xenon500 Posted May 16, 2013 Report Share Posted May 16, 2013 Tłok ogólnie jest lekki wg mnie, ma on dużo wycięć zmniejszających jego wagę. Postaram się go zważyć :). Głowica tłoka będzie lekka, bo te ciche są leciutkie. Czyli nie powinno się nic stać ? Może podać jeszcze jakieś dane ? Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Zazwyczaj tłoku aluminiowe ważą 2 x więcej niż te z tworzywa sztucznego. Mimo, że to różnice zaledwie kilkunastu gram, to jednak przy przyspieszeniach jakie tłoki osiągają, łatwo sobie wyobrazić o co chodzi :) Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 OK postaram się w wolnym czasie wrzucić go na wagę. http://www.ebairsoft.com/aluminum-piston-full-steel-teeth-p-6670.html jest to coś takiego. W opiniach ktoś pisze, że ma go w mk43 przy rofie 25-30 bb/s i jest ok. W sumie też chyba nie taki mocny spring, do tego ta lekka cicha głowica tłoka z pianką, w środku głowicy cylindra też guma i na zewnątrz na punkcie styku ze ścianką gb też więc chyba powinno też amortyzować. http://allegro.pl/lipo-li-po-11-1v-2200mah-35-70c-turnigy-nano-tech-i3247192407.html tylko nie wiem czy batka mi tego też nie zabije :) Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 (edited) Co do tłoka, masz porównanie mas: http://www.specshop....l_Teeth_-_JA-32 - 28g Alu http://www.specshop....l_Teeth_-_JA-56 - 17g POM Jakoś wątpię, aby tłok strzelił w innym miejscu niż zęby, a różnica w masie jest spora. Jeżeli dodać przeciążenia zachodzące w tym miejscu w gb, różnica 11g jest moim zdaniem olbrzymia. Batke daruj sobie Nano do SAW. Mam taką co prawda 7,4V do M4 i potrafi szybko się rozładować. Na takiej batce: http://allegro.pl/tu...3257685524.html Mam rof 18 bb/s przy full stocku, więc bardzo kulko żerne, a jednak różnica w cenie dosyć spora :icon_smile: Nie wiem też, czy Nano zmieści Ci się w chwycie przednim, bo ta co podesłałem na pewno (sam mam w mkII, więc wiem). A no i po 5k kulek batka rozładowana w 2/3. Edited May 17, 2013 by Kacik Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Po co kombinować z aluminiowym tłokiem jak na specshopie znów są dostępne tłoki SHSa z 14 metalowymi zębami? Lekki i wytrzymały tłok za około 40 zł. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Po co kombinować z aluminiowym tłokiem jak na specshopie znów są dostępne tłoki SHSa z 14 metalowymi zębami? Lekki i wytrzymały tłok za około 40 zł. Frager, niestety w specku jak coś jest dobrego i taniego, to szybko znika z asortymentu. Tak się też stało teraz :) Na szczęście, co do tłoków alternatywę łatwo tam znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Ok, tłok poszedł na wagę-20g. Planuję jeszcze zrobić odstępy w prowadnicach, moze kilka g jeszcze spadnie. Quote Link to post Share on other sites
nikon Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Witam, czy to możliwe żeby mi baterię rozładowało po wywaleniu jednego maga? Bateria to 1,8A 11,1V lipo, silnik High torque elementa, moc repliki 480 fps, zębatki standard. Tylko jest patent że magazynek (Mag) jest połączony z silnikiem repliki (przy wciśnięciu spustu podkręca), plus z silnika maga idzie do plusa na silniku repliki i minus maga z minusem silnika repliki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Oczywiście. przeliczać trzeba zawsze, że 1mAh - 1 kulka. A nie 1800mAh - 76809673509670697097 wywalonych kulek. Poza tym silnik elementa jest prądożerny. Quote Link to post Share on other sites
nikon Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Czyli podłączony magazynek do układu aż tak mocno nie obciąża? Więc trzeba zaopatrzyć się w pojemniejszą baterię Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Przed chwilą skończyłem ładować swoje LiPo (20c, 3s, 3kmah). Wystrzelałem cały mag (2,4k) i zjadło jakieś 450 mah. Batka napędza tylko stock replikę. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 Pytanko... Gdzieś coś, ktoś, kiedys, wrzucał zdjecia jak ktoś przerabiał magazynek od ostrego na asg. Wstawiana była pleksa, mechanizm z krótkiego hi-capa i silniczek. Nie mogę odnaleźć postu. Szukałem w temacie po wyszukiwarce, szukałem w temacie ogólnym o replice - ni ma... Może jednak ktoś znajdzie to :) ? Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Swojego czasu był pdf przygotowany przez intrudershop jak to zrobić. Nie kojarzę w ogóle żeby ktoś na tym forum wrzucał jak to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Jak coś to można wrzucić też duży do małego. http://forum.wmasg.p...49#entry1918268 Patent o którym pisał FRAGER gdzieś widziałem. Poszukam. edit http://www.intrudershop.com/tips/M249_AmmoBox.pdf Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Misie drogie. Gdzie kupic sprezyne rurowa do boxa? moja jest skrzywiona i kulki nie latają :( Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 da się gdzies kupić muszkę? albo ktoś może wykonałby mi ją ze stali? i drugie pytanie - szuka ktoś małego boxa i risów na front? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Może risy mi sie przydadzą. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Więc tak - zamierzam zrobić M249 do siania kompozytem na lewo i prawo jak najszybciej i jak najdalej. Wymagania: - 550 FPS - zasilanie lipolkiem 11.1 Przy okazji zmienię mu trochę części na stalowe, jeżeli ktoś zna kogoś, u kogo można zamówić muszkę, lufę itp, niech pisze PW. Wracając do tematu tuningu, mam do wyboru ulepić wersję z lufą krótką 396mm bądź długą z lufą 509mm. Obie będą Promykiem. Czy przy 550 FPS różnica w długości luf da ZNACZĄCĄ i widoczną zmianę w zasięgu i celności? Sam GB - co w nim zmienić? Nie ogranicza mnie dostepność części w PL, więc piszcie po prostu co najlepiej, by znalazło się w środku. I czy zielona G&G do takich wartości jest jeszcze okay? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Dłuższy promyk da znaczącą różnicę. Boxy są na ehobby. Przy takim przemiale i mocy bierz twardą gumkę. Do środka polecam pancerne części od modify / ultimate. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Widział ktoś komory CA? Znalazłem tylko tutaj: http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=5130 :/ Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Osobiście nie widziałem różnicy. Brałbym krótszą, jest bardziej uniwersalna. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 U mnie była znacząca różnica między 407 a 509mm prometheus. Quote Link to post Share on other sites
Jerryb Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 (edited) Witam. Wie może ktoś jak wykonać taki montaż dwòjnogu? Edited August 1, 2014 by Jerryb Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 To nie jest tylko nowy montaz dwojnogu ale caly nowy dwojnog. Nie wykorzystasz ze starego dwojnogu zadnej czesci. Mozesz ki wierzyc, mialem taki dwojnog jak na fotce ktory zamiesciles. Jak wykonac? Zrobic rysunki tecglhniczne i zlecic wykonanie w zakladzis ktory zajmuje sid obrobka stali. Quote Link to post Share on other sites
luki_111 Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Szybkie pytanie.Mam problem z podawaniem kulek.Zmieniłem prawie wszystko razem z komora i przy włacząnym magu kulki wylatuja czasami po dwie ale bez mocy.A jak podaje jedną ręcznie to jest wszystko git. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts