cenę tylko że brak w nim tłoka. Mam do was pytanie. Który zestaw będzie najlepszy? W grę wchodzi (chyba) 1 i 3. Czy zębatki w AK47 Cyma wystaczą do spręzyny M120? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 HurricanE bym sobie odpuścił. Ludzie na forum pisali że na cylindrach z czasem albo się teflon łuszczy albo rdzewieją :lol: Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Co do zębatek, jeśli XYT bez problemu chodzą na M110 to na M120 kilka tysięcy kulek raczej da się wystrzelić. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 XYT wcale nie chodza bez problemu na M110 i M120 - problemowo chodza nawet w stocku. Choc jesli trafisz dobra sztuke to oczywiscie M120 pociagna. Ale powtarzalnosc wytrzymalosciowa chinskich produktow jest znikoma. Wiec albo ryzykujesz albo jestes spokojny. Po cenie widze ze raczej Guarder nie wchodzi w gre. Wiec moze : http://asgshop.pl/produkt.php?id=1928 + jakies M100 (najlepiej Guarder). Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted October 14, 2007 Author Report Share Posted October 14, 2007 do tego trzeba było by kupić jeszcze łóżyska i prowadnicę a mnie chodzi o tuning jak najbardziej ekonomiczny. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 No to Hurricane. Ale i tak Ci sie posypie. Oszczedzanie na tuningu zawsze msci sie na wlascicielu. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Maxavelli, ten zestaw Deep Fire co podałeś jak wypada przeciwko temu zestawowi Guardera: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=599 + m110. Łożyska i prowadnicę już mam (JBU) w moim AK74 z Cymy. Dzięki z góry za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Ja bym brał tego od HurricanE + sprężyna M100. Ze 330fpsów powinno być. Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 najciekawej zapowiadają się produkty firmy element http://zbrojownia.linuxpl.com/index.php?cPath=44_57_79 tanie a czy dobre to jeszcze nie wadomo bo każdy boi się zamontować Zbrojownia mówi że gb cymy wytrzyma nawet sprężynę 130 a może większą więc bardzo kuszące xD pozdro Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 @Drakeus - osobiscie nie ryzykowalbym chinskim gearboxem polaczenia z aluminiowa plaska glowica tloka. Guarder ma glowice "grzybkowa" i to z tworzywa - na pewno GB dluzej pozyje. No i sam mam Deep Fire (swietne czesci), ale nie moge odmowic wlascicielom zestawu Guarder wieloletnich testow i wieloletniego zadowlenia ;-). Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 Czyli rozwiązanie jest proste ;) Dzięki wielkie za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
bops Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 @Drakeus - osobiscie nie ryzykowalbym chinskim gearboxem polaczenia z aluminiowa plaska glowica tloka. Guarder ma glowice "grzybkowa" i to z tworzywa - na pewno GB dluzej pozyje. Popieram twoją opinię. Szczególnie, że opieram się na swoim doświadczeniu. Stockow'y szkielet GB od G&G na tej głowicy i zestawie cylindra od DF pękł po około 2000 strzałach. A była to sprężyna m120 Mad Onion. Tak więc, nie ryzykowałbym wstawiania tej głowicy tłoka do chińskiej repliki... :roll: Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 Moj szkielet GB CA przezyl juz kilkanascie tysiecy (M110 + ALU glowica DF) i zyje jak na razie. Strzelam glownie krotkimi seriami i czasem semi. Quote Link to post Share on other sites
bops Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 (edited) Strzelam glownie krotkimi seriami i czasem semi. U mnie seria. I tylko wyłącznie seria ;-). I z reguły długa... Edited October 16, 2007 by bops Quote Link to post Share on other sites
sollid Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Ja mam M120 Guardera na XYT i Borka Guardera (stożkowa głowica), reszta stock z BOYI, i póki co śmiga a ma już przebieg z 8k kulek, widac trafiłem dobrą sztukę XYT :). PS. mi też w ASG-Shop'ie odradzili DF i jego płaską głowicę do chińczyka, posłuchałem trochę dołożyłem i nie żałuję :). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Ile masz na tym zestawie fps? Quote Link to post Share on other sites
sollid Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Nie mam pojęcia, nie mam dostępu do chrono, po za tym zmieniałem jeszcze gumkę hop-up na sylikon guardera i uszczelniłem połączenie komory z lufą. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Major72 - nie łuszczy się teflon tylko (niby) chrom. W elemencie nie ma układu pneumatycznego więc odradzam. HurricanE na M100 da 360 - 380FPS JBU wygląda ciekawie :D Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 HurricanE bym sobie odpuścił. Ludzie na forum pisali że na cylindrach z czasem albo się teflon łuszczy albo rdzewieją icon_lol.gif Mam ponad pół roku. Replika mocno eksploatowana. Wszystko na razie działa, więc bez przesady. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 HurricanE na M100 da 360 - 380FPS Tylko te M100 ( HurricanE ) jest równowartosćią M110 innych producentów. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 W elemencie nie ma układu pneumatycznego więc odradzam Może rozwieniesz myśl? Quote Link to post Share on other sites
sadam Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 (edited) mam pytanie: co byście wzieli, gdybyście mieli do dyspozycji tą stronę?? http://www.gunnerairsoft.com myślałem o czymś takim: http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=395 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=276 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=302 replika to g36c jg (lub m4a1 jg, ale wtedy pod v2) mogłoby być?? czy coś jeszcze dołożyć?? pozdrawiam sadam Edited October 19, 2007 by sadam Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Ariel - Dziękuję za oświecenie! Staary, ja już od dawna trąbie to gdzie tylko można, chociaż dalej są ludzie nie wieżący w ten "dogmat"... Mojopl - Oczywiście że mogę - w [zestawie] ELEMENT (taka nazwa "pewnej marki" - dość anonimowej i taniej) brak zestawu cylindra (pneumatycznego). Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 1.Żeby mie zakładać nowego tematu odgrzeje trochę ten;) zastanawiam się nad tiuningiem kałaszka o sprężynę m150 tylko teraz nie wiem który ftk wybrać.(guarder, sysytema, prometheus). Mój faworyt to guarder:D Tak po krótce przedstawie plusy i minusy każdego zestawu jakie ja zauważyłem. Skomentujcie je i dodajcie coś od siebie:) Chodzi mi o to żeby wybrac jak najberdziej optymalny zestaw (stosunek ceny do wtrzymałości). Guarder: -słaby tłok, -nie za duże przełożenie zębatek? +cena, Prometheus: -płaska głowica tłoka, -ten zestaw cylindra jest bore-up? -cena, +gumka HU w zestawie, +pewna wyrzymałość i jakość, +lans Systema: -słaby tłok, +płytka selektora w zestawie, +lans, +pewna wytrzymałość i jakość Wiem że to już wykracza poza temat ale dorzuce i te pytania. Który silnik lepszy Turbo czy Magnum?Przy batce 9,6 intellecta. Podobno turbo ma lepsze osiągi. 2.Przy m150 trzeba wymieniać komorę? Mam stockową boyi:) 3.Gumka prometheusa czerwona? Proszę o w miarę wyczerpuące wypowiedzi a nie w stylu "biesz prometeusza bo najlepszy". Z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Turbo i Magnum służą do zupełnie innych rzeczy. Jeśli to ma chodzić na m150 na 9,6V, to Magnum. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts