szymaniak Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Mam Sanyo 3600mah 8,4 na RC i żałuję, że nie wziąłem 9,6 jak była taka możliwość :) Nie wiedziałem po prostu, że tak szybko zmienię broń... Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 No i stało się. Mag zdechł, niby podaje, niby nie.. szwankuje strasznie, zebatki wyglądają ok, sprężyna też, cały mag przesmarowany i non stop to samo. Chyba czas uzbierać na CA. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Hehe, mój CA ma podobny problem, jak go non stop podkręcam to podaje, jak chcę go nakręcić to daje max, 10 kulek. Też niby wszystko ok, stało się tak po ostatniej zacince. Quote Link to post Share on other sites
snake4 Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Nie zerwały sie bolce nakręcające zębatkę ze sprężyną? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Jasnowidz. Właśnie rozkręciłem na części pierwsze i zauważyłem że bolców ni ma.. noł koments. Dorobiłem nowe, jako tako nakręca, trzeba coś wymyślić bo bez boxa nie chce zostać.. szkoda ze te części nie są z metalu.. Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 A czy ktoś już się wypowiadał o sound control w tym magu. Mój działał przez 2 miechy super. Teraz mikrofon w tym systemie wyczulił się tylko na trzęsienie ziemi i krzyki zawodzących dziewic (czytaj trzeba naprawdę głośno krzyknąć, aby się załączył). Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 Wymień mikrofonik. Kosz takiego jest malutki. Coś rzędu kilku złotych. Powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 W moim boxie wtopiłem i zażywicowałem nowe metalowe bolce trzymające sprężyne, działa lepiej ale trzeba coś jeszcze, podłanczał ktoś 9V batke taką małą kwadratową ? Chyba w CA sie takie stosuje, nie wiem jak na czinolu to będzie chodzić. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 Będzie i nie powinno za bardzo zaszkodzić, będzie szybciej nakręcać magazynek. Różnica w prędkości pomiędzy paluszkami a 9V jest dosyć duża. Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 A ja mam takie pytanie. Czy pasują wam normalne sprężyny? Kupiłem m120s Systemy. Jest ona krótsza od stockowej i daję mniejszą moc. Zastanawia mnie czy to sprężyna czy moja wina... Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Dostałem nowy egemplaż ... WYCIĄGAM ... ładuje magazynek i ZONK mechanizm samo nakręcania nie wyłancza siei cały czas nakręca ale wersja sound. jest dobra . Wkłądam akumulatro 9,6 V .... i PYK PYK ... nie potrafi naciąnąć spręzyny ... zdzwinoło mnie to . Wyciągam akumulator Voltomierz .. 10 V z hakiem ... wkąłdam jeszcze raz i to samo . Teraz ładuje ten który dostałem z karabinem ale sądze że to coś z giwerką :/ Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Szymaniak, po czym wnioskujesz że karabin ma mniejszą moc ? Masz chrono , czy szacujesz na oko ? ;) Moja M130 guardera również jest minimalnie krótsza i dość węższa od stockowej, a działa jak należy. Cyr4x opisz swój problem nieco szczegółowiej, bo z tego co czytam to może być wina niedociśniętego silnika do zębatek, i przeskakuje nie naciągając springa. Najlepiej wyciągnij i rozkręć GB chyba że chcesz gwarancje, która jest ch warta ;) Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 nie że przeskakuje tylko dzwięk jest taki że Silnik chce a nie może . tzn. problem miałem podobny z Fn 2000 gdy batka byłą słaba . Po krótki telefonie do Taiwana ... powiedizeli że to możę być wina akumulatora. mam go naładowac jak tylko się i sprawdzić . Ehhh.. zobaczymy :/ Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 A wiec . PO wielu testach . Sprawdzaniach na 3 akumulatorach : 1100 mAh FireFox , 1050 mAh AsgShop, 3000 mAh ( Mojej roboty ) i NIC taki sam dzwięk :/ Przeszedłem do testów z zasilaczami ... też fiasko . I test na bezszczelnego Zasialcze z kompa :D 300W, 350W, 400W, 500W . I taki sam dzwięk :/ wynika z tego żę ktoś wysłał mi zdu.. egzeplaż LUB coś się stało i niechce działać :/ szkoda . Teraz musze wysłać go do Krakowa :/ LUB tam sam pojade :D Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 Proste jeśli nie rozkręcisz GB to się nie dowiesz. Jak chce ci się czekać to wysyłaj, na moje oko to silnik. Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 (edited) Szymaniak, po czym wnioskujesz że karabin ma mniejszą moc ? Masz chrono , czy szacujesz na oko ? ;) Moja M130 guardera również jest minimalnie krótsza i dość węższa od stockowej, a działa jak należy. Owszem mam chrono. Pomiary na stockowej sprężynie + BU Guardera - 430fps (delikatna nieszczelność na komorze) Pomiary na m120s Systemy + BU guardera - 380 fps (ta sama nieszczelność) I ta różnica w długości nie jest taka minimalna. Z dwa centymetry krótsza jest. Jutro zamieszczę jakieś zdjęcie. Edited May 4, 2008 by szymaniak Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Co do różnicy sprężyn to prawda bo i tłok z tego co panowie z Taiwangun mówią jest inny ponieważ jak wstawiałem bore up i tłok systemy to powiedzieli, że muszą wstawić także standardową sprężynę bo ta nie będzie pasować. BTW możecie przypomnieć co i jak trzeba było zrobić i co kupić jeśli występuje u mnie ten problem, że naciskam spust i czasami sobie strzela, a czasami cisza? Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Kostka stykowa? Dokładniej coś takiego http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=906 Ale ręki sobie uciąć nie dam. Quote Link to post Share on other sites
rambo0072 Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Małe pytanko. http://asgshop.pl/produkt.php?id=2231 będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 14, 2008 Report Share Posted May 14, 2008 Będzie, tylko łożyska nie potrzebne. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Spust "naprawiłem" odpowiednio podginając blaszkę :) Troszkę się namęczyłem zanim odpowiednią ją wyprofilowałem ale teraz całą strzelanke było no stress :D Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Witam, mam taki problem - mianowicie jak sie dobrać to GB w mini od P&J, jeśli to pomoże, wersja para, ale to raczej nic innego. Dowiedziałem się, że muszę wyjąć lufę zew. najpierw no i niby wszystko ok - Replika kolegi i poprosił mnie abym mu w czymś pomógł, tyle, że nie może zdjąć tej lufy...ten guzik, który teoretycznie trzeba nacisnąć aby zdjąć lufę nie działa. Tzn. to wygląda tak jakby coś go blokowało i nie bardzo wiem jak temu zaradzić. Naciskam i nie działa...miałem dziś do czynienia z 3 - ema innymi mini tej firmy, w innej wersji, ale mechanizm wszędzie ten sam, a z jakiegoś powodu w naszej replice to "nie działa". Jakieś sugestie ? I ogólnie jak się dobrać w mini od GB ? Pozdrawiam...! Quote Link to post Share on other sites
killa Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Co do rozkręcania GB było to już omawiane... poszukaj. A lufa, hmm, może ci się blokować pociągnij ją po zwolnieniu może wyskoczy, jak nie to nie mam pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Ten guzik jest prosty jak budowa cepa.. jedyne co mogę poradzić: ustaw minimi pionowo kolbą do ziemi, dociśnij podstawę muszki i wciśnij guzik, może da rade. A co do GB - było, sam to pisałem.. Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Ok, nie wiem co zrobiłem, ale jakoś ta lufa zeszła, tzn. faktycznie jakiś kawałek metalu mi ją blokował, ale co tu dużo mówić się usunął. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts